Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Sustav protiv samoproglašenog demokratskog socijaliste: Trump tvrdi kako Demokratska stranka "neće dozvoliti" da Sanders postane službeni kandidat, Hillary Clinton pak poručuje kako "nitko ne voli Bernija"

Američki predsjednik Donald Trump poručio je tijekom jučerašnjeg dana kako Demokratska stranka "nikada neće dopustiti" da Bernie Sanders postane službeni kandidat stranke na predsjedničkim izborima koji će se održati u SAD-u ove godine u studenom. Njegov komentar dolazi neposredno nakon što je Bernie Sanders prestigao Joea Bidena u anketama te je trenutačno vodeći kandidat Demokratske stranke. No, da bi kandidat postao i službeni kandidat stranke u izborima za predsjednika treba biti odobren na Demokratskoj konvenciji koja će se održati za nekoliko mjeseci.

"Ludi Bernie preuzeo je vodstvo u utrci, ali sve više izgleda kao da Demokrati neće dopustiti da on pobijedi! Hoće li se ipak uspavani Joe proteturati preko finiš linije?", poručio je Trump u komentaru na Twitteru dajući do znanja da pomno prati demokratsku utrku.

No, u njegovom komentaru moglo bi svakako biti i istine. Naime, prije četiri godine Bernie Sanders, samoprozvani demokratski socijalist, imao je veliku potporu glasača, no vodstvo stranke učinilo je sve kako bi službena kandidatkinja postala Hillary Clinton koja je pak ovog tjedna poručila kako "nitko ne voli Bernija" - ako je riječ o vodstvu stranke, vjerojatno je i ona u pravu. Ako je pak tako postavlja se pitanje koja je "poanta" da se Sanders uopće natječe kao demokratski kandidat? Neki će reći kako je on tu primarno u svrsi "auspuha za izbacivanje nagomilane pare", odnosno nezadovoljstva jednog većeg dijela američkih glasača. Mnogi su predlagali da bi Sanders trebao kandidirati se kao neovisni kandidat, no čini se kako on nema takvih ambicija.

Poštovani, za čitanje cijelog ovog teksta morate biti pretplatnik.

Poštovani, riječ je o tekstu starijem od 60 dana te je stoga komentiranje zatvoreno.
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:
 
6 mjeseci
45 €
MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE:
7.5 € mjesečno
 *
* Iznos u slučaju plaćanja na 6 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke, mogućnost plaćanja od 2 do 24 rate).
Izaberi
Trajanje pretplate - 6 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja (uključujući i obročno plaćanje od 2 do 24 rate - za VISA; Maestro i VISA Premium kartice kod PBZ banke).

Najbolja opcija
1-godišnja pretplata
75 €
MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE:
6.25 € mjesečno
 *
* Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke, mogućnost plaćanja od 2 do 24 rate).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja (uključujući i obročno plaćanje od 2 do 24 rate - za VISA; Maestro i VISA Premium kartice kod PBZ banke).

 
1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
 
Pristup samo ovom tekstu
5 €
Umjesto pretplate možete kupiti pristup samo ovom tekstu.
Izaberi
Uplatom ćete imati pristup ovom tekstu
Drugi tekstovi neće Vam biti dostupni (osim ako i za njih ne uplatite pristup)
Putem ovog koraka kreirat će Vam se korisničko ime tako da ako želite možete jednostavno proširiti svoj pristup uplatom jedne od regularnih pretplata.

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.