zanima me samo kaj bu prvo "procurilo"; Epsteinova lista ili pimpek od Brigitte Macron?

Elon Musk ponovno je izazvao kontroverze tvrdnjom da dokumenti povezani s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom sadrže imena uglednih članova američke Demokratske stranke i njihovih donatora. Musk je na društvenoj mreži X odbacio mogućnost da će demokrati, ako ponovno dođu na vlast, objaviti cjeloviti sadržaj tih dokumenata, tvrdeći da ih štite zbog vlastitih interesa.
Iako nedavna istraga FBI-ja potvrđuje brojna spominjanja američkog predsjednika Donalda Trumpa i drugih poznatih osoba, agencija je naglasila kako sama pojava nečijeg imena ne znači nužno kaznenu odgovornost. Ranije su mediji povezivali bivšeg predsjednika Billa Clintona s Epsteinovim privatnim zrakoplovom, no Clinton poriče da je posjećivao Epsteinov otok.
Sam Musk ranije je tvrdio da se Trumpovo ime nalazi među dokumentima i sugerirao da je upravo to razlog njihove tajnosti, ali je kasnije povukao izjavu priznavši da je otišao predaleko. Dokumenti povezani s Epsteinom i dalje izazivaju snažne reakcije javnosti koja zahtijeva njihovo potpuno razotkrivanje.