X
VELIKA AKCIJA: Od ljeta do ljeta - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja
Britanija

Starmer kaže da je spreman upotrijebiti nuklearno oružje

AUTOR: davor55 | VRIJEME OBJAVE: utorak, 4. lipnja 2024. u 00:17
4.06. u 00:17

Sir Keir Starmer rekao je da bi bio spreman upotrijebiti nuklearno oružje ako bude potrebno za obranu Ujedinjenog Kraljevstva dok je iznosio obrambene planove laburista. Čelnik laburista rekao je da će pod njegovim vodstvom "sigurnost uvijek biti na prvom mjestu" i ustvrdio da je njegova stranka iza sebe ostavila protivljenje Jeremyja Corbyna sustavu nuklearnog oružja Trident. Ako bude izabran, Sir Keir je rekao da će povećati izdatke za obranu i ažurirati britanski nuklearni arsenal. Konzervativni ministar obrane Grant Shapps rekao je da laburisti predstavljaju "opasnost za našu nacionalnu sigurnost".
Na pitanje političkog urednika BBC-ja Chrisa Masona, bi li odobrio ispaljivanje nuklearnog oružja da je premijer, Sir Keir je rekao: "Moramo biti spremni to upotrijebiti. Nitko tko želi biti premijer ne bi kreirao okolnosti u kojima bi se nuklearno oružje koristilo. To bi bilo neodgovorno. Ali ono je tu kao dio, vitalni dio, naše obrane."

bbc.co.uk/news/articles/czvvy0ppdxk...

+9
Vrijeme objave: 4. lipnja 2024. u 08:12
#1

Da bas ne vrijedam britansku vojsku, jako se oslanjaju na svoj poseban odnos sa SAD. Kad udete u parlament - paralelni svemir. Oni su svjetski hegemon. Kao u doba kraljice Viktorije.

+5
Vrijeme objave: 4. lipnja 2024. u 09:36
#2

Ovo konstantno koristenje pojma “nuklearnog” oruzja u medijima i svakodnevnom zivotu izgleda ima za cilj naviknuti stanovnistvo da to u stvarnosti “i ne boli toliko” i da ako krenemo konvencionalni rat gdje ce ginuti vojnici da je to normalno (bolje nego nuklearno).
Zaboravljaju kako se zavrsava konvencionalni rat nuklearnih sila - sigurno ne porazom jedne, vec obje strane, kao i unistenjem postojece civilizacije.
Stvarno ove bedake na vlasti treba hitno mijenjati.

+13
Vrijeme objave: 4. lipnja 2024. u 10:26
#3

opet Mujo:
Da bas ne vrijedam britansku vojsku, jako se oslanjaju na svoj poseban odnos sa SAD. Kad udete u parlament - paralelni svemir. Oni su svjetski hegemon. Kao u doba kraljice Viktorije.

Konstatirati da im cijela vojska stane na osrednji stadion, da im brodovi propadaju te da se nitko ne prijavljuje u istu nije vrijeđanje već konstatiranje činjenica.
Ma ovo je samo politički performans, jer cijelo otočje se veoma lako pretvori u koralje ako se to poželi.
+6
Izvor pozadinske fotografije: Antoine Maurin / Pexels
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:
 
1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
Ograničena akcija
AKCIJA! 1-godišnja pretplata!
 75 €  50 €  
(mogućnost plaćanja i na rate:
4.16 € mjesečno*)
*Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Specijalna ponuda je ograničena, iskoristite je dok traje!


2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Lightbox Image