X
VELIKA AKCIJA: Paket advance godišnje pretplate za 350 kn (-30%)
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

William Engdahl: "Mjere koje Njemačka danas nameće dovele su do Trećeg Rajha"

59Objavljeno:
Poz­nati autor i pub­lic­ist, Wil­liam En­gdahl, osvrnuo se na ak­tual­no stan­je u Europi za vrijeme jučerašnjeg raz­govora za RT. Jedan od povoda rasprave su i naj­novije broj­ke koje pokazuju sve dublju krizu u Eurozoni, naročito među naj­pogođenijim zemljama kao što je Špan­jolska (vidi: Nezaposlenost u Špan­jolskoj i dalje raste: nezapos­lenost među mladima naras­la na 52%).

Transkript raz­govora: RT: "Prije godinu dana vođe EU-a tvrdili su kako su nap­ravili nap­redak. Re­cite nam kako stvari stoje danas?"

Wil­liam En­gdahl: "Ovo je katastrofa koja će se us­koro dogoditi. Sve što su EU i Europska Central­na Banka nap­ravili prije godinu dana zap­ravo je kupovan­je vremena koz­metič­kim mjerama. Os­novni pro­blem nije suvereni dug pojedinih država - Grčke, Italija i drugih zemal­ja - os­novni pro­blem, koji je bio os­novni pro­blem od samog početka, je međunarod­ni ban­karski sis­tem - međunarod­ne banke u Europi koje su de facto in­sol­ventne i na životu ih drži ECB (Europska Central­na Banka). "Bailout-ovi" i mjere koje su namet­nute Grčkoj nisu nap­ravile ništa da se pomog­ne Grčkoj ekonomiji ili da s...
Poštovani, za nastavak čitanja trebate biti pretplatnik.
Ako već jeste advance.hr pretplatnik, ulogirajte se