Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Bernard Brščič: "Europska unija postaje antidemokratski projekt eurokrata, bankara i političara"

Poznati slovenski ekonomist Bernard Brščič, profesor s Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, ocijenio je kako su Češka i Velika Britanija u pravu, kad se protive fiskalnom paktu, jer prema njegovim riječima, umjesto gospodarstvene politike koja je gurnuta u drugi plan, primaran postaje politički projekt prema kojem Europska unija postaje antidemokratski projekt eurokrata, bankara i političara koji svoju budućnost vide u velikodušno plaćenim uslugama i mjestima u Bruxellesu. Oni protiv volje naroda žele nastanak eurofederacije, odnosno Sjedinjenih Europskih Država s ograničenom suverenošću država članica.

Brščič je između ostalog, prozvao krivom ekspanzivnu monetarnu politiku koju provodi novi guverner ECB-a Mario Draghi, zbog koje Europi prijeti kombinacija recesije i inflacije (stagflacija), te tvrdi da će, ukoliko dođe do toga, krivac biti postojeća politička kasta te poslovne i središnje banke jer se nameće neodrživi model spašavanja prezaduženih država koji odgovara samo bankama i financijskom sektoru.
Eurofanatici su zbog očuvanja eura spremni žrtvovati cjelokupna gospodarstva.
Talijanski premijer Mario Monti, koji zastupa spasitelja, zapravo je eurokrat povezan s financijskim lobijima, između ostalog je član uprave Goldmana Sachsa i član Trilateralne komisije.
Ukratko, Monti je dio one političke i financijske oligarhije koja je izazvala ovu krizu, rekao je Brščič.
Takva monetarna politika bila je uzrok velike depresije 1929-1933.

Potkopavanje temelja novaca je vrlo opasno u ovim vremenima, nastavlja Brčšič, te spominje pronicljivu Lenjinovu percepciju:"Ako želiš uništiti neku državu, uništi joj novac"

"A bojim se da su u ovom trenutku oni koji rade na tome jako zaposleni", zaključio je Brščič intervju za RTV Slovenije.

Izvori:

MMC RTV Slo | foto:razgledi.net

Komentari

(22):
» Objavi komentar
Napomena: komentari čitatelja ne predstavljaju ni na bilo koji način stav uredništva portala advance.hr. Za sadržaj i točnost komentara čitatelja ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Advance.hr zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.

Uvjeti komentiranja: Poštovani, pri objavi komentara molimo za kulturno izražavanje. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Sortiranje: | Prikaz:
 1. 0
  TOLIŠ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:18 | 21.03.2012.
  POŠTOVANI ANONIMUSE IZ SLOVENIJE ,ZAŠTO NISTE SPOMENULI VAŠEG BRŠČIČA KOJI VAS POGREŠNO INFORMIRA.ON KAO NAJVAŽNIJE ČIME SE SLOVENIJA NE SLAŽE SU FISKALNI UGOVORI KOJIM EVRPOSKA ZAJEDNICA KONTROLIRA VAŠU DRŽAVNU POTROŠNJU. NARAVNO ,TO JE DUBOKO ZADIRANJE U ONE NAJOSJETLJIVIJE ODNOSE U JEDNOJ DRŽAVI ,ALI GOSPODINE ANONIMUSE, TAJ AKT JE SAMO POSLIJEDICA ONOGA ŠTO JE SUŠTINA EVROPSKOG UDRUŽIVANJA. VI STE ,UMJESTO NJEGA, SPOMENULI ,NA NEKI NAČIN ,NEJEDNAKE DRUŠTVENO PROIUZVODNE UVJETE U TOJ ZAJEDNICI ,TIČUĆI SE DOMINIRAJUĆIH TEHNOLOGIJA KOJE VAS NA TRŽIŠTU POSTAVLJAJU U POLOŽAJ NEMOĆNOGA DA SE IZBORI ZA SVOJ MINIMUM. TA EVROPSKA ZAJEDNICA NEMA NIKAKVOG PROGRAMA RAZVOJA KOJIM BI ,PLANSKI ,UZIMAJUĆI OD DOMINIRAJUĆIH TEHNILOGIOJA DIO PROFITA RADI PODIZANJA TEHNIČKOG I TEHNOILOŠKOG NIVOA MANJE RAZVIJENIH ČLANICA. VI STE JEDNOSTAVNO U SAVANI GDJE JAČI OSIGURAVAJU ,NE SAMO POVEĆANJE SVOJIH TEHNOLOŠKIH NADMOĆI I TIME OSIROMAŠUJU ONE MANJE RAZVIJENE,PRIMJERI SU OČIGLEDNI: GRČKA,ŠPANIJA,PORTUGAL,BELGIJA ,MALTA ,SVE ISTOČNE KATOLIČEK DESTINACIJA ,ONI APSOLUTNO OSIROMAŠUJU VELIKI DIO EVROPE U KOJOJ ONA IMA 43 MILIJUNA NEZAPOSLENIH.
  A ŠTO SE TIČE VAŠEGA JANŠE ,ON JE SA SVOJIM POIMANJEM DEMOKRACIJE NEGDJE U SREDNJEM VIJEKU ,ON JE PUN PREDRASUDA ,PARAVI EPIGON BELE GARDE.
  Prikaži cijeli komentar
 2. 0
  Anonymous SI
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:57 | 20.03.2012.
  TakarosMura: Slovenci smo odabrali samo zastupnike u parlamentu. To, što je Jankovič imao njih največi broj, ništa ne znači. On je imao šansu da stvori koaliciju, ali nije uspjeo. A uspjeo je Janša. Trebate malo čitati, pa bi znali, da je to normalno u demokratičkom poredku. Ako bi malo više čitali znali bi, da takvu vladu ( koju je sastavio drugi po broju zastupnika ) nekoliko TRENUTAČNIH vlada u Evropi... I na šta to EU žmiri? I tko je u šoku? Samo Srbi...

  A inače da, po mom mišljenju, EU je projekat, da bi se na kraju sve zemlje ujedinile ispod diktature najjačih, Bilderberg group, NWO or whatever, i tu svjetsku diktaturu stvaraju svaki dan, svaki zakon naperen je u tom smjeru, ne samo ACTA ili codex allimentarius i tako dalje.

  Pobuna -da, ali mirnim putem. ako bi se pobunili sa silom i agresijom- to je to šta čekaju, da mogu uzvratit. Pobuniti se moramo sa mirnim prosvjedima, sa time što obavješčujemo ljudi, šta se događa, šta nam rade, pobuniti se moramo sa bojkotom nekih stvari, kao što je gensko promenjena hrana, banke na neki način, sa nevulgarnim pisanjem vlastima, ...

  Oprostite na mojim slabim znanjem Hrvatskog, i ljepo vas pozdravljam, susjedi.

  We are Anonymous !
  We do not forget,
  we do not forgive.
  Expect us !!!!!!
  Prikaži cijeli komentar
 3. -3
  TOLIŠ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  01:34 | 17.03.2012.
  AKO POSLUŠATE GOSPODINA BRŠČIČA ,NJEGOVE KRITIKE EVROPSKE UNIJE ,ONDA NE ĆETE NIGDJE STIĆI ,BIT ĆETE U JOŠ VEĆIM ZABLUDAMA NEGO ŠTO STE DO SADA BILI, TKO JE EVROPSKA UNIJA???. EVROPSKA UNIJA JE AMERIČKO-NJEMAČKA KOLONIJA.
  DA EVROPSKA UNIJA POSTANE FEDERACIJA ,A NOVA TEHNIKA I TEHNNOLOGIJA TO NEODLOŽIVO NAMEĆU ,NEMAM ,ODNOSNO ,NE BI TREBAO STRAHOVATI NIKOJI GRAĐANIN EVROPSKE UNIJE OD TOGA .
  NARAVNO , U JEDNOJ FEDERACIJI NE MOGU BITI RAZLIČITE MONETARNE POLITIKE I RAZLIČITIE VRSTE MONETA ,SA RAZLIČITIMV VIJEDNOSTIMA. A UPRAVO JE GOSPODIN BRŠČIČ DIGAO SVOJ GLAS PROTIV ZAJEEDNIČKE MONETE ,MONETARNE POLITIKE ,PA I FISKALNE KAO NEPRIHVATLJIVE. I UPRAVO , GOSPODIN BRŠČIČ ,TE ELEMENTE ZAJEDNIŠTVA KARAKTERIZIRA KAO NEŠTO ŠTO NAS VODI NEKOM OLIGARHIJSKOM MONOPOLU.
  OLIGARHIJSKI MONOPOL SADA VLADA EUROPOM,GOSPODINE BRŠIČU ,KADA DVIJE ,POSEBNO NADMOČNE TEHNOLIGIJE KORISTE PROSTOR UNIJE KAO MONOPOLSKI PROSTOR ZA ZGRTANJE BOGATSTAVA, KADA UNIJA NEMA PLANA I PROGRAMA RAZVOJA SVAKE POJEDINE REGIJE ZA UJEDNAČAVANJE RAZVOJNIH MOGUČNOSTI KOJE POJEDINE REGIJE IMAJU ,TIČUĆI SE PRIRODNIH I LJIDSKIH RESURSA . ZATO JE NUŽNA UJEDNAČENA POLITIKA RAZVOJA ; ZATO JE NUŽNA UJEDNAČENA MONETARNA POLITIKA ZA SVE REGIJE,DRŽAVE ,ČLANICE ; ZATO JE NUŽNA UJEDNAČENA POLITIKA UREĐENJA TRŽIŠNIH UVJETA , ZAJEDNIČKA LEGISLATIVA I OSTALE NUŽENE REGULATIVE.
  TO JE MINIMUM KOJI BI GARANTIRAO NEKI PRIVREMENI EVROPSKI OPORTAVAK I NAPREDAK NA PUTU UKIDANJA PRIVATNOG VLASNIŠTVA KOJE BI PONIŠTILO I SVE POSTOJEĆE PROTUREIJEČNOSTI I POSTALA EVROPA, ZAJEDNICA NJENIH GARĐANA ,JER NE BI POSTOJALA EVROPSKA BANKA U VLASNIŠTVU GRUPE OLIGARHA KOJA UMREŽENIM SVOJIM AFILIJACIJAMA SELEKTIVNO KORISTI PRIRODNE I LJUDSKE RESURSE, SAMO TAMO I OTUDA KOJI MOMENTALNO GARATIRAJU VELIKE FINANCIJSKE PRINOSE I VODE SVE VEĆEM SUŽAVANJU DJELOVANJA TEHNIKE , TEHNOLIGIJE I KAPITALA ,KAO ŠTO JE SADA STANJE U EVROPI I AMERICI ,A KOJE SE PROŠIRILO I NA AZIJSKE ZEMLJE.
  KADA JE RIJEČ O SADAŠNJOJ EVROPI ONA JE KOLONIJALNI POSJED AMERIČKOG KAPITALA, KAKO U POČETKU REKOH,KOJI U SIMBIOZI SA NJEMAČKIM KAPITALOM JEDNOSTAVNO SE PONAŠA KAO U VREMENIMA PRVOBITNE AKUMULACIJE.NIŠTA MU NIJE SVETO DA SE OSTVARI APSOLUTNA DOMINACIJA NAD LJUDIMA I PRIRODNIM BOGATSTVIMA ,BEZ IKAKVE DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI .
  PITAM SE KAKVU TO SUVERENOST SADA IMAJU EVROPEKE ZEMLJE KAO : ŠPANIJA, PORTUGAL,GRČKA ,ITALIJA,BELGIJA ,A OVE ISTOČNO EVROPSKE NEĆU NI SPOMINJATI, ONE SU U POLOŽAJU , KENIJE ,GANE, ETOPIJE I MNOGIH DRUGIH U 18 –TOM STOLJEĆU KADA SU TI NARODI ROBOVALI DONEŠENOJ TEHNICI I TEHNOLOGIJI , SA ROBOVSKOM RADNOM SNAGOM,SA VELIKIM BROJEM NEZAPOSLENIH,KADA STRANI ,KOLONIJALNI KAPITAL KORISTI ONE RESURSE KOJI DAJU NAJBRŽE I NAJVEĆE KAPITALNE PRINOSE A NEMAJU NIKAVE DRŠTVENE ODGOVORNOSTI PREMA KOLONIJI.
  MORAM SE POZVATI NA STAROGA FILOZOFA ,NAŠEG VJEČITO AKTUELNOG MARXA, KOJI JE REKAO SLIJEDEĆE ,A SADA AKTUELNO DA SE KAŽE: POVJESNO JE PRAVILO ,KOJE JOŠ NIJE PROMJENJENO, DA SE SUPROTNOSTI ZAJEDNICE NEJEDNAKIH MOGU RAZRIJEŠITI SAMO NJIHOVIM ZAOŠTRAVANJEM I DOVOĐENJEM DO TRAGIČNOG RASPLETA U KOJEM NESTAJE I SAMA SUPROTNOST.
  TO SE MOŽE POSTIĆI SAMO REVOLUCIONARNOM PRAKSOM PROLETARIJATA KOJI JE MATERIJALNO ORUŽJE I SRCE EMANCIPACIJE ČOVJEKA.= .

  Prikaži cijeli komentar
 4. +1
  Otto Skorzeny
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:26 | 16.03.2012.
  pa tko je hrvate tjerao da glasaju za EU?!....zar nemaju mozga pa ne mogu razmišljati?!.....imaju, nego su se polakomili za dobrim životom, pa odlučiše prodat svoju zemlju....da sam kojim slučajem mason, vidjevši kako hrvate kako prodaše svoju zemlju, zgazio bi ih od gnušanja kao insekte....ovako, ja moram dijelit sudbinu svoga naroda, kakva god bila....ali da su hrvati naivna goveda, to stoji
  Prikaži cijeli komentar
 5. +1
  sokolovic
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  07:23 | 15.03.2012.
  Tek kad nestane EU i kad maknemo oligarhiju koja nas je dovela tu gdje jesmo, Europljani će postati slobodni ljudi. Kartel političara, bankara, korporatista i mainstream medija gura nas sve dublje u propast, kontaminiraju nas otrovnom hranom, porobljuju nas dugovima, bombardiraju nepotrebnim i moralno najnižim informacijama, liječe lijekovima koji nas još više truju a političari na račun toga žive kao aristokracija na najvišoj nozi... Orwell je odavno saživio u praksi, ali mnogi su nažalost gluhi i slijepi a jedino se narod može samog sebe spasiti, nadam se da će skoro i početi raditi na tome.
  Prikaži cijeli komentar
 6. +7
  CheGuevara
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:11 | 14.03.2012.
  "Europska unija postaje antidemokratski projekt eurokrata, bankara i političara" krivo! Ona je takva zamišljena od samog početka.
  Prikaži cijeli komentar
 7. +4
  pleniglacial
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:55 | 14.03.2012.
  pametno zbori ovaj slovenac.
  zanima me samo, kako njegovo prezime izgovaraju anglosaksonci....potrgaju si jezik negdje:)))
  Prikaži cijeli komentar
 8. +13
  Zoran Jelinić
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:38 | 14.03.2012.
  EU-p.v.m. j.v.m. itd.
  tako treba razgovarati sa eu i njihovim pobornicima,
  nema se tu šta ekonomskim analizama riješavati niti kulturno ukrštavat argumente
  Vuku nas u Ropstvo i NE smijemo dozvoliti, nema razgovora sa pristalicama eu-nato frankeštajna
  referendum je bio prevara ne smije ga se priznati, i NIŠTA NIJE GOTOVO, TO ONI ŽELE DA MISLIMO da je gotovo
  treba organizirati referendum za poništenje eu i nato članstva, (nikakvo protivljenje eu bez radikalnog protivljenja nato-u ne znači ništa, postaje dio prodavanja magle, nato je zlo br.1 eu br.2),
  I ODGOVOR ZAŠTO TAKO
  nato više nije obrambeni savez, postao je osvajački, eu nije joj cilj bolji život za sve kroz suradnju nego bolji život za izabrane kroz izrabljivanje
  referendum mora vratiti u ustav 55% svih birača za strateške odluke
  referendum koji je proveden definirati kao veleizdaju, suditi manipulatorima koji su ga proveli
  eu je prosti nastavak 2. svjetskog rata drugim metodama, samo su njemci morali ovaj put uzeti par saveznika jer su prošli put polomili zube
  druga je metoda rušiti imperijalističku bit eu iznutra kada smo več tu, mislim da smo premali da bi išta mogli napraviti a izgubit će mo sve
  Prikaži cijeli komentar
 9. +6
  teoretichar
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:02 | 14.03.2012.
  Nažalost tako je, politika je oblikovana interesima banaka a ne obratno, i dok je god to tako sustav dugoročno propada. Država gubi svoju funkciju jer nije više sposobna štititi samu sebe ni vlastito stanovništvo od uplitanja banaka( elita ).
  Prikaži cijeli komentar
 10. +11
  zveki
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  12:40 | 14.03.2012.
  @jebem_li_ti_EU: I koliko god se trudio oko toga, trebaće mi dogledno vrijeme, da suprugu "izvučem" iz šablona masovnog razmišljnja i percepcije, koju nam nameće kapital. I kroz politiku i neposredno.
  ----------------------

  Sa mnom već par dana ne razgovara kolega u uredu jer se ne uklapam u tu šablonu o kojoj pričaš. Počelo je sa Sirijom i Libijom, pokušah objasniti neke stvari i odgovor je bio: pa svi (mediji) to pišu, kako onda samo ti tvoji govore suprotno. Pokušah objasniti da nisu to samo "ti moji", već da milioni ljudi jako dobro vide što se događa, ali bez uspjeha. Na koncu smo se izvrjeđali na temelju stranačke pripadnosti, jer za mene se misli da sam "komunjara", a tip s kojim se vodila rasprava je teški desničar. Bez uvrede za eventualno prisutne desničare. :-))
  Prikaži cijeli komentar
 11. +11
  Brkonja fra Brko
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  12:29 | 14.03.2012.
  Goldman&Sachs je samo jedna od Rothschildovih
  banaka koje su više no zloglasne i opasne po zdravlje i budućnost stanovnika planeta.Dok se svijet ne obračuna saRotschildima,Rockfellerima i društvom štampača novca bez pokrića,ništa se u svijetu neće promijeniti na dobro.Svi protesti i pobune moraju imati njih kao "top priority" .
  Prikaži cijeli komentar
 12. +9
  Bean
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  12:24 | 14.03.2012.
  Ona to ne postaje. Ona je kao takva i zamišljena.
  Prikaži cijeli komentar
 13. +8
  Souljah
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  11:51 | 14.03.2012.
  Sad mi se samo postavlja pitanje: KOJE RJEŠENJE IMAMO??? Revolucija? Oružana pobuna? Nažalost je iskustvo pokazalo da ćemo time samo dovest gore od prijašnjih na pozornicu. Kad se uzburka voda, zna se što prvo ispliva na površinu. Revolucije su i dovele ove sve faktore na vlast: Američka i Francuska revolucija su dovele masone na vlast, ratovi 1990tih ove gnjide, koje imamo. Sve ostalo traje predugo. i na granici je s utopijom. Direktna demokracija? Krasan koncept, ali parlamentarna demokracija nam je dovela u strukture vlasti gospode Tuđmana, Obamu, Keruma... Što bi nam direktna dovela? Atenski koncept je bio prilično blizak direktnoj demokraciji a iznjedrio je jednog jedinog političara kojeg povijest koliko-toliko pamti kao pozitivca - Perikla- a i on je okarekteriziran kao demagog (današnjim rječnikom populist). Ljudi su ovce, to se dokazuje iz dana u dan. Ostaje li nam samo beznađe..
  Prikaži cijeli komentar
 14. +11
  jebem_li_ti_EU
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  10:58 | 14.03.2012.
  Ovdje bi dao samo u razmišljanje sljedeće: Kvantitativno popuštanje, okraćeno sa "QE". Pogledajte makar u Wikipediju, ako niste ekonomisti, šta to u biti znači... Katastrofa!

  Bernake je to sproveo 1. ožujka. A sljedećeg dana, 2. ožujka u EU bio je potpisan europski Fiskalni pakt!

  Jebem li ti EU i FED i ECB i sve te licjemere po spisku!
  Prikaži cijeli komentar
 15. +6
  kompic
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  10:52 | 14.03.2012.
  A sto to prije nisi rekao Brscicu,da malo otvoris oci nasim sugradjanima EUROPEJCIMA, da bolje vide sta je ustvari EU.Mislim da je onim koji su glasali protiv ulaska ,u EU bilo to vec poznato,ali kako se sad izvuc iz kandzi te zvijeri,ja izlaz ne vidim.
  Prikaži cijeli komentar
 16. +18
  jebem_li_ti_EU
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  10:50 | 14.03.2012.
  @zveki

  Ovaj naš ekonomista je samo dio onog malog promila ljudi koji razmišljaju svojom glavom...

  Kod nas i nema nekog neovisnog medija, jer jednostavno nema novca koji bi ga održao među aktivnima i živima.

  A što je suština svega i najvažnije, ljudi se ne žele suočavati s problemima, jer ih problemima zaluđivaju dnevno. A ide u biti za banalnosti koje nam kroje živote.

  Za primjer bi naveo sebe i recimo moju suprugu. Težke bitke bijemo kad pričamo o objektivnosti vanjskog svijeta. Kome vjerovati? Dakako je na dlani, da u nikom slučaju ne možemo vjerovati mainstream medijima! I koliko god se trudio oko toga, trebaće mi dogledno vrijeme, da suprugu "izvučem" iz šablona masovnog razmišljnja i percepcije, koju nam nameće kapital. I kroz politiku i neposredno.

  Jebem li ti EU! ;)
  Prikaži cijeli komentar
 17. +2
  :3
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  10:36 | 14.03.2012.
  dobro da si shvatio :D
  Prikaži cijeli komentar
 18. +11
  Hrvati-prijatelji-Rusa
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  10:25 | 14.03.2012.
  Europska Unija je diktatura politicara karijerista.
  Prikaži cijeli komentar
 19. +8
  TakarosMura
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  10:18 | 14.03.2012.
  hm, da, slovenci nisu odabrali vlast na izborima, izabrali su Jankovića, a onda su toliko dugo imali krizu vlade dok nisu uspjeli postaviti Janšu. s obzirom da živim na relaciji Hrvatska - Slovenija, uzimam si za pravo reći da su i sami slovenci u šoku da im je na vlasti čovjek koji je zapravo izgubio izbore. kod nas postoji izborni inžinjering (barem se trude to sakriti) ovo što je učinjeno u sloveniji je skandalozno. a na sve to EU žmiri.
  Prikaži cijeli komentar
 20. +12
  DEJAN-SKOPJE
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:47 | 14.03.2012.
  HMM MARIO MONTI I NJEMU SLICNI, MISLIM COVJEK GOLDMAN SACHSA , TIPICAN PRIMJER SITUACIJE KAD VLADA NIJE RJESENJE PROBLEMA ,VEC JE SAMA PROBLEM.
  Prikaži cijeli komentar
 21. +11
  kaveni.ivan
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:45 | 14.03.2012.
  zveki
  i slovenci imaju isti problem, kao i mi.
  vlast koju smo na izborima izabrali....podržava eurokraciju jer su i sami dio iste.
  Prikaži cijeli komentar
 22. +16
  zveki
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:41 | 14.03.2012.
  I ovo bi trebalo kao mantru ponavljati još uvijek zaluđenim ovčicama u Hrvatskoj, da im se razbistri u glavama kuda srlja ova država tj.ono što je ostalo od nje. Ako je to jasno Slovencima koji su se uvijek furali na taj neki eurposki šmek, onda stvarno, što još treba više?
  Prikaži cijeli komentar
Želite ostaviti komentar? Postanite advance pretplatnik.