Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Obraćanje Juliana Assangea ispred ekvadorske ambasade u Londonu

Julian Assange, koji je prije nekoliko dana dobio politički azil od Ekvadora, najavio je kako će se danas obratiti javnosti ispred britanske ambasade u kojoj se nalazi već tjednima. Podsjetimo, unatoč činjenici da je Ekvador dao Assangeu azil, britanske vlasti ne žele mu dati siguran prolaz i izlaz iz zemlje - najavljuju kako će biti uhićen ukoliko pokuša napustiti prostor ambasade. Podsjetimo, organizacija OAS (Organizacija Američkih država) najavila je održavanje izvanrednog summita idućeg petka u Washingtonu zbog prijetnji ekvadorskoj ambasadi od strane britanskih vlasti.

Ispred ekvadorske ambasade u centru Londonu okupili su se brojni pristaše Assangea, uključujući i poznatog autora Tariq Alija koji je održao govor. Uskoro se očekuje i obraćanje samog Juliana Assangea.

UPDATE: 16:00
Cijeli govor:

UPDATE: 15:42
U 10-minutnom govoru s prozora ekvadorske ambasade Julian Assange se zahvalio svima koji su ga podržavali svo ovo vrijeme. Posebno je istaknuo hrabrost Ekvadora, ali i niz drugih država Latinske Amerike - od Argentine do Nikaragve - koje su stale u njegovu obranu. Također je zahvalio svim ljudima koji su ga podržavali u SAD-u, Britaniji, Australiji i Švedskoj, unatoč stavovima tamošnjih vlasti.
Za vrijeme govora Assange je istaknuo kako SAD mora prestati s progonom WikiLeaksa. Podsjetio je svih na zatvorenog Bradleya Manninga koji je bio ključna osoba u dostavi tajnih dokumenata organizaciji WikiLeaks.

U govoru je također istaknuo zatvaranje Nabeela Rajaba u Bahrainu i ruske aktivističke skupine Pussy Riot ističući kako postoji "jedinstvo među potlačenima".

Julian Assange, govor s prozora ekvadorske ambasade
UPDATE: 15:00
Tariq Ali je upravo održao govor i istaknuo kako će se Julian Assange obratiti javnosti "kroz 10 do 15 minuta". Podsjetimo, poznati autor Tariq Ali bio je gost u Assangeovoj emisiji na postaji RT zajedno s Noamom Chomskijem (vidi: Julian Assange Show: Noam Chomsky i Tariq Ali (transkript)).

Izvori:

RT

Komentari

(17):
» Objavi komentar
Napomena: komentari čitatelja ne predstavljaju ni na bilo koji način stav uredništva portala advance.hr. Za sadržaj i točnost komentara čitatelja ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Advance.hr zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.

Uvjeti komentiranja: Poštovani, pri objavi komentara molimo za kulturno izražavanje. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Sortiranje: | Prikaz:
 1. 0
  Outbox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  04:29 | 21.08.2012.
  Sve to zapravo počiva na vrlo jednostavnim realnim osnovama. I ti Rothschildi jako dobro vide (oni se time bave) kakvi smo oholi a zapravo bijedni kreteni.
  Jednostavno će nas razjurti i rasturiti kao vukovi ovce, a glavna njihova vojska su naši nacionalni i religijski radikali i funadamentalisti. Te oni (Rothchildi) podupiru (novcemi oružjem naravno)i zapravo regrutiraju te naše krvave budaletine za svoje bankarske interese.
  Tako su priskočili i Julianu Assangeu i PODJARMILI ga !
  Sad je njihov vojnik.
  Neznam hoće li se sam uspjet iskopat iz svega toga.
  Prikaži cijeli komentar
 2. +1
  Outbox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  04:18 | 21.08.2012.
  Trebam li napominjati da je UK glavno sjedište Rothschilda.I odatle i danas PONOVO vladaju Amerikom (mislim SAD-om), jednako kao nekad kad je Amerika bila Britanska kolonija. Ameri su i dnas Britanski ROBOVI, zapravo bankarskog kruga Rothschilda.
  U americi postoji znatan bro američkih patriota koji su svijesni tog ponovnog kolonijalnog odnosa, i Britse smatraju okupacijskim kolonijalistima. Naravno da to u mainstream medjjima nećeš čuti.
  Osim toga Rothshildi su osnivači današnjeg Izraela, dakle članovi Cionističkog pokreta.
  U zahvalnost njima, glavna ulica u Tel-Avivu se zove Rothschild Avenija.
  Nema nikakve sumlje da ti Rothschildi pripadaju Aškenazima (točnije Aškenazim-ima) t.j. tkzv. Istočnim Židovima, koji uistinu nisu Židovi nego Khazari. a samo su u 8.st. privatili Judaizam da bi se obranali od nadirućeg ratobornog Islama.
  (Osobno, za mog boravka u USA upozano sam neke Aškenaze; tako su mi se predstavili). Njihov jezik je Jidiš prije svega, a tek ponešto natucaju Hebrejski (poznajem jednu Hebrejsku (dakle pravu židovsku obitelj).
  Raspadom njihove države miješaju se među Ukrajince, Ruse, Poljake i konačno u Europi dolaze u obiman kontakt sa Sefardima (španjolski židovi) pravim Židovima -Hebrejima.
  ...
  Ono što je interesantno je to da su oni (ti Aškenazi / Khazari) te Hebreje skoro potpuno potisnuli, a ja bih rekao porobili. Kako su putovali preko Rusije u Europu i Englesku, svojim LIHVARSKIM UMIJEĆEM, redom su uištavali domicilno stanovništo Rusije, Poljske, Njemačke, dilajući najviše Alkohol i lijekove, i otkupljujući jeftino njihovu zemlju.
  Primjerice Josif Visarionavič Staljin Džugašvili je bio Aškenaz (Juga+švili = Židovski sin)
  To su Rothschildi konačno napravili i Englezima u vrijeme Napolena. Pokupovali su im sve značajnije dionice i zemlje i ušli u Engleski Paralment.
  No vremenom, njihova glavna snaga i zarada postalo je FINACIRANJE VLADARA i njihovih međusobnih ratova, i to tako da su finacirali obje strane.
  I danas to rade.
  Vladju svijetom i ratovima. Nitko drugi doli oni. I sve je ovo njihovo maslo. I Hebereji, i Britski, i Ameri, smo su njihove lutke i roblje.
  Ti Khazari su posebna raca (geni). Oni su jednostavno takvi i gotovo. Oni su ljudi kao i mi, ali često vrlo hladnokrvno proračunati za svoju korist i socijalno potpuno neenpatični.
  Možda ni mnogi od nas nisu bolji po pitanju društvene empatije.
  Posebno mi Balkanci. Vrlo često smo bahati, samodopadni, razmetljivi, nametljivi, vrlo isključivi i nedemokratični. Što se vidi i kroz našu povijet i sadašnost. - Nismo u
  stanju ostvariti ZAJEDNIŠTVO ! ni kad je teško !
  Prikaži cijeli komentar
 3. 0
  Outbox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  03:31 | 21.08.2012.
  @radoznalot:
  Stvar je jednostavna. Assange je kao mlad postao računalni programer i haker. Vidi na wikipediji. Ima dosta autorskih doprinosa i programa. Strčunjak je.
  Tako mlad i zaigran hakiranjem otkrio je i objavio malverzacije u jednoj švicarskoj banci - Julius Baer, što je imalo za posljedicu znatan pad i gubitak te banke. Sud tamošnji ga je za to skoro osudio, ALI uskaču ROTSCHILID bankari i spašavaju ga osude. A ta bnaka Julius Baer je bila vrlo jak konkurent Rothschildima, te su tako oni padom te banke dobili dio tržišta jer im je pao konkurent.
  Od tada naš momak Julian Assange se nalazi zapravo na uzdi Rothschilda, i Wikileaks dobiva uzlet u svojim istupima ali naravno sada kanalizirano kako to odgovara Rothschildima.
  Detaljnije imaš na pojedinim linkovima u tekstu na : puppet99.com/?p=1
  ...
  Jedan kolega mog poznanika u Australiji, gdje Assangeovi žive, vjerovao ili ne dobar je s Julianovom mamom, i tako mi je taj moj poznanik napisao da mu je taj njegov kolega i prijatelj od Julianove mame rekao kako mu je pričala Julianova mama da je Julianu vrlo teško i da je pod strahovitm pritiskom, i da su ga na nekom sudu obranili Rothschildi. On se skraćeno izrazio da ga drže za muda.
  Ja tada (prošle godine) nisam baš na mah povjerovao u tu priču mog poznanika, dok se stavri nisu zaoštrile po Asangea, i onda sma počeo malo googlati nanetu. I nađem link koji sam ti gore dao. Shvatio sam da je priča mog kolege bila istinita jer se potpuno poklapa sa sudbinom Juliana Assangea i Wikileksa opisanom na tom linku.
  Dakle momak se igrao žigicama, i uvalio se u vatru iz koje su ga iščupali Rothschildi i sad je njihov.
  To je to.
  Prikaži cijeli komentar
 4. 0
  radoznalost
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:17 | 20.08.2012.
  @outbox,
  koji bi motivi Rotšildovih bili da podržavaju Asanžovu delatnost ?
  Prikaži cijeli komentar
 5. +23
  Svijetlost
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:08 | 20.08.2012.
  Riječ suverenitet ne možemo prepoznati u hrvatskoj i to od njenog priznanja 1991. Od prvoga dana konstitituiranja Hrvatske arhitetkti Hrvatske unutarnje i vanjske politike prihvatili su mogučnost oblikovanja Hrvatske po koncepcijama neoliberalnih fašističkih germanskih junkera i onagokrata iz Washingtona. Hrvatska postoji samo na geograskoj karti kao novo nastala zemlja, ali nikako kao demokratska i suverna zemlja, koja samostalno može oblikovati ustav i svoju unuta- rnju i vanjsku politiku. Nakon toga što su svijetski kriminalci financijskog i multinacionalnog kapitala razbili Jugoslaviju, hrvatski političari i sve stranke pa i ova Lesarova instrumentalizirao je moćni financijski lobi kao arhimedovu polugu kojom će po željama i interesu tih neolibe- ralni fašista i financijskob kapitala pokrenuti tu sramnu rasprodaju i pljačku bogatstva Hrvatske, što je ova naša mlada povjest danas i potvrdila .Političari i sve stranke u Hrvatsk- oj uspjeli su proizvesti svojim medijskim manipulacijama iluziju među građanima da je Hrvatska ideološki-politički ,financijski-gospodarski i znanstveno-kulturno slobdna i suve- rena država. To je najveća laž Hrvatskih političara. Danas postoji u relevantnim intelektualnim i drugim samosvijesnim građanima u Hrvatskoj, što se tiče pogleda suvereniteta i ove politike dužničkog ropstva konsencijencija i konsenzus jedin- stveno, mišljenje da smo mi kako je to već početkom devedseetih godina govorio i upozoravao gospodin Slavko Kulićna izgubili svoj suverenitet, i kao samostalna država na žalost prestali postojati. Horrenda refero, kako su ta gamad u HDZ-u, SDP-u i ova Lesarova stranka perfidno, i izričito energično uspijela ugraditi u svijest građana ideju, da mi neznomo štampati svoj vlastiti novac, nego nam to moraju germanski i austrijski neoliberalni fašistički junkeri finan- cijskog kapitala raditi, i narvno kapitalizirati tiskanjem i proviziju od 4% za štampanje novca. Ipso facto, kontraveznost te odluke da nam novac štampaju držve koje su ovdje na ovim prostorima ne zapamčene zločine i pljačku 1941 napravile, pokazuje koliko je državni aparat koruptana i u tom zamahu aktivno pridonjeo rasprodaje Hrvatske i uklopio se u taj spe- cifikum politike i doktrine zapadnog neoliberalno pljačkaškog kapitalizma za jedinstven pljačku Hrvatske i njenih građana. Taj pitekantropus erektus koji manipuliraju politiku u Hrvat- skoj za interes financijskog kapitala i banaka mora se skinuti sa vlasti i pozicije moći,to su veleizdajici i monstrumi u čijoj pititarnalnoj žljezdi toliko mržnje i otrova ima da bi oni najsretniji bili da nas sve zgaze, kako bi mirno i pokorno podnosili sve te deficijantne pojave u hrvatskom društvu koja su ta govna u zadnjih 20 godina proizvla.
  Prikaži cijeli komentar
 6. +6
  tata mata
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  01:02 | 20.08.2012.
  Kao sto vec rekoh, jedan od bazicnih LAKMUS PAPIRA iolekakve vjerodostojnosti geopolitickih komentatora u ovom nasem disinfo-vremenu je odnos prema pitanju rusenja nebodera u New Yorku, 11.9.

  Assange tu grdno smrducka. Njega "annoyaju" krive zavjere poput 9/11.

  A tek Noam Chomsky, kojeg Assange predstavlja kao "diva intelektualne ljevice". Sto mislite sto Noam veli o 9/11?

  Jeste znali da se Noamov posao u MIT (Massachusets Institute of Technology) medju ostalim sastojao na izradjivanju algoritama za navodjenje bojevnih raketa?


  Poluistine su cesto pogubnije od lazi ;))

  Zdravi bili.  Prikaži cijeli komentar
 7. +3
  sarchibald
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:24 | 19.08.2012.
  simpatičnost je krajnje subjektivna kategorija, a i nebitna s obzirom na njegov rad i nevolju u kojoj se, nažalost, našao zbog njega.
  mislim da je svima jasno da iza ovoga nije nikakva seksualna aktivnost, nego potencijalna ugroza velikih igrača.
  ovaj svijet funkcionira po principu "tko je jači - tlači", tako njemu i mnogim drugima svaka čast na hrabrosti i volji.
  da nas je više takvih.. =(
  Prikaži cijeli komentar
 8. +5
  Outbox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  20:56 | 19.08.2012.
  Eto na slici ljubimca mnogih pa neka ga se nagledaju.
  Za meme on ostaje Rothchildov igrač, jer ga i brani Fox Rothchild odvjetnička kuća.
  A tako mi je još prošle godine i kazao prijatelj koji živi u Australiji i kojemu je radni kolega prijatelj s Assangeovom majkom. Samo tada ja na to nisam obraćao pažnju.
  Prikaži cijeli komentar
 9. +3
  svenne
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:54 | 19.08.2012.
  Pitam se dali još uvek postoji neko ko veruje našim političarima koji tvrde da je jedini razlog ovog medjunarodnog političkog cirkusa jedna dobrovoljna seksualna aktivnost, koja MOŽDA nije bila obavljena po nepisanim pravilima seksualne etike.
  Skandalozna sramota!
  Prikaži cijeli komentar
 10. +5
  Pougarac
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:35 | 19.08.2012.
  Bas fora ova slika doslovno ga mogu dohvatiti sa ulice. Tako blizu ali ipak tako daleko.
  Prikaži cijeli komentar
 11. +6
  thanatos
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:32 | 19.08.2012.
  dali nekoj moze da mi dade objasnenie koja e pricinata za podrskata na p.riot od strana na assange? se nadevav deka samiot ke gi izdade dokumentite koj gi finansira p.riot...
  Prikaži cijeli komentar
 12. +5
  milena
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:11 | 19.08.2012.
  sve super osim podrške za "Pičetinu".........sad j, kao neobavešten??! cccc
  Prikaži cijeli komentar
 13. +5
  Taranis
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:22 | 19.08.2012.
  Ovi pajkani imaju slicno priglupe face poput nasih. Znaci, jos uvijek vrijedi ono pravilo da u policiju ne smiju previse inteligentni. Razmisljanje je negativna stavka.
  Prikaži cijeli komentar
 14. +2
  thanatos
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  16:54 | 19.08.2012.
  podrska za pussy riot.... opskuren e assange, mislam deka e samo piun vo igrata...
  Prikaži cijeli komentar
 15. +6
  TomRy
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:56 | 19.08.2012.
  Ima, ima, samo su u policijskoj uniformi
  Prikaži cijeli komentar
 16. 0
  asimilator
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:44 | 19.08.2012.
  koliko se ljudi okupilo? čini mi se da ih nema baš puno
  Prikaži cijeli komentar
 17. +8
  Egzil
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:26 | 19.08.2012.
  Nije mi nesto bio posebno simpatican, ali sad dok ga gledam kao da vidim simbol prkosa danasnjem amoralnom svjetskom poretku, danasnjim silama zla Zapada.
  Prikaži cijeli komentar
Želite ostaviti komentar? Postanite advance pretplatnik.