Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Pregled svih tekstova:

pretraživanje - pokretanje
napredna pretraga
Samo egzaktan termin: Datum od: do: Traži u: Sortiraj prema:
Pronađeno tekstova:

Putin se ponovno "ušuljao" u Europu: Preko austrijskog vinograda do palače pokraj Berlina gdje je šapat dovoljno daleko od Brandenburških vrata

Danas se u Berlinu sastaju njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin, a glavne teme razgovora bit će situacija u Siriji, Ukrajini te izgradnja plinovoda Sjeverni tok 2 (koja očito jako smeta SAD-u). Putin će stići u Berlin nakon što će se pojaviti prvo u Austriji na jednom vjenčanju - naime, udaje se austrijska ministrica vanjskih poslova, Karin Kneissl, te je odlučila pozvati ruskog predsjednika na vjenčanje, što je on i prihvatio.

Merkel želi otvorena vrata pretvoriti u dobro čuvanu kapiju, ali već je kasno - neprilagođenim migrantima preostaje jedino kriminal i borba protiv deportacije

Njemačka kancelarka Angela Merkel, suočena sa sve većim pritiskom javnosti, poručila je tijekom jučerašnjeg dana kako će njena Vlada ubrzati proces deportacije azilanata kojima azil nije odobren. Njena poruka dolazi u vrijeme dok se u Njemačkoj sve češće organiziraju prosvjedi, većinom od strane desničarskih skupina, protiv njene migrantske politike.

Može li saudijska Vizija 2030 preživjeti?

Od 2016. godine Saudijska Arabija pokušava provući agresivnu gospodarsku reformu koja ne bi ovisila o fluktuacijama cijena nafte i plina na svjetskom tržištu. U Rijadu se nadaju povećanim stranim ulaganjima i aktivnosti privatnog sektora, no ovdje je upitna povoljna klima za takav razvoj.

Makao: Kockarski raj Dalekog istoka i buduća najbogatija svjetska regija

Pri spominjanju najbogatijih svjetskih država, svi odmah pomisle na bogate Zaljevske države ili Švicarsku i Luksemburg dok ne uzimaju u obzir streloviti uspon pojedinih država i regija na Dalekom istoku. Makao je visoko autonomna specijalna administrativna regija Kine koja bi prema projekcijama Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), do 2020.

Bjelorusija u potrazi za kineskom zaštitom

Bjeloruske vlasti pridaju značajnu važnost odnosima s Kinom kao mogućnost za gospodarski razvoj i jačanje međunarodne pozicije Bjelorusije. U kineskoj Inicijativi Jednog pojasa, Jednog puta (BRI), Bjelorusi vide mogućnost za razvoj industrijskog parka kraj Minska, poboljšanje transportne infrastrukture i logističkih centara.

Zašto je važan dan kada je ugašen Alex Jones

Jedno od najpoznatijih kontroverznih imena u bespućima političkog (i "rubno političkog") Interneta svakako je Alex Jones. Godinama je zastrašivao, zabavljao, a prema nekima i "informirao" mase sa svojim teorijama zavjere u koje bi svako toliko, relevantnosti radi, ubacio i pokoju bitnu istinu.

Iza ideologije: Što vehabizam jest, a što nije

Kako razumjeti vehabizam? Vehabizmom se često naziva kult sunitskog islama koji je odgovoran za radikalizaciju mladih ljudi diljem Bliskog istoka i šire. No, pokret je više nego samo ultrakonzervativna ideologija; to je i politički sustav.

Nastavak sukoba u Kašmiru - rastu optužbe protiv Indije

Sve lošije sigurnosno stanje u indijskoj saveznoj državi Džamu i Kašmir postaje sve veći izazov za Indiju. Izvješća o kršenju ljudskih prava sve se više objavljuju. Masovni prosvjedi Kašmiraca protiv indijskih vlasti ne slabe, a rizik od eskalacije sukoba između Indije i Pakistana raste zbog sve češćih razmjena vatre na granici.

Operacija Ciklon: Grandiozni tajni program kojim je CIA financirala, trenirala i opremala mudžahedine u Afganistanu

Najveća misija CIA-e u terminima dopreme oružja i vojne opreme, obuke i financiranja bila je globalna linija opskrbe za mudžahedine, svete ratnike Afganistana, koji su se borili protiv oko 110 000 pripadnika oružanih snaga Sovjetskog Saveza. Pod slikovitim nazivom, "Operacija Ciklon" započela je za vrijeme administracije predsjednika Sjedinjenih Država, Jimmyja Cartera u siječnju 1980.

Kraj