X
VELIKA AKCIJA: Od ljeta do ljeta - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Rusija odbacila Zapadnu rezoluciju o Siriji ističući kako se iza humanitarne teme krije put prema vojnoj agresiji

Nakon što su Zapadne sile predstavile nacrt rezolucije po pitanju dostave humanitarne pomoći Siriji, Rusija je isti odbacila i predstavila svoj. Naime, Moskva ističe kako Zapad ovom rezolucijom nastoji otvoriti put prema potencijalnoj vojnoj agresiji. Washington uzvraća i optužuje Rusiju kako "nije učinila dovoljno" po pitanju patnje sirijskoj naroda.

Tenzije u UN-u ponovno su visoke. Rusija tvrdi kako Zapadna rezolucija ima za cilj pokrenuti vojnu agresiju te su zbog toga danas predstavili svoj nacrt rezolucije. "Ovdje se radi o nezavisnom dokumentu, a ne o amandmanima na ranije predstavljeni", istaknuo je ruski MVP Sergej Lavrov te odbacio tvrdnje Zapadnih sila da je "borba protiv terorizma u Siriji moguća samo kada Assad siđe s vlasti".

"Izjave naših Zapadnih partnera po tome da se terorizam može zaustaviti samo kada Assad ode, pokazuju kako oni ignoriraju osnovni i univerzalni princip - ništa ne može opravdati terorizam", naglasio je Lavrov. "Stječe se dojam kako se humanitarno pitanje sada koristi, kao i nedavno pitanje kemijskog oružja, kao pokušaj potkopavanja političkog procesa - krivnja za stanje želi se prebaciti na Damask i time stvoriti uvjet za vojni scenarij, a zatim i smjenu režima", istaknuo je Sergej Lavrov za vrijeme novinske konferencije u Moskvi.

Članovi UN Vijeća Sigurnosti sastati će se danas kako bi, eventualno, sastavili dokument koji bi bio prihvatljiv svim stranama. "Radimo na novom nacrtu, koji će kombinirati oba prijedloga", istaknuo je jedan anonimni dužnosnik u UN-u.

Poštovani, za čitanje cijelog ovog teksta morate biti pretplatnik.

Poštovani, riječ je o tekstu starijem od 60 dana te je stoga komentiranje zatvoreno.
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:
 
1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
Ograničena akcija
AKCIJA! 1-godišnja pretplata!
 75 €  50 €  
(mogućnost plaćanja i na rate:
4.16 € mjesečno*)
*Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Specijalna ponuda je ograničena, iskoristite je dok traje!


 
Pristup samo ovom tekstu
5 €
Umjesto pretplate možete kupiti pristup samo ovom tekstu.
Izaberi
Uplatom ćete imati pristup ovom tekstu
Drugi tekstovi neće Vam biti dostupni (osim ako i za njih ne uplatite pristup)
Putem ovog koraka kreirat će Vam se korisničko ime tako da ako želite možete jednostavno proširiti svoj pristup uplatom jedne od regularnih pretplata.

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.