Tisuće protivnika iranskih vlasti okupile su se u Parizu na prosvjedu koji je organiziralo Nacionalno vijeće otpora Irana (NCRI), zabranjeno u Iranu. Okupljeni su izrazili nadu da bi politika "maksimalnog pritiska" američkog predsjednika Donalda Trumpa mogla dovesti do promjena u zemlji. Prosvjed je održan u trenutku kada dvojici članova NCRI-ja prijeti pogubljenje, dok je još šestero osuđeno na smrt prošlog studenog.
Među sudionicima su bili i Ukrajinci koji optužuju Iran da vojno podupire Rusiju u ratu protiv Ukrajine. Prosvjednici su mahali iranskim zastavama i uzvikivali parole protiv iranskog vrhovnog vođe Alija Hamneija. Organizacija Mujahideen-e-Khalq, koja djeluje u sklopu NCRI-ja, nekada je bila označena kao teroristička skupina u SAD-u i EU-u, no i dalje ostaje jedna od rijetkih iranskih oporbenih frakcija sposobnih okupiti značajan broj pristaša.
Iranska vlada već dugo traži obračun s NCRI-jem u Parizu, Rijadu i Washingtonu, a skupina je česta meta kritika državnih medija. U siječnju je Trumpov posebni izaslanik za Ukrajinu govorio na konferenciji NCRI-ja u Parizu, potvrdivši američki povratak strategiji maksimalnog pritiska na Iran. Cilj ove politike je ekonomski oslabiti Teheran i prisiliti ga na pregovore o nuklearnom programu, balističkim raketama i regionalnim aktivnostima.