Ukratko zamislite si to ovako.
Ubiju vam cijelu obitelj, vi kao muški ostanete živi. Što radite?
Uzrok i posljedica.
Hrpa ljudi sa izraelske strane želi ubijati Arape, hrpa Arapa želi ubijate Izraelce. Hrpa Hrvata želi ubijati Srbe, hrpa Srba želi ubijati Hrvate. Nastaviti niz.
Ja osobno imam svakakvih razloga za osvetu, ali ipak sam mišljenja da se treba okrenuti budućnosti i ostaviti prošlost u prošlosti. Bez toga nema naprijed.
Osveta je kao rana koja nikad ne zacjeljuje.

Hamas je od početka rata s Izraelom regrutirao između 10.000 i 15.000 novih članova, prema američkim obavještajnim podacima. Tijekom tog razdoblja, otprilike isti broj boraca Hamas je izgubio u sukobima. Američki dužnosnici upozoravaju kako nova regrutacija obuhvaća mlade i neiskusne članove, većinom angažirane za osnovne sigurnosne zadatke.
Nakon prekida vatre između Hamasa i Izraela, uprava u Gazi, pod kontrolom Hamasa, brzo je uspostavila sigurnosne mjere i počela obnovu osnovnih usluga u teško oštećenoj enklavi. Izraelski dužnosnici tvrde da Hamas i dalje ostaje duboko ukorijenjen u Gazi, unatoč značajnim gubicima tijekom sukoba, što ovi novi podaci američkih izvora i potvrđuju.