X
VELIKA AKCIJA: Od jeseni do jeseni - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

A. Marković

pretraživanje - pokretanje
napredna pretraga
Samo egzaktan termin: Datum od: do: Traži u: Sortiraj prema:
Pronađeno tekstova:

Dante Alighieri : Pjesnik, putnik, prognanik i nepokolebljiv pobornik pravde

Razdoblje Srednjeg vijeka prepoznatljivo je prvenstveno po gubljenju veza, kako onih fizičkih (propadaju rimske ceste – simbol povezanosti Carstva), tako i onih dubljih poput gubitka zajedničkog, latinskog jezika, zatvaranje u sve manje zajednice, prekid kontakata između udaljenih područja. To je razdoblje rijetkih naseljenih mjesta, putovanja su opasna, a putnici izloženi milosti i nemilosti razbojnika protiv kojih je vlast bila nemoćna.

Križarski ratovi i Saladin - kralj pobjedonosni

PRVI KRIŽARSKI RAT Tisućama godina Svetom zemljom i Bliskim istokom tekle su rijeke krvi. Na tom području ostali su ožiljci bitke vođene između tri svjetske religije. Međutim, najveći ožiljak ostavio je rat između kršćana i muslimana koji je krenuo krajem XI.

MEZOPOTAMIJA - Zemlja između dvije rijeke

DREVNE CIVILIZACIJE Drevne kulture i civilizacije temelj su svijeta kojeg danas poznajemo i u kojem živimo, svijeta izgrađenog na ruševinama starim desetak tisuća godina, ruševinama nekad naprednih kultura i civilizacija za koje danas znamo uglavnom kroz arheologiju i poneke sačuvane zapise.Drevne su civilizacije utrle put svim budućim kulturama i narodima.

Mitologija Kelta

Mitske priče i legende nalaze se u korijenu svakog naroda, svake kulture, stoga nije potrebno posebno naglašavati njihovo duboko značenje i vrijednost. Čovjek je u mitskim pričama tražio put kojim će koračati kroz život, tražio je vezu s vrijednostima koje se nalaze unutar njega, nalazio je životne putokaze, dobivao podršku i pomoć, kao i životni smisao.

Kraj