Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Hrvatska

pretraživanje - pokretanje
napredna pretraga
Samo egzaktan termin: Datum od: do: Traži u: Sortiraj prema:
Pronađeno tekstova:

Rezultati parlamentarnih izbora u Hrvatskoj: HDZ premašio SDP, o novoj Vladi ponovno odlučuje Most, vrlo dobar rezultat za Živi zid

Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatskoj su održani još jedni prijevremeni parlamentarni izbori. Nakon 100% prebrojenih glasova, ovo su konačni rezultati: HDZ koalicija: 61 mandat SDP koalicija: 54 mandata Most: 13 mandata Živi Zid: 8 mandata IDS-PGS-RI: 3 mandata Stranka Milana Bandića: 2 mandata HDSSB: 1 mandat Neovisna lista - Željko Glasnović: 1 mandat U konačnici može se reći kako je ova situacija vrlo slična s onom prošlogodišnjom.

advance.hr

Hrvatska može bolje, najava prosvjeda za podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi

Inicijativa Hrvatska može bolje najavljuje veliki prosvjed za podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi - njihovu objavu za medije ovdje prenosimo u cijelosti: Organizacije civilnog društva okupljene u GOOD inicijativu, preko 60 različitih udruga, sindikati SSSH i SOMK, učitelji i učiteljice te razni pojedinci pozivaju građanke i građane Hrvatske da jasno pošalju poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva te da iskažu svoju podršku učiteljicama i učiteljima te Cjelovitoj kurikularnoj reformi, na prosvjedu "Hrvatska može bolje" u srijedu 1. lipnja 2016.

Rezultati parlamentarnih izbora u Hrvatskoj

06:45 Rezultati nakon više od 90% prebrojenih biračkih mjesta: HDZ-ova koalicija: 56 SDP-ova koalicija: 56 MOST: 19 IDS: 3 HDSSB: 2 Bandić: 2 ŽIVI ZID: 1 Uspješna Hrvatska: 1 22:00 Prema prvim službenim rezultatima današnjih parlamentarnih izbora, HDZ ipak osvaja poprilično više mandata od SDP-a. Pregled mandata prema strankama (podaci na temelju 14% prebrojenih glasova u 22:00): Aktualni podaci: http://www.

advance.hr

Izbjeglice prelaze u Sloveniju, Ljubljana razmatra slanje vojske na granicu - u Hrvatsku od početka krize ušlo preko 200,000 izbjeglica i migranata

Izbjeglice iz Hrvatske stižu na slovensku granicu i situacija izgleda poprilično kaotično. Podsjetimo, nova ruta je pokrenuta nakon što je Mađarska zatvorila granice prema Hrvatskoj. Slovenija je poručila kako će dnevno primiti samo onoliko izbjeglica koliko će ih dnevno primiti i Austrija, no, svega nekoliko sati nakon ispostavilo se da neće biti moguće to regulirati na način kako je Ljubljana zamislila.

advance.hr

Gužva na Balkanu: Slovenija ograničava prijelaz, izbjeglice se gomilaju u Hrvatskoj, tenzije na terenu rastu

Nova situacija stvara sve veći problem oko izbjeglica u Hrvatskoj - naime, otkako je Mađarska zatvorila granicu Hrvatska izbjeglice i migrante šalje autobusima prema Sloveniji, no Slovenija ističe kako neće primiti toliki broj (Hrvatska traži da prime oko 5,000 migranata dnevno, Slovenija poručuje da će primiti upola manje). Zbog te situacije migranti se gomilaju na hrvatskoj granici sa Srbijom.

advance.hr

Nakon mađarskog zatvaranja granice izbjeglice preko Hrvatske ulaze u Sloveniju

Nakon što je Mađarska zatvorila granicu s Hrvatskom, izbjeglice i migranti počeli su prelaziti iz Hrvatske u Sloveniju. Iz Ljubljane su poručili kako će poslati vojsku na granice, no, za sada ovaj novi tranzit funkcionira, već je više tisuća izbjeglica prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju.

advance.hr

Više od 77,000 izbjeglica ušlo u Hrvatsku, oko 15,000 samo preko vikenda

Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je ušlo još oko 5 tisuća izbjeglica, dan ranije ušlo ih je preko 10,000, a otkako je izbjeglička kriza započela u Hrvatsku je ušlo preko 77 tisuća ljudi. Većina - zapravo svi, jer gotovo nitko ne želi ostati u Hrvatskoj - se prevoze autobusima i vlakovima prema mađarskoj granici.

advance.hr

Mađarska gnjevna zbog dolaska izbjeglica iz Hrvatske, u Hrvatskoj ih je već preko 21,000 - Merkel traži da ih se zadrži, Milanović odbija

Do danas popodne u Hrvatsku je stiglo preko 21,000 izbjeglica. Dio njih prebačen je u Mađarsku, no izgleda kako takav razvoj situacije vjerojatno neće još dugo potrajati. Naime, mađarske vlasti su žestoko reagirale tvrdeći kako je hrvatska strana počela prebacivati izbjeglice bez dogovora te kako planiraju to spriječiti.

advance.hr

U Hrvatsku ušlo preko 17,000 migranata, ali prebacivanje u Mađarsku postaje sve intenzivnije, prebačeno već 5,000 - Milanović: "Natjerali smo Mađare da ih prime"

Predsjednik Europske Komisije, Jean-Claude Juncker, ponudio je Hrvatskoj tehničku i logističku pomoć po pitanju izbjegličkog vala koji je ovog tjedna zahvatio i Hrvatsku. Tijekom jučerašnjeg dana, nakon razgovora, Juncker i hrvatski premijer Zoran Milanović objavili su zajedničku izjavu u kojoj se ističe važnost jačanja vanjskih granica Europske Unije te povećanje EU pomoći po pitanju izbjeglica.

advance.hr

Mađarska počinje gradnju ograde i na hrvatskoj granici, izbjeglice i dalje pristižu, velika većina se kreće prema Zagrebu

Glasnogovornik mađarske Vlade, Zoltan Kovacs, potvrdio je u razgovoru za medije kako je Mađarska započela s gradnjom zida na granici s Hrvatskom, isto kao što su ranije učinili i na granici sa Srbijom. Ističe kako Mađarska ima pravo braniti svoju sigurnost blokirajući ulazak izbjeglica te tvrdi kako time brani sigurnost i svih Europljana.

advance.hr

Nakon manje od 48 sati krize Hrvatska zatvorila granice sa Srbijom, ali izbjeglice i dalje stižu - Slovenija odbija primiti izbjeglice iz Hrvatske i prekida željezničke linije

Hrvatska je noćas zatvorila granične prijelaze sa Srbijom u pokušaju da zaustavi veliki izbjeglički val kojeg je Hrvatska, očigledno, dočekala krajnje nespremno. Nije ovdje riječ samo o nespremnosti već i o vrlo pogrešnom postupanju - naime, hrvatski premijer Zoran Milanović je nekoliko dana tvrdio kako će Hrvatska biti "tranzit zemlja", no, ispalo je da nije tako jer Slovenija ne planira propustiti izbjeglice.

advance.hr

Izbjeglički val u Hrvatskoj: vlakovi će izbjeglice prevoziti s granice prema Zagrebu

Prema zadnjim informacijama stotine izbjeglice, većinom iz Sirije, prelaze granicu te iz Srbije ulaze u Hrvatsku nakon što im je put prema Mađarskoj blokiran od strane mađarskih vlasti koje su uzduž granice podigle ogradu. Izvori prenose kako će znatan broj izbjeglica s granice stići vlakovima u Zagreb gdje se očekuje da će biti smješteni u prihvatni centar za azilante u gradskoj četvrti Dugave.

advance.hr
Kraj