Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Prosvjedi protiv egipatske vojne hunte ugušeni u krvi - nepoznati napadači ubili najmanje 20 prosvjednika

Već danima prosvjednici kampiraju ispred zgrade ministarstva obrane u Kairu, pozivajući vojnu huntu da prepusti vlast u zemlji. Mirni prosvjed danas su postali poprište brutalnog napada - nepoznata naoružana skupina nasrnula je na prosvjednike kamenjem, palicama i oružjem, prenosi Press TV. Najmanje 20 osoba je ubijeno.
Vojska i policija zaustavila je sukob tek 6 sati nakon što je otpočeo. Dva vodeća predsjednička kandidata odmah su prekinula kampanju u znak prosvjeda.

Podsjetimo, vojna hunta (SCAF) je preuzela vlast nakon prošlogodišnje revolucije u kojoj je svrgnut režim Hosni Mubaraka. SCAF su tada obećali kako će prepustiti vlast u roku od 6 mjeseci - no, sada je prošlo već više od godine dana.
Zbog toga su prosvjednici ovih dana prvo kampirali 7 dana na trgu Tahrir da bi prošlog petka svoj kamp prebacili ispred zgrade ministarstva obrane.
Jedan od razloga zbog kojih prosvjeduju protiv SCAF-a je zabrana kandidature za 2 predstavnika islamističkih stranaka.
Izborna komisija je prošlog tjedna zabranila kandidaturu predstavniku Muslimanske Braće, Khairat al-Shateru i salafitskom kandidatu Hazem Abu Ismailu.

Prvi krug predsjedničkih izbora u Egiptu trebao bi se održati 23 i 24 svibnja, dok je drugi krug predviđen za 16 i 17 lipanj.

UPDATE 18:24
BBC prenosi kako je najmanje 20 osoba ubijeno. U izvještaju stoji da su neki napadači bili naoružani i sačmaricama.
Svjedoci i lokalni stanovnici pretpostavljaju da su napadači bili pristaše vladajuće vojne hunte, u civilu - taktika koja se često koristi, prenosi Jon Leyne, korespondent BBC-a iz Kaira.

Izvori:

Press TV | BBC

Komentari

(24):
» Objavi komentar
Napomena: komentari čitatelja ne predstavljaju ni na bilo koji način stav uredništva portala advance.hr. Za sadržaj i točnost komentara čitatelja ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Advance.hr zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.

Uvjeti komentiranja: Poštovani, pri objavi komentara molimo za kulturno izražavanje. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Sortiranje: | Prikaz:
 1. +1
  REMETA
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  00:26 | 4.05.2012.
  evo i moj kratki osvrt o ovoj temi.koliko me mozak i "ram" u njemu služi preko najmanje 20 god. se snimaju "filmovi" sa tematikom o teroristima i ..... Redovito u 100% filmova iz "svete šume" teroristi su pogodite iz 1 put fundamentalni,militantni,agresivni,okrutni bombaši-samoubojice muslimani.naravno posto je davno utvrđeno da 10 puta ponovljena laž vec 11 put lakše zvuči,pa imamo pojave u zemljama zapadne demokracije koje se zovu ispiranje mozga, paralelna stvarnost ili najednostavnije iluzija-privid. ja postavljam pitanja a vi pronađite odgovore sami. ko piše scenarije za te filmove? ko placa snimanje takvih i sl. filmova? ko režira takve filmove? ko vrši distribuciju tih filmova po kino mreži? POD KOJIM UVJETIMA I CJENAMA DOLAZE NA TV EKRANE?(ovo je najzanimljivije pitanje općanito za bilo koju zemlju jer je publika i efekt masovniji) u kojim studijma se snimaju filmovi? ko su vlasnici tih studija? ko je zaključio da "tržište" baš takve filmove traži i na temelju kojeg "znanstvenog istraživanja",kako to da se i u stvarnom životu upravo isto događa ili prije nego je film snimljen ili malo nakon toga? (možda su scenaristi "vidoviti" ili dobiju scenarij pa ga dorade)u ovaj paket ide i jedna informacija o "topovskom mesu" ili am. vojnicima koje vrbuju sa 17g ,direktno sa hipno-kutije na kojoj provodi 8 sati igrajući 3-d pucačine,tako da se kompletan lanac zatvori. naravno tu je i sveti senat koji brine o svemu i svojim ručicama i robot-glavicama donose PRAVEDNE ,ODGOVORNE,NEIZBJEŽNE ODLUKE.
  egipat će definitivno odigrat najvazniju ulogu na tužnom bliskom istoku ,uz neizbježne žrtve obicnih hrabrih ljudi . nažalost. nikad ne isključujem mogućnost da se zbog nekih okolnosti sve te promjene i drukčije odigraju uz puno manje ljudskih žrtava.
  RAZMIŠLJATE DOVOLJNO DUGO I ODGOVORI ĆE SE JEDNOSTAVNO SAMI SLOŽITI!!
  Prikaži cijeli komentar
 2. -1
  DylanDog
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:54 | 3.05.2012.
  za Ishaqa i još neke - i alaha i isusa bi trebalo - zabraniti!!
  Mislim na bilo kakvo javno očitovanje van crkava ili džamija. Pa i na internetu. O vjeri ne treba govoriti. I kad ti netko neupućen ili zlonamjeran govori protiv tvoje vjere - ni to ti ne daje pravo da interveniraš i privodiš ga na "pravi" put. To je božji ili svećenićki posao (barem bi tako vjernici trebali misliti).
  Ali bolje bi bilo da svi skupa shvatimo nešto drugo. Dragi muslimani i kršćani - otarasite se nepotrebnog, bogova, vragova. Znajte da je jedino što vrijedi na ovom svijetu - čovjek. I to čovjek kao dio prirode s kojom je trebao živjeti u skladu i uživati u njenim darovima, ali je i nju kao i svoj opstanak na zemlji zanemario u korist imaginarne (i izmišljene) sile koja će nam svima (dobrima) pružiti život vječni.
  Znajte da je čovjek sto puta vrijedniji od ijedne izmišljotine zvane bog. Više vrijedi jedno nedužno i nevino malo dijete nego svi ovi bogovi zajedno.
  Razumite da sve što je rekao bog - rekao je čovjek! Sve ono što nam zvuči božanski - ustvari je djelo ljudskog uma! Jer čovjek to može! Kao i još neviđenih stvari, samo kad krene razmišljati pozitivno i kreativno.
  Ne omalovažavajte snagu, dubinu i vrlinu čovjekovu.
  Ako vjerujete u boga, vjerujte i dalje, nitko vam to ne brani, ali činite to u tišini svoje duše, nemojte to nigdje reći ni pokazati van crkve ili džamije. Jer ne koristi ovom napaćenom svijetu. Ne koristi gladnima, bolesnima, nesretnima, obespravljenima.
  Dosta su nam bogovi donijeli ratova, zla i bijede (da, netko će reći da je to čovjek učinio, ali ipak je u ime boga i zbog civilizacijske različitosti koje su nam različite vjeroispovijesti podarile).
  Bogovi nemaju više pravo da nam se nešto slično opet dogodi.

  Prikaži cijeli komentar
 3. +1
  ishaq
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:15 | 3.05.2012.
  Komunisto, izazivam te da nađeš u časnom Kur'anu ajet gdje piše da je hazreti Aiša imala 6 godina kad je stupila u brak.
  Ukoliko uspiješ, svečano obečavam da ću izvaditi partijsku knjižicu i razmišljat ću i neosnovano mrzit kao i ti.
  Prikaži cijeli komentar
 4. 0
  ishaq
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:48 | 3.05.2012.
  Komunisto opet lupaš ko maksum po diviziji i pričaš napamet. Al ima nade da ćeš akoBogda pronaći mir i ljubav. Kad u buduće budeš pisao nešto o najboljem čovjeku koji je hodao zemljom i posljednjem Božijem poslaniku Muhammedu a.s.-pročitaj prvo nešto o njegovom životu pa onda donosi zaključke. Vezano za njegov brak znaj sljedeće:

  U knjizi “El-Bidaja ve-l-Nihaja” (“Početak i kraj”) autora Ibn Kesira, u četvrtom dijelu, na str. 315., spomenuto je, da je hz.Esma, kći Ebu-Bekra r.a, bila starija od svoje sestre hz. Aiše r.a 10.god.
  U istoj knjizi se navodi da je hz. Esma, kći Ebu-Bekra r.a, preselila u 100-toj godini života, tj. preselila je 73.godine po Hidžri.
  U knjizi ”El-Ealam” od Zriklija, kao i u mnogo drugih knjiga iz historije islama, nalazimo sličnu predaju.
  Također, znamo da je Poslanik a.s stupio u brak sa hz.Aišom r.a druge godine po Hidžri.
  Na osnovu prethodno navedenih predaja zaključujemo sljedeće:
  a- Ako je hz. Esma r.a umrla 73. hidžretske godine u 100-toj godini života, razumijemo da je imala 27 godina pred Hidžru ( 100 god- 73 hidžretske godine = 27 godina starosti hz. Esme pred Hidžru)
  b- Ako znamo da je hz. Esma r.a bila starija 10 godina od hz. Aiše r.a, zaključujemo da je hz. Aiša r.a pred Hidžru i dvije godine prije braka sa Poslanikom a.s imala 17 godina.
  Na osnovu ovih priloženih dokaza, da se zaključiti da je hz. Aiša r.a prilikom stupanja u brak sa Poslanikom a.s imala 19, a ne 9 godina.
  Sve ovo nas navodi na zaključak da je prenosilac rivajeta, iz nehata ili zaborava, izgubio iz vida 10 godina razlike u godinama hz. Aiše r.a.
  Kao jedan od dokaza o stvarnim godinama hz. Aiše r.a kada je stupila u brak sa Poslanikom a.s, nalazimo i u knjizi “El-Marif” od Ibn Kutejbe, gdje se navodi da je hz. Aiša r.a preselila kada je imala 77 godina, tj. u 58. godini po Hidžri.
  To znači matematički 77-58=19.
  Vidimo da je hz. Aiša pred Hidžru imala 19.god. I ako se Poslanik a.s oženio hz. Aišom r.a tada, zajednički život su počeli druge godine po Hidžri, tj. kada je hz. Aiša r.a. imala 21 godinu.
  Jedan od dokaza o starosti hz. Aiše r.a, u trenutku stupanja u brak sa Poslanikom a.s, nalazimo u knjizi od Imama Taberija pod nazivom “Tahir El –Umam”. U toj knjizi se tvrdi da su sva djeca hz. Ebu Bekra r.a rođena prije Objave.
  Na osnovu dokaza, znamo da je hz. Aiša r.a pred Hidžru imala 19 god, a Poslanik a.s, nakon primanja prve objave, provodi u Meki 13 godina, što znači da je hz. Aiša r.a na početku Poslanstva imala 6 god (19-13=6).
  Dokazi za ovo se nalaze u velikom broju hadisa u kojima hz. Aiša r.a prenosi mnoge događaje u kojima je ona bila svjedok prvog perioda Poslanstva, konkretnije 4. i 5. godine po Poslanstvu.
  Većina tih hadisa govori o vrijeđanju i maltretiranju muslimana od strane nevjernika, o životu hz. Ebu Bekra r.a, o posjetama Poslanika a.s porodici Ebu-Bekra r.a, o postupcima Pejgambera a.s prema muslimanima i njegovom odnosu prema nevjernicima.
  Većina ovih hadisa se nalazi u Buharijinom Sahihu, kao npr. u prvom tomu, na str.181, hadis br.464. Zatim, u drugom tomu iste zbirke, hadis na str. 804. Također, i u Musnedu Imama Ahmeda, u šestom tomu, na str.198. itd…
  Čitajući ove hadise iz gore navedenih izvora, možemo zaključiti:
  Da bi nam mogla prenijeti ovako važne događaje, hz. Aiša je morala imati minimalno 6 godina, prilikom objave Poslanstva. Jer, nemoguće je da ovako bitne stvari zapazi i prenese dijete tih godina i mlađe.
  Također, vezano za tradiciju arapskog naroda, u praksi nije postojalo to da supružnici stupaju u brak u tako ranim godinama.
  Sve gore navedeno je minimum od velikog broja dokaza, koji pobijaju netačnu tvrdnju da se Poslanik a.s. oženio hz. Aišom kada je imala 9 godina, ali zbog malog prostora, nemoguće je sve iznijeti.
  Svi koji žele da dobiju više informacija o ovoj temi, neka čitaju djela od Šejh Demal El-Bena Islam El-Bahir na engleskom jeziku (Shanavas(Ilaam.net), a također imaju dostupnu stranicu ha-mim.net i [email protected]
  P.S.
  Za sve koji traže odgovore isključivo u Buharijinoj zbirci (Sahih El-Buhari) i zbirkama hadisa, neka imaju na umu da to ne znači da su te zbirke nepogrješive i da su Allahove Objave. Treba da se zna da mnogo ugledne uleme, kao što su: Imam Taberani, Šejh Muhammed El-Gazali, Abas El-Akad i mnogi drugi uglednici, nisu prihvatili neke hadise koje su prenijeli Buharija i Muslim.
  Prikaži cijeli komentar
 5. -2
  communist
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:37 | 3.05.2012.
  i objasni mi to da curica od 6 god koja se je udala za 60 -ogodisnjeg starca u Saudiji Arabiji to sam procitao prije par god. i nije neka medijska izmisljotina, pa mi sad reci da su to normalni ljudi Božji izabranici ili sta ja znam, to nije ni od Boga sigurno, takvo nesto nemoze bit od Boga...
  Prikaži cijeli komentar
 6. 0
  Mad Dog
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:36 | 3.05.2012.
  mungos

  znam sto je hleb. slobodno se izrazavaj materinjim jezikom u razgovoru sa mnom. ja nemam nista protiv poligamije ako su svi ukljuceni u tu zajednicu sretni ali bome nemam nista niti protiv poliandrije ako su svi za.
  Prikaži cijeli komentar
 7. -3
  communist
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:32 | 3.05.2012.
  ishaq daj molim te nemoj nam solit pamet o serijatu, to su bolesni ljudi s bolesnim zakonima koji kamenovanjem kaznjavaju preljub sto je se cinilo u srednjem vjeku...
  Prikaži cijeli komentar
 8. +1
  Mad Dog
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:31 | 3.05.2012.
  uvjeravam cijenjene komentatore muslimane da ja nemam nista protiv islama, naprotiv, protivnik sam globalizma i postujem tudju kulturu i tudju vjeru. svjestan sam negativne medijske kampanje protiv islama. zelja mi je voditi konstruktivni dialog. daleko od toga da sebe smatram bezgrijsnim a svoju kulturu moralno superiornom(Ko uperi prst u nekoga, U SEBE UPERI TRI PRSTA..) ako nekome moja pitanja stvaraju neugodu ja cu ih prestati postavljati.
  Prikaži cijeli komentar
 9. 0
  Mad Dog
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:25 | 3.05.2012.
  @FKZ

  jel moze zena biti imucna pa imati vise muskaraca?
  Prikaži cijeli komentar
 10. -1
  ishaq
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  00:26 | 3.05.2012.
  Zamolio bih sve one koji blate islam i šerijat, da ne pišu o onome o čemu pojma nemaju i neka se ne hvale svojim neznanjem! To bi bilo kao da ja počenem pisati o kvantnoj fizici - o kojoj pročitam samo sa vjesti iz CERN-a.
  Vidim ima ovdje pametologa koji su pokupili dezinformacije sa dva-tri anti-islamska sajta pa sad šire razdor i smutnju i upiru prst u milijarde ljudi koji su muslimani. Ko uperi prst u nekoga, U SEBE UPERI TRI PRSTA.
  Komentari tipa, citiram "...meni je serijat ogavan..." priliče kukavicama i površnim ljudima, da ne upotrjebim teže rijeći.
  Ukoliko nekoga zaista zanima islam i šerijat tj. posljednja Božija objava neka nađe prave izvore i učene ljude pa neka onda piše.
  Prikaži cijeli komentar
 11. +3
  FKZ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:35 | 2.05.2012.
  @mad dog
  ocigledno je da pricas o stvarima koje ne poznajes bas najbolje, jer je taj zakon bio predvidjen za to vrijeme i vise zena su mogli imati samo imucniji ljudi da bi pomogli tim zenama, koje su iz nekih razloga ostali bez svega, da bi ih spasili siromastva i drugih pošasti koje uz siromastvo idu. Uzimao si poslanika Muhammeda kao primjer, on je uzimao za zene u vecini slucajeva bivse ropkinje kojima je data sloboda, ali koje sada nemaju gdje i nemaju nacina da se prehrane. Da li sada razumijes da je to bilo samo u svrhu zastite, a ne omalovazavanja zena ?
  Prikaži cijeli komentar
 12. +1
  mungos
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:25 | 2.05.2012.
  @Mad Dog
  Ako je nas za stolom petorica ,na stolu je pet vekni hleba(kruha),
  ako jedan uzme dve vekne, drugi isto, treci jednu desice se da ce dvojica ostati gladni.To u najmanju ruku nije fer.
  Prikaži cijeli komentar
 13. -1
  Mad Dog
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:52 | 2.05.2012.
  @FKZ

  po kuranu 1 muskarac moze imati vise zena, koliko muskaraca moze imati 1 zena? :)

  jedno je "lijepo ophodjenje" drugo jednakost.
  Prikaži cijeli komentar
 14. +2
  FKZ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:36 | 2.05.2012.
  *"totalitarni, teroristicki" sistem u Iranu..
  Prikaži cijeli komentar
 15. +9
  FKZ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:35 | 2.05.2012.
  Musliman sam iz Sarajeva, protivim se pretjeranim islamistima, ali pogledajte malo bolje, vi i ne razumijete bas Islam, jel da ? Ono sto vidite u Saudijskoj arabiji to nije po Islamu, to je po arapskoj tradiciji. U Kur'anu stoji da zene trebaju biti jednake muskarcima, da smiju glasati, obrazovati se... dok je to u Arabiji zabranjeno jer su arapi prije pojave Islama bili uzasni prema zenama, kada je Islam dosao na njihovo tlo sve se promijenilo, zene su dobile zasluzeno postovanje, no vremenom arapi su se vratili svojoj prljavoj tradiciji. Dok se istovremeno "totalitarni, islamisticki" sistem ophodi prema zenama jednako dobro, ako ne i bolje od "demokratskih" sistema sirom svijeta.
  Prikaži cijeli komentar
 16. -2
  communist
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:13 | 2.05.2012.
  meni je serijat ogavan zbog nacina kako se odnose prema zenama, a i u kuranu pise kako je muhamed imao 6 -ogodisnju suprugu, meni je to zamislivo, nitko nema pravo drugome nametati svoju ideologiju, a sa serijatskim takonom zenama je sve to nametnuto, ako me razumis
  Prikaži cijeli komentar
 17. +3
  Mad Dog
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:08 | 2.05.2012.
  @seno1978

  gle, da je Breivik pobio ljude u ime 10 bozijih zapovijedi jos uvijek bi bio ludjak jer je jedna od tih zapovijedi "ne ubij".
  s druge strane tzv. islamisti se zalazu za potpunu implementaciju islama u politiku ukljucujuci tu i serijatski zakon koje je sam allah objavio direktno muhamedu, odnosno zalazu se da islam osim filozofije i religije bude i politicka ideologija. to je njihovo legitimno pravo a pravo bilo koga drugoga je da to podrzi ili ne.
  inace slazem se da je protiv islama odavno pokrenuta sveopca negativna medijska kampanja ali kako bi ti nazvao politicare cija je politika islam?
  Prikaži cijeli komentar
 18. -2
  communist
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:07 | 2.05.2012.
  ne krivim islamiste za sve nerede, nego iskljucivo Arape, ja neznam stvarno sto je u bolesnim glavama tih ljudi, ima normalnih i razvijenih islamskih zemalja, Turska, Marocco, Tunis itd... ali stanovnistvo cine vecinom aRAPI, I najmanji problem u toj drzavi dovede do velikih nemira koji predvode upravo Arapi... stvarno su pošast... mozete mi podjelit minuse ali to je ocigledno istina!!
  Prikaži cijeli komentar
 19. +6
  seno1978
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:41 | 2.05.2012.
  a kako bi bilokad nebi i administratori a ni gosti koristili tu prokletu rjec "islamist"ja koliko znam u svakom narodu i nebitno po vjeri ima budala i zlocina sto se desavaju,ali samo kad je neko pripadnik islama onda se koristi ta podrugljiva rjec,monstrum iz norveske je nazvan poremecenom osobom a ne krscanski terorist,zbog cega svi koriste te duple standarde,svaka cast urednicima i vjerujte da ste najbolje i najiskrenije novine koje sam uspio naci i nemam zamjerke osim te
  Prikaži cijeli komentar
 20. +4
  Mad Dog
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:32 | 2.05.2012.
  evo i reuters-ov slide show: reuters.com/article/slideshow/idUSBRE8410BJ20120502#a=8
  svaka slika sadrzi 2 rijeci "Islamist protester" iako niti na jednoj slici nema nikog sa bradom duzom od 1 cm. to vam je egipatska "liberalna lijeva" mladez koja nema vodje, jasnih zahtjeva tj. nicega osim opranih mozgova. to su vam "TIME" osoba godine. to su maloumnici, omiljene igracke politickih elita kao i svi koji prosvjeduju "protiv" necega umjesto "za" nesto.
  Prikaži cijeli komentar
 21. +1
  Mad Dog
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:04 | 2.05.2012.
  tko kaze da prosvjednici podrzavaju islamiste? Press TV? nemojte bezpogovorno pusiti sve sto citate.
  Prikaži cijeli komentar
 22. -1
  communist
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:46 | 2.05.2012.
  i usput pravi Egipćani nisu Arapi, Arapi su se prosirili s Arapskog poluotoka u 7 st. Dakle ako vladaju cistokrvni Egipćani to je sigurno sekularna vlada a ne Serijatska poremecena vlast Arapa...
  Prikaži cijeli komentar
 23. 0
  communist
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:43 | 2.05.2012.
  ako ste na strani islamista, onda se netreba buniti sto zabranjuju zenama da se pojave same u javnosti, sto vas kamenuju zbog sitnica, i bolje da uklanjaju islamiste, to su demoni
  Prikaži cijeli komentar
 24. -1
  MikiTrassi
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:11 | 2.05.2012.
  Hm... pristaše SCAF-a ubile 20 ljudi. U principu događa se slično kao i u Siriji, sekularni (nažalost često i korumpirani) elementi silom guše Islamiste. Na čijoj strani biti? Bolje samo promatrati iz daleka...
  Prikaži cijeli komentar
Želite ostaviti komentar? Postanite advance pretplatnik.