Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Los Angeles: žestoki sukob interventne policije sa stotinama Occupy prosvjednika, deseci uhićenih

Interventna policija u Los Angelesu sukobila sa sa stotinama prosvjednika među kojima su bili najistaknutiji Occupy prosvjednici. Policija je reagirala nakon što su se stotine prosvjednika okupile u centru grada oko ponoći za vrijeme održavanja manifestacije Art Walk. Uskoro nakon dolaska policije došlo je i do konfrontacije s prosvjednicima. Prema izjavama svjedoka, policija je koristila gumene metke i suzavac - ozljede od gumenih metaka jasno su vidljive na fotografijama jučerašnjeg sukoba (slike ispod teksta). S druge strane prosvjednici su uzvratili kamenjem i bocama. Najmanje 20 osoba je uhićeno, no, točne brojke još uvijek nisu poznate, prenosi AP.

Manifestacija Art Walk također je nazivana i "Chalk Walk" (eng. šetnja kredom) na kojoj prosvjednici iz LA Occupy pokreta kredom po cesti ispisuju svoje zahtjeve.
Neki su na zidovima i cesti kredom napisali "dobrodošli u policijsku državu".
Karen Rayner iz lokalne policijske stanice rekao je za Msnbc kako su ih prosvjedi iznenadili - "nismo ih očekivali noćas". Na pitanje novinara da li ilegalno pisati kredom po cesti, Rayner je odgovorio: "to nije vandalizam, jer nije trajan, ali zaista nisam siguran".

Occupy pokret počeo je prije točno 300 dana, 17. rujna 2011. Posljednjih mjeseci nije bilo velikih akcija, pogotovo nakon što je američka policija diljem zemlje uklonila brojne Occupy kampove. No, pokret je i dalje vitalan i mnogi aktivisti, disidenti i prosvjednici asociraju se s Occupy prosvjedom.

VIDEO:

SLIKE:

Izvori:

Msnbc | CBS News | AP | ABC News | Morris Daily Herald | RT | Press TV | occupyla.tumblr.com

Komentari

(18):
» Objavi komentar
Napomena: komentari čitatelja ne predstavljaju ni na bilo koji način stav uredništva portala advance.hr. Za sadržaj i točnost komentara čitatelja ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Advance.hr zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.

Uvjeti komentiranja: Poštovani, pri objavi komentara molimo za kulturno izražavanje. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Sortiranje: | Prikaz:
 1. +9
  Svijetlost
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  08:56 | 15.08.2012.
  SAD moraju se pritiscima međunarodne zajednice natjerati da istupe sa pozicije svjetske sile, i da se okrenu demokratizaciji u svojoj fašističkoj zemlji,a to implicira da taj ugnjeteni, eksplatirani, obesoravljeni i indoktrinirani građani USA moraju formirati pokret koji će te fašiste jednom za uvjek skinuti sa pozicije vlasti, banke sve privatizirati, koje će onda postat uslužne poduzeća građana, zabraniti ustavno bankama kod dodjele zajma kamate na taj digitalni ili fijat novac, koji nastaje knjiženom stopom, implementacija komplementarnog slobodnog cirkulirajući novac, koj će imati zamjensku vrijednost, zabraniti ustavno sve kazino biznise, implementirati gospodarstvo koje će biti bazirano na koopera- ciji a ne na ovoj morbidnoj konkurencij,tek tada možemo govoriti o pravoj demokraciji, ovaj oblik zapadne demokraci- je uklopio je sve političke stranke u svoj sustav, dako da mogu te stranke financirati banke i financijski karteli, kada se uzme u obzir da poslovne banke kod dodijele zajama zajmo- primcu kamatnom stopom samo od 6% ostvaruju rekordnu dobit i do 200% u tome gemu leži zec, to je to praiskonsko zlo, taj Mamon iluminata i banka koji permanentno vode ratove novcem koji nema nikakvu matrijalnu vrijednost ili realnu osnovu. Dobro su nam na Jekl Islandu iluminatska kleptokratska i dani- stokratska banda 1913 preuzimanjem u privatno vlasništvo ban- aka koje štampaju taj bezvrijedni papirnati novac skuvali ovu zlokobnu kašu demokracije, koja se formalno sastuji na slobodi govora. Daj jednom ustani čovječe i predaj se evidenciji i brzo ćeš shvatiti da je ta ultraneoliberalna ideologija čisti fašizam koji mi narodi nismo dužni podnosti, a isto tako gra- đani USA. Sve vlade u USA vodile su politiku ontološke impo- tencije i tom politikom zapreke socijalnog društvenog napretka imalo je samo jedan jedini cilj očuvanje postojećeg financi- jskog ekonomskog poretka kojega su svojim specijalni ratovima vodili i vode u cijelom svijetu. Svojom imperijalnom kolonija- lnom politikom ujedno prisiljavaju zemlje koje su spale pod njihovu sferu na dužničko roptstvo. Amerikacima mora jednom za uvijek postat jasno da moraju svrgnuti sa vlasti te snage koje zagovaraju i nameću taj imperijalistički kolonijalizam, jer je to u interesu mira ne samo u svijetu, negu i u SAD,jedina politička, gospodarska-financijska alternativa, koja će čovi- ječanstvo osloboditi fašizma NEOKONA I FINANCIJSKOG KAPITALA je implementacija novog socijalnog, ekonomskog-financijskog društvenog uređena kojega su 400 najpriznatijih znanstvenika iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Evrope izradili, kao što je profesor Franc Hörmnn, Wolfang Berger, Bernard Senf, Andreas Popp, Christian Felber i svi ti veliki humanisti i pravi de- mokrati, koji su prepoznali da nas ta banda neoliberalna sa svim tim stranka koje se kontinuirano smenjuju ostantivno vode u treći svjetski rat.
  Prikaži cijeli komentar
 2. 0
  Citizen Kurchatov
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:18 | 15.07.2012.
  Na Vecernjom Listu je bio clanak o Putinu i Ukrajini
  napisao ga je neki novinar koji nije vidio novinarstva a sebe zove Trkanjac.
  Osobno novinar koji je napisao taj clanak se umijesao u diskusiju na forum.
  Pa su lucidni forumasi njega u debati smotali onda je Administrator poceo brisati kao lud.
  Toliko o demokraciji u Vecernjem Listu.
  A ovo je biser tog novinara u pitanju

  15.07.2012. u 14:53h trkanjec je napisao/la:
  @nato nece proci Članak sam napisao na temelju agencijskih vijesti, kao što se to radi u cijelom svijetu. Nije riječ o osobnom doživljaju, već o informacijama koje su dostupne, a svoj sam doživljaj sažeo u posljednjoj rečenici. Tako nekako o tome pišu u brojni ukrajinski izvori. O mom pogledu na svijet govore moji tekstovi koje objavljujem već 12 godina. A u teorije zavjere ne vjerujem. I da, Putin je diktator i protivnik demokracije. Tako nešto ne volim i to onda napišem.
  Prikaži cijeli komentar
 3. +1
  gmzonit
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  00:30 | 15.07.2012.
  da je klimat banka, odavno bi bio spasen
  Prikaži cijeli komentar
 4. +2
  vario
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  20:04 | 14.07.2012.
  avatar- hvala na linku
  Prikaži cijeli komentar
 5. +3
  avatar
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:45 | 14.07.2012.
  Propast će onii zajedno sa svim svojim idealima o kapitalizmu i slobodnom tržistu
  advance.hr/video/v/collapse-2009-dokumentarni-film-s-...
  Prikaži cijeli komentar
 6. +3
  Marinianis
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  12:48 | 14.07.2012.
  Demokracija odlučila pokazati zube!
  Prikaži cijeli komentar
 7. +8
  Terorista
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  12:39 | 14.07.2012.
  ABC7 majku im jebem lažljivu čovjek drži majcu dignutu jer su ga pogodili gumenim metkom a on ni kriv ni dužan samo bio u prolazu ali nebrini se toga nema u videu!
  Prikaži cijeli komentar
 8. +3
  Tupaq Amaru
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  10:03 | 14.07.2012.
  pixpaxpox, čovjek leptir
  Uistinu vrijedne informacije. Zahvaljujem.
  Prikaži cijeli komentar
 9. +3
  čovjek leptir
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  21:22 | 13.07.2012.
  youtube.com/watch?v=ywGoUKbnPlQ&feature=relmfu
  Prikaži cijeli komentar
 10. +6
  Bački agronom
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  21:07 | 13.07.2012.
  Pomozimo Amerikancima da skinu jaram s vrata!!??
  Svima nama će tada biti lepši život na Zemlji :)
  Prikaži cijeli komentar
 11. +11
  pixpaxpox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  21:05 | 13.07.2012.
  To što si napisao u vezi zatvora je na tragu dobrog razmišljanja i sve promatraj kritički, naravno bez paranoje i primjenjuj stečena znanja.
  Ima svega toga mada još u povojima i kod nas samo na žalost nemam nikakve informacije o tome jer se tim problemom nitko ne bavi. OIB očito ima neku dublju svrhu i ponavljam riječi Jordana Maxwella da ništa na ovom svijetu ne funkcionira kako je to nama predočeno. Jedino možemo vući paralele i iz naučenog pokušati doprijeti do razmišljanja tajnih vladara koje se potpuno kosi sa razmišljanjem većine običnih ljudi. Nisam još upoznao nikoga oko sebe tko želi rat, pa ipak ima ih po cijelom svijetu i sve tako redom, zatrovana hrana, preveliki porezi...
  Prikaži cijeli komentar
 12. +14
  čovjek leptir
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  20:31 | 13.07.2012.
  pixpaxpox

  FEMA kampovi će doći i kod nas,samo se neće tako nazivati,zatvor u Glini je nadograđen i proširen,grade se još dva velika zatvora,jedan je kod šibenika.Sigurno zbog konfora sadašnjih zatvorenika,nikako ne zbog budućih socijalnih nemira,ili zatvaranja nepodobnih i opasnih za sistem.
  Prikaži cijeli komentar
 13. +21
  čovjek leptir
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  20:25 | 13.07.2012.
  SAD-je okupiran na način da su se najgori svjetski psihopati i kriminalci infiltrirali u institucije vlasti,drmaju svime,od financija,znanosti,vojske,tajnih službi,do vanjske politike,pomoću kupljenih korumpiranih političkih opcija u kongresu.Narod SAD-A mora da izbori nezavisnost od Engleske monarhije jednom zauvijek,plus ovoga puta imaju još jednog parazita u državnom probavnom traktu,Zioniste!Ne treba se veseliti raspadu SAD-a,ako SAD-poput Njemačke posluži kao novi ratni stroj u Nacističkoj maniri,samo ovaj put tehnološki puno sofisticiranije,svi ćemo da naj.bemo,jer će isto zahvatiti i Europu!Pa pogledajte primjer Chemtrailsa,gdje prskaju to nešta(najveći financijer chemtrailsa Bill Gates,frontman eugenika,čovjek koji otvoreno zastupa depopulaciju) nama iznad glava,a da nas nitko nije niti pitao,ili kodeks alimentarijus,kojeg su naši izrodi potpisali potajno i bez našeg odobrenja,osudili buduće generacije na ovim prostorima da budu trovani GMO hranom.
  Prikaži cijeli komentar
 14. +15
  pixpaxpox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  20:12 | 13.07.2012.
  FEMA logori čekaju, tamo će crtati koliko ih volja dok ih prisilno ne čipiraju radi lakšeg nadgledanja. Potom će im kontrolirati emocije na stisak dugmeta, ne tako daleka budućnost.
  Svima njima je social security number izlistan u obliku donice na burzi i trenutno pretstavlja protuvrijednost od oko 7 miliona dolara. Pokriće svega što vrijedi u papirima zvanim novac je zapravo pokriće u tijelima odnosno krvi, nikako u zlatu. Ljudi su zapravo sve što korporacije i posjeduju, osim dakako infrastrukture koja je mrtva materija bez tijela, nervnog sistema pokretanog duhom, a on opet pokretan sviješću koja trenutno stoji i tek polako napreduje. Svi u USA imaju dupli identitet koji se vodi pod istim imenom i prezimenom dotične osobe, ali je ispisan VELIKIM SLOVIMA zbog čega se svaka osoba tretira kao dio neke korporacije koja je opet pod ugovorima. Točan naziv tajnog propisa koji ovo uređuje zove se UCC uniform comercial code. Čitajte Jordama Maxwella, pokrenuo je s jednim pravnikom masovno informiranje na ovom nivou.
  Prikaži cijeli komentar
 15. +8
  juki
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:01 | 13.07.2012.
  Mic po mic pa će i na njihova vrata da zakuca demokratija ali u najgorem obliku, građanski rat, a koliko imaju oružija istrebiće se sami međusobom.
  Prikaži cijeli komentar
 16. +14
  BimBamBus
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:59 | 13.07.2012.
  Opa osilili su se.... odma gumeni meci, odma interventna milicija? Vidi se kako je USA napredovala prema fašizmu u samo 12 mjeseci.
  Prikaži cijeli komentar
 17. +13
  Bizon
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:58 | 13.07.2012.
  Bravo Occupy, vrijeme je za novo buđenje !
  Prikaži cijeli komentar
 18. +23
  Sofija
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:56 | 13.07.2012.
  Je li to ta demokratija koju hoce da uvedu Siriji ?
  Prikaži cijeli komentar
Želite ostaviti komentar? Postanite advance pretplatnik.