X
VELIKA AKCIJA: Od ljeta do ljeta - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Brutalni napad policije na prosvjednike u Californiji, pucali gumenim mecima i po djeci, na žene i djecu pustili policijskog psa

Prosvjednici su se jučer okupili ispred policijske stanice u gradu Anaheim, američka savezna država California, kako bi prosvjedovali protiv policijske akcije u kojoj je jedna osoba ubijena. U subotu popodne, oko 16 sati, policija je zaustavila muškarca po imenu Manuel Diaz na što se on dao u bijeg. Policajci su potrčali za njim i upucali ga ispred njegove zgrade. Njegova 16 godišnja nećakinja, Daisy Gonzalez, tvrdi kako se njen ujak dao u bijeg jer je imao niz neugodnih iskustava s policijom. "Nije volio policiju, nikad ih nije volio, jer policija samo zlostavlja i privodi koga god poželi", rekla je Gonzalez nakon što je zapalila svijeću za ubijenog ujaka. Crystal Ventura (17) koji je svjedočio incidentu navodi kako je policija pucala Diazu u leđa.

Jučer se skupina prosvjednika okupila kako bi prosvjedovali zbog ubojstva Manuela Diaza ispred policijske stanice gdje je trebala biti održana konferencija za novinare povodom incidenta - uzvikivali su "nema pravde, nema mira" i "policija - ubojice", no, uskoro policija odgovara brutalnim napadom na skupinu prosvjednika među kojima su se nalazila i djeca, prenosi Herald Sun.
Policija tvrdi kako su ih prosvjednici gađali bocama i kako su se morali zaštititi. No, na terenu je bila i kamera lokalne TV postaje KCAL-TV koja je zabilježila drugačiju scenu - policija je na prosvjednike nasrnula suzavcem i gumenim mecima. Opasnim gumenim mecima gađali su i djecu.
Uskoro je pušten i policijski pas na ljude koji su mirno sjedili na travi, među njima bilo je i dijete u kolicima. Pas je nasrnuo na jednog čovjeka i ugrizao ga za ruku. Policija danas tvrdi kako je pas "slučajno" pobjegao iza auta.

Više osoba je ozljeđeno gumenim mecima, uključujući i djecu. Policija je privela više osoba. Prema posljednjim informacijama brutalan napad na mirne prosvjednike koji su sjedili na travi dodatno je rasplamsao tenzije u gradskoj četvrti. Kasnije tijekom nedjelje navečer zabilježeni su novi sukobi u Anaheimu i nekoliko kontejnera za smeće je zapaljeno na ulicama.

Poštovani, za čitanje cijelog ovog teksta morate biti pretplatnik.

Poštovani, riječ je o tekstu starijem od 60 dana te je stoga komentiranje zatvoreno.
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:
 
1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
Ograničena akcija
AKCIJA! 1-godišnja pretplata!
 75 €  50 €  
(mogućnost plaćanja i na rate:
4.16 € mjesečno*)
*Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Specijalna ponuda je ograničena, iskoristite je dok traje!


 
Pristup samo ovom tekstu
5 €
Umjesto pretplate možete kupiti pristup samo ovom tekstu.
Izaberi
Uplatom ćete imati pristup ovom tekstu
Drugi tekstovi neće Vam biti dostupni (osim ako i za njih ne uplatite pristup)
Putem ovog koraka kreirat će Vam se korisničko ime tako da ako želite možete jednostavno proširiti svoj pristup uplatom jedne od regularnih pretplata.

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.