X
VELIKA AKCIJA: Od zime do zime - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

priopćenje za medije

pretraživanje - pokretanje
napredna pretraga
Samo egzaktan termin: Datum od: do: Traži u: Sortiraj prema:
Pronađeno tekstova:

Informacije Komunističke Partije Turske o prosvjedima: "Dosadašnja bilanca AKP fašizma"

U našu redakciju stiglo je priopćenje za medije Socijalističke Radničke Partije Hrvatske, koje prenosimo u cijelosti: "Naši drugovi iz Komunističke Partije Turske TKP, poslali su nam cirkularnu obavijest, koju su dobili iz Turskog liječničkog udruženja, a koja se odnosi na bilancu dosadašnjih ukupnih žrtava kao posljedice napada režimske policije, započetog prilikom demonstracija za obranu Gezi parka i nastavljenih širom Turske. Podaci prikazuju razmjere brutalnosti imanentne fašizmu.

SRP na Međunarodnoj konferenciji Pole de Renaissance Communiste en France posvećenoj aktualnim događajima u svijetu

U našu redakciju stiglo je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti: U Parizu, 4-5 maja 2013. Drage drugarice i drugovi, Pozdravljam vas ispred Socijalističke Radničke Partije Hrvatske i svoje lično ime, a imam legitimitet i pozdraviti vas i ispred koordinacionog odbora komunističkih i radničkih partija, kojeg čini pet partija sa područja nekadašnje Jugoslavije.

Socijalistička radnička partija: Prvomajska izjava

Danas kad obilježavamo 1. Maj, dan solidarnosti radnih ljudi, u znak sjećanja na izvojevana dostignuća radnika u krvavoj borbi za ono što im pripada, šaljemo topli Prvomajski pozdrav radnicima, nezaposlenima, onima koji rade, a ne dobivaju za svoj rad plaću, onima koji su na radnom mjestu šikanirani, omalovažavani i ponižavani, onima koji ne znaju da li će im sutra biti produžen ugovor o radu, onima koji ne znaju da li će im sutra biti isključena struja zbog nepodmirenog računa, ili će možda biti deložirani, onima koji nakon školovanja ne mogu dobiti posao, onima koji nakon završenog radnog vijeka ne mogu normalno živjeti od zaslužene mirovine, onima koji……..

Talijanski antifašisti osudili devastaciju table ulice Josipa Broza Tita: "Tito je simbol najvećeg otpora protiv nacifašizma u Europi"

U našu redakciju stiglo je priopćenje za medije koje prenosimo u izvornom obliku i u cijelosti: 24. aprila poslijepodne, uoči obilježavanja "Dana oslobođenja od nacifašizma", nekoliko grupa talijanskih antifašista, pored ostalih pripadnika Partije komunističke preosnove, Nacionalne koordinacije za Jugoslaviju i Antifašističkog komiteta za povijesno sjećenje iz Parme, poduzeli su korake da bi oznaka na tabli sa imenom ulice Josipa Broza Tita, a koju su nepoznati najvjerovatnije neofašisti prethodno zamrljali, ponovno bila čitljiva.

Occupy Croatia: na ulicama hrvatskih gradova stotine prosvjednika protiv Zakona o strateškim investicijskim projektima

U našu redakciju stiglo je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti Svaki smo dan sve svjesniji lošeg stanja u našoj državi te lošeg upravljanja istom. U organizaciji pokreta Occupy Croatia i Anonymous Croatia, jučer je u Zagrebu tristotinjak ljudi izišlo na trgove i ulice, prkoseći lošim vremenskim prilikama, kako bi iskazali svoje protivljenje najavljenom Zakonu o strateškim investicijskim projektima RH.

34. obljetnica pobjede Iranske Revolucije - Postignuća

Povijest je svjedok da je Iranski narod u svojoj slavnoj prošlosti i drevnoj civilizaciji bio njen graditelj i stvaratelj. Islamska revolucija, borbom naroda pod vodstvom Imama Khomeinija 11. veljača 1979 rezultirala je padom šaha i njegovog režima i stvaranjem Islamske Republike Iran.

SRP- konferencija za novinare o suverenosti, Ljubljanskoj banci i golfu

Slijedeći tekst poslan je kao priopćenje medijima od strane Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP) po pitanju suverenosti, Ljubljanske banke i izgradnje golf igrališta, objavljujemo zaprimljeni izvorni tekst u cijelosti: SRP - konferencija za novinare o suverenosti, Ljubljanskoj banci i golfu Mjesto održavanja: Umag Vrijeme održavanja: 2. II 2013.

Peticija za zaštitu Parka prirode Hutovo Blato

Tekst koji je stigao u našu redakciju, prenosimo u izvornom obliku: Hutovo blato, ugroženi prirodni rezervat, čiji je opstanak doveden u pitanje, kao i egzistencija okolnog stanovništva, krije u sebi mnoge tajne i prirodne fenomene, među kojima je i u Europi jedinstvena rijeka Krupa, koja teče u dva pravca! Rijekom Krupom vode Hutova blata otiču u rijeku Neretvu.

Occupy Croatia: Peticija protiv prijedloga Zakona o strateškim investicijskim projektima RH

U našu redakciju stiglo je priopćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti: Prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima RH predstavlja nastavak procesa sustavnog razvlašćivanja stanovnika Hrvatske od svih naših resursa i prirodnih bogatstava, kulturnih dobara i cjelokupne infrastrukture - dakle svega što se naziva javno dobro, te državne imovine - a sve to pripada svima nama - jer smo to stvarali isključivo mi, kao i sve prethodne generacije. To je samo još jedan dokaz da trenutna politička elita, koja je došla do vlasti doslovce radi korumpiranosti HDZ i zahvaljujući bajkovitim obećanjima u predizbornoj kampanji, kojih nije ni mislila održati - ili nema ni najmanjeg pojma što s tom vlašću treba, zapravo, učiniti, kome treba služiti (svim stanovnicima ove države) , ili, pak, svjesno nastavljaju prevarantsku veleizdajničku politiku svojih prethodnika.

Occupy Croatia: "Kalinić i njegov stožer lažu - prosvjednike Occupy fizički napali Kalinićevi 'pretorijanci'"

U našu redakciju stiglo je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti: Prosvjednici Occupy Croatia došli su danas (op. jučer) na otvaranje 18,5 milijuna kuna vrijednih fontana u ZG upozoriti na nekoliko činjenica u vezi fontana i izazvali simpatije većine nazočnih građana: sagrađene su po projektu izmijenjenom NAKON provedenog javnog natječaja (jeftinija tehnika gradnje, ali ne i cijena), mimo volje građana i volje gradske skupštine, te u vrijeme kada grad Zagreb grca u dugovima, kada poskupljuju strateški i egzistencijalno važne usluge.

Dugovi bolnica prema veledrogerijama rastu, dobavljačima ugrožena egzistencija, zdravstvenom sustavu opskrba

Priopćenje za medije Zagreb, 21. prosinca 2012. Dugovi bolnica prema veledrogerijama rastu Predsjednik Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima upozorava na stanje u zdravstvenom sustavu: "Unatoč dosadašnjim nastojanjima te nizu održanih sastanka s ciljem rješavanja dugovanja zdravstvenih ustanova prema dobavljačima lijekova i medicinskih proizvoda i pozitivnom mišljenju ministra financija, s kojim se također razgovaralo, Ministarstvo zdravlja nije provelo već usuglašene dogovore s veledrogerijama te do danas nije izvršena financijska sanacija starih dugovanja.

Occupy Croatia poziva na prosvjedno okupljanje - 07.12. ispred ambasade Republike Slovenije u Zagrebu: "Podržimo solidarno pravedni gnjev i zahtjeve slovenskog naroda"

Prosvjedno okupljanje održava se u svrhu solidarizacije i davanja podrške pravednom gnjevu na ulice izašlog slovenskog naroda, kao i zahtjevima pri tome iznesenim. Prosvjedi su prošlog mjeseca krenuli iz Maribora gdje su se građani pobunili protiv korumpiranog gradonačelnika Franca Kanglera te se ubrzo proširili na cijelu zemlju i postali izraz nezadovoljstva socijalno - ekonomskom situacijom te nedostatkom borbe protiv korupcije.

Kraj