Kada će kod nas u Hrvatskoj biti demonstracije sa željom da se zaustavi sukob u Gazi? Ja bi odmah otišao na te demonstracije. Zašto? Zato jer sam protiv svakog ratovanja i posebno protiv rata prema civilima. Sad neka neki ne brkaju da sam protiv prava Izraela na opstanak. Nisam. Izrael ima pravo na postojanje. Nisam ni za palestinske teroriste, protiv sam terorizma. Ali i Palestinci imaju pravo na svoju državu. U glavama nekih koji ovdje komentiraju, to ne postoji. Oni bi rado uništili Izrael.

Izraelsko dopremanje hrane u Gazu zračnim putem neće zaustaviti pogoršanje gladi, poručio je Philippe Lazzarini, čelnik UN-ove agencije za palestinske izbjeglice (UNRWA). Takve mjere opisao je kao "skup i neučinkovit dimni zastor", upozorivši da bi mogle dodatno ugroziti već izgladnjele civile.
Lazzarini je pozvao Izrael da odmah ukine blokadu Gaze i osigura siguran prolaz humanitarnim konvojima. Istaknuo je kako UNRWA u Jordanu i Egiptu već ima pripremljenih 6.000 kamiona s humanitarnom pomoći, koji čekaju odobrenje za ulazak u pojas Gaze, gdje od pothranjenosti trenutačno pati 90.000 žena i djece.
Izrael, međutim, tvrdi da će dopustiti opsežnije dostave pomoći jedino ako one zaobiđu Hamas, kojeg optužuje za krađu humanitarnih zaliha. UN i Europa sve snažnije kritiziraju izraelsku politiku prema Gazi, gdje broj žrtava uskoro doseže 60.000.