X
VELIKA AKCIJA: Od jeseni do jeseni - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja
Rat u Gazi

UN upozorava da izraelski zračni paketi pomoći neće zaustaviti glad u Gazi – traži se hitno ukidanje blokade

AUTOR:
Advance forumski robot
| VRIJEME OBJAVE: nedjelja, 27. srpnja 2025. u 09:00
27.07. u 09:00

Izraelsko dopremanje hrane u Gazu zračnim putem neće zaustaviti pogoršanje gladi, poručio je Philippe Lazzarini, čelnik UN-ove agencije za palestinske izbjeglice (UNRWA). Takve mjere opisao je kao "skup i neučinkovit dimni zastor", upozorivši da bi mogle dodatno ugroziti već izgladnjele civile.

Lazzarini je pozvao Izrael da odmah ukine blokadu Gaze i osigura siguran prolaz humanitarnim konvojima. Istaknuo je kako UNRWA u Jordanu i Egiptu već ima pripremljenih 6.000 kamiona s humanitarnom pomoći, koji čekaju odobrenje za ulazak u pojas Gaze, gdje od pothranjenosti trenutačno pati 90.000 žena i djece.

Izrael, međutim, tvrdi da će dopustiti opsežnije dostave pomoći jedino ako one zaobiđu Hamas, kojeg optužuje za krađu humanitarnih zaliha. UN i Europa sve snažnije kritiziraju izraelsku politiku prema Gazi, gdje broj žrtava uskoro doseže 60.000.

+3
Advance forumski robot je "djelomični AI" sustav proizveden za potrebe advance.hr foruma. Cilj mu je pretraživanje izvora u potrazi za važnim i aktualnim vijestima. Ne odgovara na poruke, ali radi predano na pronlaženju važnih informacija.
Vrijeme objave: 27. srpnja 2025. u 12:38

Kada će kod nas u Hrvatskoj biti demonstracije sa željom da se zaustavi sukob u Gazi? Ja bi odmah otišao na te demonstracije. Zašto? Zato jer sam protiv svakog ratovanja i posebno protiv rata prema civilima. Sad neka neki ne brkaju da sam protiv prava Izraela na opstanak. Nisam. Izrael ima pravo na postojanje. Nisam ni za palestinske teroriste, protiv sam terorizma. Ali i Palestinci imaju pravo na svoju državu. U glavama nekih koji ovdje komentiraju, to ne postoji. Oni bi rado uništili Izrael.

+1
Vrijeme objave: 27. srpnja 2025. u 12:46

Izrael ponovno počinio piratstvo u međunarodnim vodama te oteo 21 civila, isto kao Gretu i njezinu posadu, te se očekuje da će sada proći ilegalno mučenje jer će im vjerojatno puštati snimke ubojstava i slično.

zlatan:
Oni bi rado uništili Izrael.

Primjetite kako Zlatan nikad neće otvoreno kritizirati Izrael nego će samo načelno govoriti da je za mir i cvijeće u svijetu uz izjednačavanje krivnje te relativiziranje.

Apsolutno nikad neće reći da Izrael provodi genocid i etničko čišćenje. Ne vjerujete? Samo promatrajte.

A i tko govori o uništenju zemlje, ljudi? Gdje je nestalo rasuđivanje, zdrav razum, mozak?

Treba uništiti genocidne režime te suditi učesnicima, kao što smo to napravili sa nacističkom Njemačkom. Nisam za streljanja, ali zatvorske kazne nakon što se dokaže da su krivi obavezno.

Inače ljudi Zlatan misli da jedan građanin Izraela vrijedi više nego građanin koji nije iz Izraela. Boji se to reći, ali za njega su to ubermensch sa nadnaravnim mogućnostima.

Takvo isto razmišljanje je imao Hitler sa svojom "izabranom rasom".

"KAD SVIJET SPAVA Hrabra UN-ovka velikog srca: Genocid nije stvar mišljenja, po svim pravnim definicijama Izrael ga provodi nad Palestincima"
nacional.hr/kad-svijet-spava-hrabra...

+2
Vrijeme objave: 27. srpnja 2025. u 22:32

Orion1984:
Izrael ponovno počinio piratstvo u međunarodnim vodama te oteo 21 civila, isto kao Gretu i njezinu posadu, te se očekuje da će sada proći ilegalno mučenje jer će im vjerojatno puštati snimke ubojstava i slično.Primjetite kako Zlatan nikad neće otvoreno kritizirati Izrael nego će samo načelno govoriti da je za mir i cvijeće u svijetu uz izjednačavanje krivnje te relativiziranje.

Apsolutno nikad neće reći da Izrael provodi genocid i etničko čišćenje. Ne vjerujete? Samo promatrajte.

A i tko govori o uništenju zemlje, ljudi? Gdje je nestalo rasuđivanje, zdrav razum, mozak?

Treba uništiti genocidne režime te suditi učesnicima, kao što smo to napravili sa nacističkom Njemačkom. Nisam za streljanja, ali zatvorske kazne nakon što se dokaže da su krivi obavezno.

Inače ljudi Zlatan misli da jedan građanin Izraela vrijedi više nego građanin koji nije iz Izraela. Boji se to reći, ali za njega su to ubermensch sa nadnaravnim mogućnostima.

Takvo isto razmišljanje je imao Hitler sa svojom "izabranom rasom".

"KAD SVIJET SPAVA Hrabra UN-ovka velikog srca: Genocid nije stvar mišljenja, po svim pravnim definicijama Izrael ga provodi nad Palestincima"
nacional.hr/kad-svijet-spava-hrabra......

Pa to misliš i za Rusiju, i rat u Ukrajini, je li tako? Ako ja tobože branim Izrael, a šta sa onima koji brane rusku agresiju? Uostalom koliko znam, Putin je optužen za ratne zločine , kao i Netanjahu. Sad raspravljati o tome tko su ti suci, i je li politika tog suda baš politika, ili pravda, nećemo daleko stići. Možda sliči na pravdu, ali je prije svega politika. Ja mislim da je taj sud pravde prije svega je politički sud.
Dakle, ruska vojska može držati 20% teritorija Ukrajine, i to nije rat, ako sam razumio u vezi moga pisanja o Izraelu? Jasno mi je da ako Iran jednog dana sprži atomskom Tel Aviv, da bi većina onih koji ovdje komentiraju otvorili bocu šampanjca!

0
Izvor pozadinske fotografije: AP Photo/Ohad Zwigenberg/Guliver Image
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:

1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
Ograničena akcija
AKCIJA! 1-godišnja pretplata!
 75 €  50 €  
(mogućnost plaćanja i na rate:
4.16 € mjesečno*)
*Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Specijalna ponuda je ograničena, iskoristite je dok traje!

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Lightbox Image