Nakaradne regulative: oko 10% sve proizvedene hrane se baci jer ne zadovoljava "estetske" uvjete
U svijetu u kojem toliko ljudi gladuje, ne samo u zabačenim dijelovima Afrike, već i u dobrom djelu Europe - oko 10% sve proizvedene hrane se baca samo zato što ne zadovoljava estetsku vrijednost.
Da pojasnimo - radi se o savršeno normalnoj, jestivoj hrani koja se baca samo zbog toga jer ne zadovoljava kozmetičke standarde. Mrkva koja nije idealno duga ili krumpir koji nije savršeno okrugao nijedan supermarket od proizvođača ne želi kupiti. Prodajni centri formirali su kupovne navike svojih potrošača, tako da danas kupci - bez imalo logike - traže povrće koje izgleda "kao s kataloga".
Zbog modernog konzumerizma tone i tone povrća se baca dok gotovo sve europske države u panici rade prognoz...
Fokus, najnovije:
Ideje francuskog predsjednika nakon 3 dana u Pekingu: Macron na povratku iz Kine zagovara "stratešku autonomiju" za Europu i poručuje kako se Europa "mora oduprijeti pritisku da postane američki sljedbenik"Crno zlato i slabljenje američkog utjecaja: Zašto Saudijska Arabija i drugi veliki proizvođači nafte odjednom znatno smanjuju proizvodnju? I zašto će to ići na ruku Rusiji?