Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Propaganda koja ponire u očaj: Kako je slavni Morgan Freeman odabran da proglasi početak rata s Rusijom

PIŠE:
Objavljeno:

Priča oko Donalda Trumpa i njegovog predsjedništva je zanimljiva i zbog političke šizofrenije koju stvara na američkoj sceni. S jedne strane on se trudi cijeloj jednoj klasi neo-konzervativaca, ratobornih generala i drugih militarista pokazati da je "jedan od njih" pa tako pred Generalnom skupštinom UN-a ide dalje nego ijedan predsjednik u povijesti te Sjevernoj Koreji prijeti "totalnim uništenjem". S druge strane poraženi američki establišment nikako da ga prihvati u potpunosti čak ni u ovim trenucima kada se on nudi bez pogovora i pristaje biti ono što se od njega očekuje da bude.

Možda se neke stvari jednostavno ne mogu promijeniti tako brzo kada jednom silovito krenu u jednom pravcu. Trumpa, nakon pobjede na izborima, optužili su da je pobijedio zahvaljujući navodnoj "zavjeri" s Rusijom. Iako je prošlo već više od 9 mjeseci od toga, nitko još nije definirao o kakvoj se to zavjeri zapravo radi.

No, pošto se neke zavjere ne mogu definirati izgleda kako je odlučeno da definicija nije zapravo niti potrebna, dovoljno je ljudima usaditi u glave da se "nešto" dogodilo i da Rusija ima veze s time. Od te priče se ne odustaje i ona ovih dana dobiva novi zamah. Naime, sada se više ne govori toliko o tome da je Rusija "postavila" Trumpa na vlast, jer Trump je tu i počinje pokazivati znakove privrženosti američkim vladajućim elitama - umjesto toga narativ se okreće na drugu stranu, na tvrdnje da je Rusija zapravo "napala" Ameriku, da je SAD već "u ratu" s Rusijom.

Kako? Spominju se navodni ruski cyber napadi, ali ni oni nisu dokazani. No, pošto to američkoj javnosti može zvučati poprilično apstraktno kreće se s tvrdnjama da Rusija "napada" SAD svojom propagandom, odnosno da stanovnicima SAD-a, ali i svih drugih "razvijenih Zapadnih demokracija", sistematski ispire mozak i okreće ih protiv njihovih Vlada i medija.

Drugim riječima, ljudi na Zapadu živjeli bi u beskonačnoj sreći i blagostanju da nije zle Rusije koja im poput kakvog zlog demona šapće na uhu i huška ih protiv svojih matičnih zemalja, lidera, demokracije i medija.

Takve tvrdnje, da je Rusija kriva za sve, toliko su se rasplamsale da sada već podsjećaju na nacističku propagandu u kojoj se za sve krivilo Židove. No, ova propaganda, a jest propaganda, ne ide putem prozivanja svih Rusa već samo ruskog vodstva koje se prikazuje u najgorem mogućem svjetlu.

Poštovani, za čitanje cijelog ovog teksta morate biti pretplatnik.

1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:
 
6 mjeseci
45 €
MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE:
7.5 € mjesečno
 *
* Iznos u slučaju plaćanja na 6 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke, mogućnost plaćanja od 2 do 24 rate).
Izaberi
Trajanje pretplate - 6 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja (uključujući i obročno plaćanje od 2 do 24 rate - za VISA; Maestro i VISA Premium kartice kod PBZ banke).

Najbolja opcija
1-godišnja pretplata
75 €
MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE:
6.25 € mjesečno
 *
* Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke, mogućnost plaćanja od 2 do 24 rate).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja (uključujući i obročno plaćanje od 2 do 24 rate - za VISA; Maestro i VISA Premium kartice kod PBZ banke).

 
1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
 
Pristup samo ovom tekstu
5 €
Umjesto pretplate možete kupiti pristup samo ovom tekstu.
Izaberi
Uplatom ćete imati pristup ovom tekstu
Drugi tekstovi neće Vam biti dostupni (osim ako i za njih ne uplatite pristup)
Putem ovog koraka kreirat će Vam se korisničko ime tako da ako želite možete jednostavno proširiti svoj pristup uplatom jedne od regularnih pretplata.

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.