Vrijeme objave: 10. kolovoza 2025. u 15:19
Orion1984:
"Američki izaslanik Mike Huckabee britanskom premijeru: Jeste li ikada čuli za Dresden?"
Podsjetimo se, bombardiranje Dresdena u kojem nije bilo vojnih ciljeva već samo gomila civilnih izbjeglica prouzročilo je najmanje 25-50 000 civilnih smrti što predstavlja zločin protiv čovječnosti, a što ovaj izaslanik, kaže, je u potpunosti poželjna stvar.
x.com/GovMikeHuckabee/status/195381...
en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_Dr...
Ja osobno više ne vidim razliku između nacističkog režima i režima sadašnjeg političkog vodstva Izraela te sam isto tako počeo propitkivati realnost nekih brojki iz ww2 koje su možda debelo prenapuhane kako bi se od nekih napravio simbol žrtve.
A objektivno i racionalno, veseli me što ima normalnih ljudi u Izraelu koji ovakvim činovima pokazuju da su ljudska bića.
Dresden, kao i cijela tadašnja Njemačka u tom izrazito TOTALNOM ratu, koji je nametnuo njemački naci-režim na čelu sa Hitlerom, bila je skroz legitimna meta. Grad Drezden bio je pun vojne industrije, koja je prebačena iz drugih gradova Njemačke. Na početku rata dosegao je oko 670.000 stanovnika, a pred sam kraj rata bio je prepun izbjeglica sa istoka, koji su bježali pred Crvenom Armijom. U trenutku bomdardiranja 14/15.2.1945., u gradu je ukupno bilo oko 1,200.000 ljudi (pola su bile izbjeglice): U bombardiranju je poginulo oko 25.000 ljudi, ranjeno oko 100.000. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je rat sam po sebi zločin, iako i tu možemo polemizirati, onda to i nije nešto veliko. Jer, koliko je njemački nacistički režim pobio ljudi? Koliko bi ih pobio, da je dobio rat? Sve Židove, glavninu Slavena, zar ne? Saveznici su pobijedili i osvojili Njemačku, ma nisu pobili njemački narod. Jer, prije i na početku rata Hitler je rekao: Poljaci, Rusi, i ostali Slaveni moraju umrijeti, da bi mi (Nijemci) mogli živjeti. Dakako o Židovima da i ne pišemo. Nakon rata pobjednik Staljin je rekao: Hitleri dolaze i odlaze, a njemački narod ostaje.
Šta se tiče precjenjenih žrtava, ima toga. Patološki se precjenjuju žrtve Staljina i Mao ce Tunga, a još patološkije umanjuju žrtve Hitlera. To je sve u skladu sa novim fašizmom i povijesnim prevarama koje se bude u Evropi i šire.
P.S.
Danas znamo da je Jugoslavija lagala svoje žrtve, jer nije poginulo 1,700.000 ljudi. Jer, to su na mirovnoj konferenciji u Parizu već 1946 besramno tvrdili. Popisi stanovništva u YU, 1948, 1953, i 1961 godine, to su pobili. Ali ostao je mit, o milijun cijelih sedam (1,7 mln.) mrtvih. Da ne pišem o lažima u vezi Jasenovca i njegovih 700.000 žrtava, jer čak i običan čovjek može izračunati da to nije istina.
A tek laži novih, a zapravo starih YU fašista, koji nam lažu i patološki preuveličavaju žrtve poraća. To rade i institucije u našim ex-yu državama, sve na valu novog evropskog fašizma. Mislim kad pročitam neke idiotske cifre o 500.000 Titovih žrtava samo u Hrvatskoj, dođe mi da požalim zašto Hitler nije pobijedio. Pa da vidimo gdje bi danas bili: Židovi, Romi, svi ili skoro svi Slaveni, gdje bi bili komunisti, općenito ljevičari, bolesnici? Sve ih je najveći zločinac u povijesti Hitler, mislio pocmekati.
Svaki onaj koji sumanja u žrtve WW2, i tko je za to kriv, taj je nacist i fašist!