Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Libanon

pretraživanje - pokretanje
napredna pretraga
Samo egzaktan termin: Datum od: do: Traži u: Sortiraj prema:
Pronađeno tekstova:

"Revolucija! Revolucija! Narod želi pad režima!" - Gnjev na ulicama Libanona premijer Hariri neće zaustaviti prebacivanjem odgovornosti na koalicijske stranke jer i njemu prosvjednici poručuju da nestane

Libanonski premijer Saad Hariri poručio je vladajućoj koaliciji da imaju rok od 72 sata da pronađu rješenje za aktualnu libanonsku ekonomsku krizu. Njegova izjava dolazi nakon što su jučer ponovno izbili nasilni prosvjedi u Bejrutu i drugdje diljem Libanona zbog mjera štednje koje vlasti uvode.

advance.hr

Lider libanonskog Hezbollaha tvrdi kako je Saudijska Arabija pred raspadom: "Režim Al-Sauda je u svojoj zadnjoj fazi, uskoro se završava 100 godina okrutnosti"

Generalni tajnik libanonskog Hezbollaha, Sayyed Hassan Nasrallah, poručio je kako se Saudijska Arabija i režim vladajuće obitelji Al-Saud, nalaze pred slomom te kako su sada u "zadnjoj životnoj fazi". "Al-Saud režim je star i sada se nalazi u zadnjoj životnoj fazi zbog prirodnih razloga kao što su njihove okrutne mjere provođene zadnjih 100 godina, njihova sistematska korupcija i podređivanje naroda, kao i totalitarna vlast njihovih lidera", poručio je Nasrallah.

advance.hr

"Počinje nova faza": Lider Hezbollaha nakon razmjene vatre s izraelskom vojskom poručio kako više neće biti "crvenih linija", no čini se kako nijedna strana nije odveć voljna krenuti u veću eskalaciju

Lider libanonskog Hezbollaha, Sayyed Hassan Nasrallah, poručio je kako je nedavni okršaj (razmjena vatre) s izraelskom vojskom završen, no ističe kako isti predstavlja početak "nove faze" u kojoj Hezbollah više neće imati "crvenih linija", sugerirajući time da bi sukobi mogli postati češći. Nadalje, poručio je kako će se izraelski dronovi od sada ciljati čim prijeđu u libanonski zračni prostor.

advance.hr

Žuti prsluci stigli su do Bliskog istoka: Prosvjednici na ulicama Bejruta, blokirane pojedine prometnice, sukobi s vojskom

Više stotina prosvjednika izašlo je tijekom jučerašnjeg dana na ulice Bejruta, glavnog grada Libanona - prosvjednici su demonstrirali protiv političke i ekonomske situacije u zemlji, a nakratko su blokirali i nekoliko glavnih prometnica u gradu. Većina prosvjednika okupila se ispred sjedišta libanonske Vlade zahtjevajući besplatno zdravstvo, nižu cijenu hrane, porezne olakšice...

advance.hr

Kada Izrael počne objavljivati fotografije navodnih Hezbollahovih raketnih skladišta Libanon zna što se sprema

Izraelske prijetnje Libanonu gotovo su redovna stvar, no činjenica je kako se Izrael godinama "bavio" Sirijom gdje su izveli, prema riječima njihovih visokih dužnosnika, više stotina napada. Sada bi se situacija mogla promijeniti ukoliko izraelske snage zaključe da im je preveliki rizik ulijetati u vidno polje S-300 sustava koji bi ovih dana trebao postati operativan u rukama sirijske vojske.

advance.hr

Libanonska skeptičnost: Iako je od parlamentarnih izbora prošlo 9 godina izlaznost na jučerašnjim bila je vrlo niska

Iako je prošlo 9 godina otkako su održani zadnji parlamentarni izbori u Libanonu, na jučerašnje su potencijalni glasači reagirali poprilično skeptično - naime, prema zadnjim informacijama na izbore je izašlo svega 47% registriranih birača. Mnogi smatraju kako izbori neće dovesti do nikakvih promjena - jedan od stanovnika u Bejrutu, Mohammed Obeida, komentirao je: "Ako bih mislio da će stajanje 2 sata u redu za glasanje išta promijeniti onda bih bio tamo.

advance.hr

Libanonski predsjednik Michel Aoun: "Naša vojska spremna je suprotstaviti se Izraelu"

Libanonski predsjednik Michel Aoun poručio je kako je libanonska vojska spremna suprotstaviti se Izraelu i bilo kakvom pokušaju potkopavanja libanonskog suvereniteta. Njegova izjava dolazi u vrijeme sve većih napetosti između Bejruta i Tel Aviva, a pojedini izraelski dužnosnici u zadnje vrijeme spominju mogućnost novog oružanog sukoba.

advance.hr
Kraj