Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Hillary Clinton u ime predsjednika Baracka Obame i naroda SAD-a uputila Hrvatskoj čestitku povodom Dana državnosti

"Predanost demokraciji i vladavini prava učinila je Hrvatsku vrijednom članicom euroatlantske zajednice i dovela je na prag članstva u Europskoj uniji. Hrvatska pomaže u rješavanju globalnih sigurnosnih izazova kao saveznik NATO-a i kao suradnik Međunarodnih sigurnosnih snaga u Afganistanu (ISAF) i drugim međunarodnim misijama.
Bliska suradnja između SAD-a i Hrvatske pokazuje našu zajedničku predanost miru, slobodi, demokraciji i sigurnosti, dodaje Clinton. Čestitke i najljepše želje za vašu radosnu proslavu. Veselimo se jačanju našeg prijateljstva i partnerstva s Hrvatskom i svim Hrvatima u godinama koje dolaze", poručila je američka državna tajnica.
(izvor: HRT)

Komentari

(31):
» Objavi komentar
Napomena: komentari čitatelja ne predstavljaju ni na bilo koji način stav uredništva portala advance.hr. Za sadržaj i točnost komentara čitatelja ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Advance.hr zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.

Uvjeti komentiranja: Poštovani, pri objavi komentara molimo za kulturno izražavanje. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Sortiranje: | Prikaz:
 1. +46
  Svijetlost
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:57 | 20.08.2012.
  naIvan Pernar B
  Prije 4 h.Riječ suverenitet ne možemo prepoznati u hrvatskoj i to od njenog priznanja 1991. Od prvoga dana konstitituiranja Hrvatske arhitetkti Hrvatske unutarnje i vanjske politike prihvatili su mogučnost oblikovanja Hrvatske po koncepcijama neoliberalnih fašističkih germanskih junkera i onagokrata iz Washingtona. Hrvatska postoji samo na geograskoj karti kao novo nastala zemlja, ali nikako kao demokratsk...a i suverna zemlja, koja samostalno može oblikovati ustav i svoju unuta- rnju i vanjsku politiku. Nakon toga što su svijetski kriminalci financijskog i multinacionalnog kapitala razbili Jugoslaviju, hrvatski političari i sve stranke pa i ova Lesarova instrumentalizirao je moćni financijski lobi kao arhimedovu polugu kojom će po željama i interesu tih neolibe- ralni fašista i financijskob kapitala pokrenuti tu sramnu rasprodaju i pljačku bogatstva Hrvatske, što je ova naša mlada povjest danas i potvrdila .Političari i sve stranke u Hrvatsk- oj uspjeli su proizvesti svojim medijskim manipulacijama iluziju među građanima da je Hrvatska ideološki-politički ,financijski-gospodarski i znanstveno-kulturno slobdna i suve- rena država. To je najveća laž Hrvatskih političara. Danas postoji u relevantnim intelektualnim i drugim samosvijesnim građanima u Hrvatskoj, što se tiče pogleda suvereniteta i ove politike dužničkog ropstva konsencijencija i konsenzus jedin- stveno, mišljenje da smo mi kako je to već početkom devedseetih godina govorio i upozoravao gospodin Slavko Kulićna izgubili svoj suverenitet, i kao samostalna država na žalost prestali postojati. Horrenda refero, kako su ta gamad u HDZ-u, SDP-u i ova Lesarova stranka perfidno, i izričito energično uspijela ugraditi u svijest građana ideju, da mi neznomo štampati svoj vlastiti novac, nego nam to moraju germanski i austrijski neoliberalni fašistički junkeri finan- cijskog kapitala raditi, i narvno kapitalizirati tiskanjem i proviziju od 4% za štampanje novca. Ipso facto, kontraveznost te odluke da nam novac štampaju držve koje su ovdje na ovim prostorima ne zapamčene zločine i pljačku 1941 napravile, pokazuje koliko je državni aparat koruptana i u tom zamahu aktivno pridonjeo rasprodaje Hrvatske i uklopio se u taj spe- cifikum politike i doktrine zapadnog neoliberalno pljačkaškog kapitalizma za jedinstven pljačku Hrvatske i njenih građana. Taj pitekantropus erektus koji manipuliraju politiku u Hrvat- skoj za interes financijskog kapitala i banaka mora se skinuti sa vlasti i pozicije moći,to su veleizdajici i monstrumi u čijoj pititarnalnoj žljezdi toliko mržnje i otrova ima da bi oni najsretniji bili da nas sve zgaze, kako bi mirno i pokorno podnosili sve te deficijantne pojave u hrvatskom društvu koja su ta govna u zadnjih 20 godina proizvla
  Prikaži cijeli komentar
 2. +52
  Svijetlost
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:05 | 20.08.2012.
  Riječ suverenitet ne možemo prepoznati u hrvatskoj i to od njenog priznanja 1991. Od prvoga dana konstitituiranja Hrvatske arhitetkti Hrvatske unutarnje i vanjske politike prihvatili su mogučnost oblikovanja Hrvatske po koncepcijama neoliberalnih fašističkih germanskih junkera i onagokrata iz Washingtona. Hrvatska postoji samo na geograskoj karti kao novo nastala zemlja, ali nikako kao demokratska i suverna zemlja, koja samostalno može oblikovati ustav i svoju unuta- rnju i vanjsku politiku. Nakon toga što su svijetski kriminalci financijskog i multinacionalnog kapitala razbili Jugoslaviju, hrvatski političari i sve stranke pa i ova Lesarova instrumentalizirao je moćni financijski lobi kao arhimedovu polugu kojom će po željama i interesu tih neolibe- ralni fašista i financijskob kapitala pokrenuti tu sramnu rasprodaju i pljačku bogatstva Hrvatske, što je ova naša mlada povjest danas i potvrdila .Političari i sve stranke u Hrvatsk- oj uspjeli su proizvesti svojim medijskim manipulacijama iluziju među građanima da je Hrvatska ideološki-politički ,financijski-gospodarski i znanstveno-kulturno slobdna i suve- rena država. To je najveća laž Hrvatskih političara. Danas postoji u relevantnim intelektualnim i drugim samosvijesnim građanima u Hrvatskoj, što se tiče pogleda suvereniteta i ove politike dužničkog ropstva konsencijencija i konsenzus jedin- stveno, mišljenje da smo mi kako je to već početkom devedseetih godina govorio i upozoravao gospodin Slavko Kulićna izgubili svoj suverenitet, i kao samostalna država na žalost prestali postojati. Horrenda refero, kako su ta gamad u HDZ-u, SDP-u i ova Lesarova stranka perfidno, i izričito energično uspijela ugraditi u svijest građana ideju, da mi neznomo štampati svoj vlastiti novac, nego nam to moraju germanski i austrijski neoliberalni fašistički junkeri finan- cijskog kapitala raditi, i narvno kapitalizirati tiskanjem i proviziju od 4% za štampanje novca. Ipso facto, kontraveznost te odluke da nam novac štampaju držve koje su ovdje na ovim prostorima ne zapamčene zločine i pljačku 1941 napravile, pokazuje koliko je državni aparat koruptana i u tom zamahu aktivno pridonjeo rasprodaje Hrvatske i uklopio se u taj spe- cifikum politike i doktrine zapadnog neoliberalno pljačkaškog kapitalizma za jedinstven pljačku Hrvatske i njenih građana. Taj pitekantropus erektus koji manipuliraju politiku u Hrvat- skoj za interes financijskog kapitala i banaka mora se skinuti sa vlasti i pozicije moći,to su veleizdajici i monstrumi u čijoj pititarnalnoj žljezdi toliko mržnje i otrova ima da bi oni najsretniji bili da nas sve zgaze, kako bi mirno i pokorno podnosili sve te deficijantne pojave u hrvatskom društvu koja su ta govna u zadnjih 20 godina proizvla.
  Prikaži cijeli komentar
 3. +1
  kurda
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:40 | 28.06.2012.
  Šta je demokratija? Zmaijenimo red riječi pa ćemo saznati. DEMO(2) KRA (1) TI JA. To je način vladanja gospode sa zapada, Mi na Balkanu smo živjeli ko mali bogovi dok nam ne dođoše demkrate i napraviše nas sirotinjom. Daleko im lijepi dom od moga.
  Prikaži cijeli komentar
 4. +1
  Marinianis
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:58 | 26.06.2012.
  @entergov:
  jesi li ti reinkarnacija Motike?
  Prikaži cijeli komentar
 5. +2
  Dragan
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:09 | 26.06.2012.
  Blago vama Hrvatima! Ali ni mi Srbi ne zaostajemo koliko mislite. Niste objavili (nisu ni 95% naših medija) da smo uveli sankcije Iranu, Siriji i Belorusiji. Tamo sigurno već rone gorke suze zbog toga... Tužni smo svi zajedno, da tužniji ne možemo biti. U stvari, to mislimo, ali ne brinite, naši zapadni prijatelji (prijatelji balkana!), spremaju nam nešto još mnogo tužnije.
  Prikaži cijeli komentar
 6. +2
  hanuma
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:43 | 25.06.2012.
  Taranis: bili su prijatelji i sa jednim šahom iz Irana pa su ga matirali u dva poteza.
  Prikaži cijeli komentar
 7. +7
  Bob-Kanada
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  21:33 | 25.06.2012.
  Yes, Riksovski, "sami pali, sami se ubili" ili što bi rekli sarajevski Nadrealisti: "Zaiskali (zatražili) ste, evo vam ga!" (Ovo se odnosi na sva plemena od Triglava do Đevđelije.)
  Prikaži cijeli komentar
 8. +7
  riksovski
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  20:33 | 25.06.2012.
  Dan drzavnosti, koji dan, koje drzave?!
  Da i ja sam bio pocetkom devedesetih proslog stoljeca romanticarski obuzet idejom o samostalnosti i slobodi a mislim da je tako razmisljala vecina,
  no sta smo dobili,
  riga mi se na "samostalnost" a isto tako na "neodvisnost", smece ljudsko tj.neljudsko sta su nam napravili,netko ce reci sami ste si krivi no da li je doista tako???
  Prikaži cijeli komentar
 9. +5
  avatar
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:27 | 25.06.2012.
  Može se veseliti suradni sa Milanovičem i Josipovićem, ali ja odbijam svaku suradnju sa takvima.
  Prikaži cijeli komentar
 10. +9
  pixpaxpox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:57 | 25.06.2012.
  Možda se hrvati probude kada za koju godinu počnu plaćati autorska prava na konzumaciju kukuruza, soye i sličnih delicija USA-monsanto-GMO psihopatima.
  Ne znam samo misli li Milanović ovdje u RH podići na noge zdravu djecu i unuke jednog dana, bez alergija, autoimunih bolesti i sličnih poremećaja ili sam ja previše sitničav oko GMO?!
  Prikaži cijeli komentar
 11. +12
  manzanita
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:24 | 25.06.2012.
  jedi govna
  Prikaži cijeli komentar
 12. +15
  yachtmaster
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:16 | 25.06.2012.
  Slaviti dan drzavnosti u drzavi kao sto Hrvatska? Samo bedaci i prodane duse se mogu tako necemu radovati! Sto bi to tocno trebali slaviti? Suverenost? Neovisnost? Probajmo samo donjeti neki zakon ili najavu gradnje neke vece infrastrukture bez prethodnih konzultacija sa Bruxellesom ili Washingotonom,i garantiram da bi u roku od mjesec dana cijela vlada bila smjenjena.Za vrijeme Jugoslavije svakako! Kad je jedan nas drzavnik imao jaja jednom Staljinu odlucno reci NE! To se trebalo slaviti! A ovi dupelisci danas...Povraca mi se... Ajde jos i mogu shvatiti moraju slusati,ali sa kakvim veseljem to rade! Pa zar za to smo se borili?
  Prikaži cijeli komentar
 13. +5
  mickey je bobjedio
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  16:35 | 25.06.2012.
  Slavimo dan državnosti. Iskreno se pitam, demokratski jer smo u demokraciji, pa su sva pitanja dozvoljena, jesmo li mi to građani plebiscitom tražili pa onda i u miru dobili ''svoju'' državu, ili su nam je pronašli negdje izgubljenu u povjesti neki drugi euroatlanski filantropi i zbog toga su nam je onako američki, ''demokratski'' pronađenu, ili antifašistički probuđenu, i s time je dali, da ne kažem priznali. Ali kao što i svaka druga roba u tom poslovnom svijetu kapital mešetara ima svoju cijenu, ako je po bilo čemu ova roba korisna, a istovremeno nas u vezi toga nije nitko ništa pitao, tako se onda i ove ''naše'' usluge moraju nečim platiti. Ja mislim, oduzimanjem društvene imovine, nasilnom privatizacijom, teritorijem ili prenosom vlasništva nad državnim biserima, u ruke stranih poverilaca ili euroatlanskih banaka, a sto tako i u našoj ''krvi''- članstvom u NATO. I sve to, obavezno ''demokratski'' gdje smo se ''svi o tome pitali'' i zbog toga u čudu čudili, demokratski bez referenduma, o takvoj jednoj vrsti naše nesebičnosti danka u krvi. Valjda u početku samo zato da onako inađijski i kriščanski, nešto ili nekom to dokažemo, da mi možemo ili vrijedimo, ili se to samo po sebi podrazumjeva? I opet se ne mogu čudu načuditi euroatlanskoj demokraciji, kad ni po ustavu, ali sad demokratski, opet nismo jednaki. Pitam se? Kako to da crkva u Hrvata, ima rentu od države, a istovremeno i mi građani, nosioci svakolikog vlasništva vlastite države i svega što tu istu državu čini našom po istim pravilima i zakonima usklađenim valjda sa ustavom, nemamo isto takvu jednu rentu od sveg tog našeg biserja koji je u potpunosti na usluzi strancima ili su to u naše ime prodali, a mi lipe nismo vidjeli. Ali, kako to sve mi ni neznamo da je učinjeno onda ono zvanično za nas i ne postoji tj. nije ni prodanao. Euroatlanski sporatumi su teško breme nove vlasti i nemojmo zato grehe prošlosti natovariti njima na leđa jer oni su tek tu došli da probaju pronači rješenje, a za to im treba nešto vremena i naša građanski mudra pomoć.
  Prikaži cijeli komentar
 14. +11
  Makarije
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  16:28 | 25.06.2012.
  Ako zanemarimo govor diplomacije mislim da nam poručuje slijedeće: Dragi Hrvati postigli ste vrhunac ropstva i sluganstva. Samo nastavite svojim ropskim putem i možda vam bacimo mrvice od plijena sa naših pljačkaško-zločinačkih poduhvata.
  Prikaži cijeli komentar
 15. +4
  Kensei
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  16:27 | 25.06.2012.
  hahah ova je smješnija od Mesića.

  Prikaži cijeli komentar
 16. +13
  sokolovich
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:34 | 25.06.2012.
  Našim lokalnim briselsko vašingtonskim vazalima i ja želim sretan Dan državnosti države koju su prodali za šaku škuda.
  Glede klintonke i njene retorike, za nju vrijedi samo ono Homerovo "ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose", samo što to kompozitor Josipović i socijaldemokratska zvijezda buržoaskog bečkog Opernballa Milanović i njihovi politički podobnici nisu nikad ni pročitali ni shvatili.
  Prikaži cijeli komentar
 17. -29
  entergov
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:26 | 25.06.2012.
  Živjela Amerika! Živjela Hrvatska! Sretan Vam svima dan Republike Hrvatske - najljepše na svijetu.
  Prikaži cijeli komentar
 18. +10
  pixpaxpox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:15 | 25.06.2012.
  Taranis:
  koliko se sjecam, bili su partneri i prijatelji i Gadafiju i Husseinu...

  Moram se nadovezati, Taranis; u pravu si, bili su čak i B. Ladenu.

  Gadafi je unazad godinu i pol, dvije, prije svrgavanja bio po turnejama po Evropi i svi su se s njime sastajali. Financirao je njihove kampanje, (velik dio Unicredita je njegov kapital) recimo. Kada su ameri odlučili da im više nije po volji svi su mu okrenuli leđa jer će dobiti u vlasništvo sav uloženi kapital u svakoj od zemalja to je bila cijena, a ameri će dobiti Libiju i izvore. E sad ono glavno, da potkrijepim svoj prethodni mail i kako se iz govora može svašta saznati. D. Trump je izjavio da je prevario Gadafija u pregovorima kod iznajmljivanja zemlje u New Yorku i kako ga je napravio blesavim i zaračunao mu iznos deset puta veći. Trump to nikada ne bi rekao javno jer je poslovnjak na kvadrat i zna da će ovaj doći opet u SAD i dizati šatore (Gadafi nije nikad po hotelima)... zna, ali tada je znao da Gadafi više nikada neće doći u SAD i poslovati više s ikim. Slušajte što govore između redova.
  Prikaži cijeli komentar
 19. +11
  pixpaxpox
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:57 | 25.06.2012.
  Ljudi idu u Afganistan za 5000 dolara mjesečno Što je samo dokaz da hrvatska puška na hrvatskom ramenu radi posao za nekog drugog, za "najbolje-društvo-na-svijetu", a mi plaćamo poreze da se vojnik opremi.
  Nije dobro da nam čestitaju jer nas drže pod svoj protektorat što znači da sve značajnije odluke ne donose niti Milanović niti Josipović niti sabor. Nisu dobili izbore dok nisu obećali da će nastaviti gdje su ovi prije njih stali što se vidi iz ovih šest mjeseci plana 21.
  Prekršeni su protokoli RH 2008. službenim prijemom Busha na Markovom trgu kada je bio prisutan i Sanader i njegovi, ali nije bilo predsjednika Mesića. Kakav je da je naš je predsjednik, to nije ispoštovano i to nikako nije slučajno, da netko ne pomisli. Takve slučajnosti se ne dešavaju.
  Postoji fotka na kojoj se vidi kako je kasnije u nekoj sali Mesić držao govor,a Bush mu se potajice krevelji, to je njegov stav u vezi naše samostalnosti. Kamera slikala dronovi vladara iz sjene sakrili i ne daju u javnost.
  Od toga dana smo protektorat, RH je šaptom izgubila samostalnost i od tada ljudi s ovih prostora žive u zabludi. Odmah poslije Busha došao je i novi papa, također po svoje. Zato Milanović nije ukinuo visoke poreze crkvi (petina svih poreza koje plaćamo) iako ljudi vade hranu iz smeća, niti će ih ikada ukinuti i on dobro zna zašto. Objašnjenje mu je bilo da RH financira svašta pa može i crkvu, svaki komentar je suvišan. Kada ga natjeraju da poštuje prave vladare onda gukne glupost bez da upali mozak jer zna da ne smije i prestaje biti elokventan kakav zna biti kad hoće.
  Demokracija je općenito velika prevara, a globalizacija i protektorata ima po svuda. Ovdje sam naveo samo naš primjer.
  Prikaži cijeli komentar
 20. +10
  wind of change
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:39 | 25.06.2012.
  stvarno jadno ako smo predani miru, slobodi, demokraciji i sigurnosti kao i SAD...

  eto sretan nam dan državnosti uz link (nevezano za temu): Peticija protiv GMO-a u Hrvatskoj gopetition.com/petition/36741.html
  Prikaži cijeli komentar
 21. +11
  sokolovich
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:27 | 25.06.2012.
  ne znam kako i koliko da plačem od muke čim sam vidio ovu vijest
  Prikaži cijeli komentar
 22. +19
  danny_k
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:03 | 25.06.2012.
  Hrvati su im dobri za ratovati u Afganistanu, 600 naših jadnika tamo ratuje za američke korporacijske interese...............A nismo im dobri da nam skine VIZE za ulazak u njihovu zemlju
  Prikaži cijeli komentar
 23. +7
  ado239
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:55 | 25.06.2012.
  @Taranis

  jes dok su bili korisni SAD
  Prikaži cijeli komentar
 24. +27
  Taranis
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:53 | 25.06.2012.
  koliko se sjecam, bili su partneri i prijatelji i Gadafiju i Husseinu...
  Prikaži cijeli komentar
 25. +5
  darth_marduk
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:51 | 25.06.2012.
  demokracija i vladavina prava? mislim da se i princ tame može tome nasmijati:

  youtube.com/watch?v=n82E5yTtY_w

  Prikaži cijeli komentar
 26. +9
  čovjek leptir
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:45 | 25.06.2012.
  Sotona u ženskom izdanju
  Prikaži cijeli komentar
 27. +16
  MorciTheCroat
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:36 | 25.06.2012.
  Jaaao, bas mi je morala pokvarit dan.
  Prikaži cijeli komentar
 28. +11
  josipb4
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:35 | 25.06.2012.
  jadni mi
  Prikaži cijeli komentar
 29. +20
  Kiyo
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:31 | 25.06.2012.
  Nije dobro čim nam Hillary Clinton šalje čestitke...
  Prikaži cijeli komentar
 30. +19
  sam-u-raj
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:30 | 25.06.2012.
  Crkni.
  Prikaži cijeli komentar
Želite ostaviti komentar? Postanite advance pretplatnik.