X
VELIKA AKCIJA: Od ljeta do ljeta - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Američki rudari: "bili smo prisiljeni prisustvovati govoru Mitta Romneya"

Sredinom mjeseca kandidat republikanske stranke gostovao je u američkoj saveznoj državi Ohio gdje je održao prigodan govor dok su iza njega stajali rudari iz kompanije Murray Energy. Scena je zaista upečatljiva, slika koja je obišla SAD je Mitt Romney koji drži govor ispred skupine rudara koji su došli u svojim radnim odjelima, dajući Romneyu imidž kakvog zaštitnika radničke klase. Štoviše, za slogan tog dana Romney je istaknuo "zemlja ugljena stoji uz Mitta".

No, nekoliko dana kasnije skupina rudara ipak je odlučila progovoriti o cijeloj situaciji i pritom ističu kako ih je kompanija doslovno prisilila da moraju doći i svojim prisustvom dati podršku republikanskom kandidatu. U razgovoru s radio voditeljem Davidom Blomquistom, na postaji WWVA, mnogi otkrivaju kako su osjećali kako bi mogli izgubiti posao ukoliko ne naprave ono što uprava zahtijeva. Da stvar bude još i gora, kompanija Murray Energy je prigodom dolaska Romneya zatvorila rudnik i tako su radnici bez svoje volje ostali bez dnevne plaće. Za "obvezan" dolazak na političku skup nije im plaćeno ništa, a "izgubljeni" dan će morati nadoknaditi u vidu produljenih sati ili vikendom.

"Da, rečeno nam je kako je dolazak na Romneyev skup obvezan i kako nećemo primiti plaću tog dana te da sati koje ćemo tamo provesti nam neće biti plaćeni. Svjesni smo kako bi mnogi htjeli imati naš posao i beneficije, a naši šefovi nas na to konstantno podsjećaju. No, ne slažem se sa svojim nadređenima da bi zbog toga trebali cijeli jedan dan raditi besplatno", rekao je jedan od radnika gostujući u radio emisiji. "Ne sviđa nam se to zastrašivanje, da svoje vrijeme zamjenjujemo za ništa. Čuo sam kako je vaš prethodni gost rekao kako bi radnici trebali biti svjesni u što se upuštaju nakon što dobiju posao i da će dio njihovih primanja odlaziti u političke donacije. Ja to po prvi puta čujem. Očito stvari otkrivamo kroz iskustvo", rekao je.

Poštovani, za čitanje cijelog ovog teksta morate biti pretplatnik.

Poštovani, riječ je o tekstu starijem od 60 dana te je stoga komentiranje zatvoreno.
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:
 
1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
Ograničena akcija
AKCIJA! 1-godišnja pretplata!
 75 €  50 €  
(mogućnost plaćanja i na rate:
4.16 € mjesečno*)
*Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Specijalna ponuda je ograničena, iskoristite je dok traje!


 
Pristup samo ovom tekstu
5 €
Umjesto pretplate možete kupiti pristup samo ovom tekstu.
Izaberi
Uplatom ćete imati pristup ovom tekstu
Drugi tekstovi neće Vam biti dostupni (osim ako i za njih ne uplatite pristup)
Putem ovog koraka kreirat će Vam se korisničko ime tako da ako želite možete jednostavno proširiti svoj pristup uplatom jedne od regularnih pretplata.

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.