Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Politički analitičar Alessandro Politi: "Europa je na rubu oružane revolucije"

82 Objavljeno:

Alessandro Politi je politički analitičar iz Italije koji tvrdi da se "cijela Europa nalazi pod napadom financijskih spekulanata". Tvrdi kako u Europi nema dovoljno solidarnosti i kako svaka zemlja cinično poručuje "mi nismo Grčka", dok se upravo "grčki scenarij" polako i sigurno širi na cijelu Europu.

Politi također ističe kako u ovom procesu ne ispašta samo radnička klasa, već da se mjerama štednje želi potpuno uništiti srednja klasa, upravo iz tog argumenta proizlazi njegova konstatacija da se brojne zemlje Europe danas nalaze "na rubu oružane revolucije". Alessandro Politi pritom se zasigurno referira na brojne povijesne lekcije, kao što je industrijska revolucija i svrgavanje feudalizma, kada je upravo srednja klasa predvodila odlučujuće revolucije protiv sistema koji im je ugrožavao egzistenciju. U razgovoru RT također se osvrće na još uvijek "stabilne" ekonomije i tvrdi kako su iste tek formalno stabilne, dok im u stvarnosti svima prijeti scenarij koji već neko vrijeme gledamo u Grčkoj.

Transkript: Alessandro Politi za RT


RT: "Pred Grčkom su teške odluke - mogla bi izaći iz eurozone, možda bankrotirati i početi iz početka ili pak držati se ovog plana i trpiti desetljeće mjera štednje. Kojim pravcem bi Grčka trebala ići?"
Alessandro Politi: "Vjerujem kako postoji i treći pravac - europske zemlje morale bi pokazati veću solidarnost koja je sastavni dio lisabonskog ugovora, no jako malo solidarnosti smo vidjeli prošlih mjeseci. Ovo je financijski napad spekulanata koji napadaju Europu na način da prvo počnu sa slabijim zemljama i onda se kreću prema centru - a centar u ovom slučaju su Francuska, Njemačka i druge zemlje s AAA rejtinzima. Svim tim zemljama već se prijeti s padom rejtinga, Francuska je već srozana na rejting "A". Srednja klasa se uništava zbog ovih financijskih interesa, to je nešto što je u potpunoj suprotnosti s demokracijom i slobodom."

RT: "Kao da opisujete nekakvu lančanu reakciju koja se širi iz Atene. Prognozirate li zastrašujući scenarij koji kazuje da će se i druge države naći u istoj situaciji u kojoj je sada Grčka?"
Alessandro Politi: "Ako države i dalje budu razjedinjene, a spekulanti nastave svoj koordinirani napad, onda je ova situacija neizbježna. To je upravo ono što bi europske zemlje morale pokušati spriječiti. No, u ovom trenutku svi govore 'Mi nismo Grčka, mi smo drugačiji. Neka Grčka plati i onda će sve biti dobro' - ovo je jako loš stav".

RT: "U redu, razjedinjenost nije dobra ideja, no što jest? Velike probleme sada već imaju i Španjolska, Italija i Portugal - koje je rješenje?"
Alessandro Politi: "Kao prvo bi trebalo kolektivno pregovarati o dugovanjima. Svaka država je sada prepuštena sama sebi. Ovo nije dobro kada se nalazite pod napadom financijskih spekulanata - ovo nije samo kriza. Trebalo bi nadzirati dugove - diferencirati koji su stvarni, a koji predstavljaju sumnjive financijske operacije koje Europljani ne bi trebali plaćati".

RT: "Istaknimo jednu stvar, koju mnogi danas ne spominju. A to je da na kraju dana sve te mjere štednje najviše osjećaju sami građani. Koliko još dugo radnici i srednja klasa mogu podnijeti ove mjere štednje? Ljudi gube sve, mirovine, zdravstvo, štednju - gdje je bijes?"
Alessandro Politi: "Grčka je već dotaknula dno, a i druge države će uskoro. Jer ne radi se ovdje samo o radničkoj klasi, najteže pogođena će zapravo biti srednja klasa koja će se totalno uništiti samo za interese financijske elite. Stoga smatram da je situacija u mnogim zemljama doslovno zrela za oružanu pobunu. U Italiji broj samoubojstava je poprilično sličan broju samoubojstava u Tunisu prije revolucije."

RT: "U Španjolskoj imamo masovne prosvjede protiv mjera štednje. U Italiji sada vidimo nove sukobe s policijom. Znamo dobro što se događa u Grčkoj - prije nekoliko tjedana osoba se upucala u glavu ispred zgrade parlamenta. Zar nije javnost do sada progovorila?"
Alessandro Politi: "Da, nažalost postoji politička i poslovna klasa koja je obrazovana na temelju 30 godina deregulacije. Oni vide situaciju, ali ne shvaćaju poruku koja im se šalje. Italija tvrdi da je broj samoubojstava u zemlji više-manji isti kao i proteklih godina, vjerujem da su statističari Ben Alija tvrdili isto prije pobune u Tunisu. Ali ovi političari ne osjećaju ništa ukoliko se to ne događa direktno njima."

RT: "Kada je skovana ideja eurozone, tada se ista zasigurno mnogima činila kao dobra ideja. Da li sada imamo situaciju kada eurokrati u Bruxellesu i drugdje jednostavno ne žele odustati od te ideje?"
Alessandro Politi: "Ne samo oni, nego i političari. Stvar je u tome da su i naizgled stabilnije zemlje u velikim problemima, banke su im pune toksičnih dugova, o tome se jako malo priča. Pojedine zemlje samo izgledaju stabilno, no zapravo nisu. Pogledajmo samo Veliku Britaniju - uveli su mjere štednje, ali i dalje imaju znatnu ekonomiju unatoč činjenici da im je jasno da s dugom stoje jako loše. S druge strane imamo SAD koji poručuje 'ne želimo da nas se tiču problemu EU-a', unatoč činjenici da su svi problemi i nastali na temelju skandala u SAD-u".

Izvori i reference:
RT

Komentari

(82):
» Objavi komentar
Napomena: komentari čitatelja ne predstavljaju ni na bilo koji način stav uredništva portala advance.hr. Za sadržaj i točnost komentara čitatelja ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Advance.hr zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.

Uvjeti komentiranja: Poštovani, pri objavi komentara molimo za kulturno izražavanje. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Sortiranje: | Prikaz:
 1. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:24 | 25.05.2012.
  vi ste izgleda obična zvijer, životinja, znate ono što se kaže, hrđavom k.... i dlake smetaju, tako vama komentatori smetaju, neki idu prema zdravom razumu, čistoj energiji, a vi se vraćate u špilje i doba mamuta, a pišete to drugima, eto pozdrav, i molim advance da analizira komentare koje dotični upućuje ostalima, jer nemaju smisla, ne napada komentare, nego se samo orijentira na osobu, a pol toga ne veze sa ničime, a kamoli za zdravim razumom
  Prikaži cijeli komentar
 2. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:19 | 25.05.2012.
  ja bome nisam gospodin, puno sam mlađi, i sram vas bilo, za razliku od vas dobrog starog gospodina koji se drži svoga štiva zatupljenog i ograničenoga kao po špagi, pa niste ništa drugačiji od svećenika i kvazi propovjednika, nemate otvoren um za drugačije pristupe, abome niste ni pismen, piešte teškim i velikim slovima, uuuuuu teške boje, muke čovjekove koja se nada vas sručila, savjetujem da se obratite osobi odnosno psihijatru, predbilježite se, rado ću vam pomoći, ali neću prodavati sigurno religijske bilo koje zagađene fore, uključite svoj kvantni mozak, pozdrav dedek
  Prikaži cijeli komentar
 3. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:13 | 25.05.2012.
  a samoljubivi i egoisticni ste vi, pa svakoga pljuvate tko ne pjeva kako vi pjevate, opasni ste vi radikalne spodobe, bilo desne ili lijeve, samo gledate u jednome smjeru, a otvorenoga pogleda niste
  Prikaži cijeli komentar
 4. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:11 | 25.05.2012.
  ovo nema nikakve veze sa onim što sam ja pisao, opet odgovarate sa bijesom i srdžbom, samo promatram dokle ćete, recite gospodine toliš psihijatru koji vas duševni problemi muče, obratite se bioenergeticaru da vam izliječi bolesnu svijesti u duševno stanje, a katolike zovite da mole za vas, jer uopće niste pogodili ama baš, da vam to bude dodatna sugestija za oporavak ,ništa, jadni vi, stari gospodine
  Prikaži cijeli komentar
 5. 0
  TOLIŠ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  01:57 | 25.05.2012.
  POŠTOVANI GOSPODINE =DEXTER= SKLONITE SE SA OVOGA SVIJETOVNOG PORTALA JER VAM OVDJE NIJE MJESTO.VAŠE PRIZEMNE I PTIMITIVNE BALJEZGARIJE ODUDARAJU OD IOLE PISMENIH I RAZUMSKIHI DISKUSIJA NA OVOME PORTALU. PA ZAR STE TOLIKO ZATUPLJENI ,TOLIKO SAMOLJUBIVI DA TO NA PRIMJETITE.
  ALI STE PRAVA KATOLIČKO ,ANTROPOIDNA PASMINA ,SVA SAGRAĐENA OD MRŽNJE KOJU ERUPTIVNO IZBACUJETE ,ONAKO BOLESNO I OSVETNIČKI,SVOJSTVENO BIĆIMA ANTROPOIDNE MEMORIJE.
  Prikaži cijeli komentar
 6. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:46 | 24.05.2012.
  samo vas ime (nick) bode u oči i zato plasirate negativno, pa tako i ostalim komentatorima ne znate drugačije odgovoriti, to možda ste stariji čovjek nije vam u redu, i stvarno žao mi vas je, da jedan stariji gospodin tako liječi svoje fobije i duševne probleme na portalu, pozdrav od dexa, stari gospodine
  Prikaži cijeli komentar
 7. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:41 | 24.05.2012.
  zato jer ovo nije adekvatno komentiranje dotičnoga komentatora, jer je samo srdžba i mržnja, i zrači negativnom energijom molim da primitivnoga komentatora koji sebe naglašava teškim slovima i dernjavom , da ga se makne sa odveć tolerantnoga portala, jer zagađuje prostor te ne radi nikakav doprinos, toliko je ograničeno biće da misli da je ono alfa i omega, a da su ostali seljaci, ovce, perad, s poštovanjem , pozdrav :)
  Prikaži cijeli komentar
 8. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:36 | 24.05.2012.
  previše se čitali marca i hegela, i previše ste zatupljeni gorkim štivom, ma nije važno kojim, zato gospodine čitajte što netko pište, ne etiketirajte, energije vam je tupa i zadrta i ograničena
  Prikaži cijeli komentar
 9. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:35 | 24.05.2012.
  nisam vjernik kao ni vi, nit što spada pod nešto čega se vi bojite, ali vama bi izgleda pomogla ta ustanova, jer se duševno bolesni, svijest vam je bolesna, nećete vi nikome ništa braniti niti vrijeđati, istim bespomoćnim ponavljanjem svojih izreka i miklenića, ukoliko bilo kome od komentatora ponovite ovo advance će vas maknuti, i vi ćete biti uklonjeni sa portala, a ne sklonjeni milo
  Prikaži cijeli komentar
 10. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:32 | 24.05.2012.
  krivo ljude procjenjujete i tumačite, i ne čitate što netko piše, u kratko glupi ste
  Prikaži cijeli komentar
 11. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:31 | 24.05.2012.
  gospodine stara trkeljava mozgino iz porodice papkara ovo vama nije bilo upućeno
  Prikaži cijeli komentar
 12. 0
  TOLIŠ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  16:27 | 24.05.2012.
  ISPRIČAVAM SE ,OVA PORUKA JE UPUĆENA =MIŠIJEM MOZGIČ D E X T E R U =
  Prikaži cijeli komentar
 13. 0
  TOLIŠ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  16:26 | 24.05.2012.
  POŠTOVANI GOSPODINE0 =UMNE VELIČINE KOKOŠIJEG MOZGIČA= VEĆ SAM VAM ,NE ZNAM KOLIKO PUTA, PORUČIO DA SE SKLONETE SA OVOGA PORTALA JER OVDJE NIJE MJESTO ZA ANTROPOIDNE MOZGIČE,HOMO EREKTUSE,DINARSKO EPSKO- TRIBALNOG OSOJA I PRISOJA,OVO JE MJESTO MISLEĆIH LJUDI.
  ODITE U GLAS KONCILA ,ODITE U MARJAČIĆEV VIJESNIK,ODITE U ČAVOGLAVE I URLAJTE TAMO GANGE I RERE,RAZVESELJEVATE KUMICE PO TRŽNICAMA TOGA OSOJA I PRISOJA.JE' JASNO!!!
  Prikaži cijeli komentar
 14. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:56 | 24.05.2012.
  motika - toljaga da niste možda velečasni bozanić, pa pod palicom vatikana prosipate ludorije :D
  Prikaži cijeli komentar
 15. 0
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:42 | 24.05.2012.
  i zar se držati već odsviranih teza, možda treba uvesti nešto unikatno, jedinstveno, a ne ta vaša ljevičarska i desničarska pametovanja i objašnjavanja u tumačenja već objašnjenog (opisanog, prepisanog), postajete ono od čega vas je najviše strah, propovjednik izmišljenih religija koje upravljaju zatupljenim ljudima govoreći im razne budalaštine samo da im naivni ljudi prostiru crvene tepihe, po mom mišljenju treba izbrisati nepotrebno, religije su nešto što je zapravo apsurd, izmišljotina, dodatak vladajućem sustavu, kao što kod nas kaže jedna jaca da je katolkinja, mafijaško dodatak upravljanja državom, zašto ne bismo uklonili sve to i stavitp radničku, pravu istinsku klasu, dobre ljude neka sami sebi kroje sudbine, a ne da kroje sudbine popovi, svećenici i mizerni, pohlepni političari, životinje u boljem smisli rečeno , pozdrav
  Prikaži cijeli komentar
 16. -1
  Dex
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:32 | 24.05.2012.
  zašto ste toliko opterećeni poviješću, vraćate se iznova na stare primjere, kao neke opipljive dokaze koji vas zadovoljavaju, baš ste materijalisti, zatrovao vas je svijet koliko ste ga konzumirali
  Prikaži cijeli komentar
 17. 0
  TOLIŠ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:44 | 22.05.2012.
  GOSPODIN ALESSANDRO JE SAMO OPISNO NAM PREDSTAVIO EVROPSKE PROBLEME ,TIČUĆI SE OVE TAKOZVANE DUŽNIČKE KRIZE.
  MEĐUTIM ,DUŽNIČKA KRIZA NIJE KRIZA U ONOM SMISLU KADA SE DUGOVI POJEDINIH DUŽNIKA ,SAD DRŽAVA, NE MOGU NAPLATITI PA SE TRAŽE MEĐUNARODNA RIJEŠENJA,ODNOSNO, KAD BANKE VJEROVNICI TRAŽE RIJEŠENJE. TAKVIH DOGAĐAJA U POVJESTI SVIJETA JE BILO MNOGO .ONI SU SE CIKLIČKI PONAVLALI ,NEKADA SA KRAĆIM ,A NEKADA SA DUŽIM MEĐURAZDOBLJIMA. OVA KRIZA JE SASVIM DRUGAČIJEG KARAKTERA I ONA NIJE KRIZA EKONOMSKE NARAVI ONA JE DRUŠTVENO POLITIČKA KRIZA ,KRIZA DRUŠTVENIH ODNOSA.
  ONA JE POČELA U AMERICI ,TAMO GDJE JE TEHNIKA I TEHNOLOGIJA DOSTIGLA PLANETARNE RAZMJERE SVOJE MOĆI , ČIJA SVESTRANA UPOTREBA STVARA MATERIJALNA I DRUGA DRUŠTVENO KULTURA I OPĆA DOBRA KOJA SE NE MOGU MONOPILIZIRATI I NJOME DIRIGIRATI ISKLJUČIVO SA POZICIJA PRIVATNE KORISTI-BOGAČENJA.ONA JE AGRESIVNO POČELA RUŠITI GRANICE MONOPOLA NJENE UPOTREBE I DISPERZIJE ,A ČIME JE INICIRALA PUT PROMJENE DRUŠTVENIH ODNOSA. JER SADAŠNJI KAPITALISTIČKI ODNOSI NISU DRUŠTVENI KADA SE NARASLA TEHNOLOŠKA SNAGA PLANETARNE TEHNIKE I TEHNOLOGIJE NE MOŽE SMJEŠTATI U PODRUČJA ILI RESURSE ,ONE PRIVATNOG I OGRANIČENOG KARAKTERA RADI STJECANJA BRZOG I VISOKOG VIŠKA VRIJEDNOISTI.
  SITUACIJA U EVROPI KOJA JE DOŠLA IZ KRŠĆANSKE NAM ZAŠTITINICE ,I

  SVIJETSKOG HEGEMONA ,AMERIKE , KAKO REKOH , NIJE KRIZA PROIZVAIDNJE NI POTROŠNJE NEGO KRIZA KAPITALISTIČKOG SUSTAVA KOJI ,PO SVOM KARAKTERU NEDRUŠTVENOSTI I ISKLJUČIVOSTI NIJE VIŠE UPOTREBLJIV KAO DRUŠTVENO PROIZVODNI ODNOS . KAKO JE REKAO MARX ,JOŠ PRIJE 15O GODINA ,KAPITALISTIČKI ODNOSI SE ZASNIVAJU NA PRIVATNOM VLASNIŠTVU I ROBOVSKOM,EKSPLOATATORSKOM ODNOSU PREMA RADNIČKOJ KLASI . ON NIJE DRUŠTVENO ODGOVORAN DRUŠTVU U KOJEM EGZISTIRA .ON NEMA INTERESA DA SVOJE INTERESE USKLADI SA DRUŠTVENIM U SMISLU PERSPEKTIVNOG RAZVOJA I PROSPERITETA RADNIČKE KLASE ,VEĆ JE NJEGOV ISKLJUČIVI INTERES DA SVE SVOJE MOGUĆNOSTI I MOĆ UPREGNE U STVARANJE PROFITA , ODNOSNO ZGRTANJE BOGATSTAVA NA ČEMU ON TEMELJI SVOJU MOĆ I ODNOSE SA PODČINJENIM . ZATO OVA KRIZA NIJE NASTAL U AMERICI SAMO ZATO ŠTO JE AMERIKA HEGEMON SVIJETA ILI ZATO ŠTO AMERIKA NAJVIŠE TROŠI ZA VOĐENJE RATOVA PO SVIJETU ILI ZATO ŠTO JE KAO NAJVEĆA I NAJMOČNIJA ŠPEKULATIVNO DIRIGIRALA SVIJETSKIM TRŽIŠTEM I POREMETILA ODNOSE IONAKO KRHKE RAVNOTEŽE. OVI NABROJENI MOMENTI SU SAMO UBRZALI SADAŠNJE STANJE ODNOSA U SVIJETSKOJ EKONOMIJI A ONI ,NARAVNO,POTRESJU I DRUŠTVENO POLITIČKE ODNOSE NA MEĐUNARODNOM PLANU.
  DAKLE OVA KRIZA ,KAKO REKOH ,NIJE EKONOMSKA KRIZA ,ONA JE KRIZA UOPĆE DRUŠTVENIH ODNOSA JER KAPITALIZAM,KAO PRIVATNI ODNOS
  NEMA NI DRUŠTVENE NI TEHNOLOŠKE MOĆI DA UPRAVLJA NARASLOM MOĆI TEHNIKE I TEHNOLOGIJE,NITI DA KAO POJEDINAC ILI GRUPA SERVISIRAJU DALJNJI TOK NEZAUSTAVLJIVE MOĆI ČOVJEKA DA SVAKI DAN SVOJIM IZUMIMA MIJENJA SEBE I OKOLINU ,ŠTO ZNAČI DRUŠTVENU ZAJEDNICU. PREMA TOME NIJEDNA REFORMA ŠPEKULATIVNOG KARAKTERA NEĆE POPRAVITI DANAŠNJE STANJE ODNOSA I POSLIJEDICE KOJE SE SVAKOG DANA ROJE U ČITAVOM SVIJETU , U KOJEM SVAKOG DANA 3O MILIJUNA LJUDI UMIRE OD GLADI I POPRATNIH POSLJEDICA.
  MORAM SE VRATITI STAROM FILOZOFU ,MARXU I CITIRATI GA TIČUČI SE RIJEŠENJA SADAŠNJIH ODNOSA ,KAD TEHNIKA I TEHNOLOGIJA RUŠI GRANICE DOSADAŠNJIH DRUŠTVENIH PODJELA ,NA KLASU KOJA VLADA I UPRAVLJA I KLASU KOJA RADI ,PROIZVODI I KOJOM SE UPRAVLJA.
  TO DANAŠNJE STANJE DRUŠTVENIH ODNOSA PROROKOVAO JE STARI FILOZOF JOŠ PRIJE 15O GODINA KAZAVŠI ,KRATKO GA PARAFRAZIRAM: KAPITALISTIČKI SUSTAV ĆE SE RASPASTI ONOG ČASA KADA LJUDSKI UM,A ON NIKADA NE MIRUJE, SVOJIM ZNANJEM I UMJEĆEM UNAPREDI TEHNOLOGIJU PROIZVODNJE NA TOM STUPNJU KADA KAPITALISTI NEĆE BITI SPOSOBNI ,NI DA JU UKROTE I PRISVOJE ZA ISKLJUČIVO STJECANJE BOGATSTVA A NITI SPOSOBNI DA JU UNAPREĐUJU.TO STANJE TEHNIKE I TEHNOLOGIJE ZAHTJEVA BRIGU I UNAPREĐENJE CIJELOGA DRUTVA JER ĆE ODBACIVATI TOLIKO MATERIJALNIH I DRUGIH DOBARA KOJA ĆE PREDICIRATI DRUŠTVENE ODNOSE U KOJIMA ČOVJEK NEĆE RADITI ZA NADNICU NEGO RADI KREACIJE SVOJE UMNE I FIZIČKE SPOSOBNOSTI.
  TI DRUŠTVENI ODNOSI ĆE SE ZVATI CARSTVO SLOBODE.
  ZATO RADNIČKA KLASA MORA IZVRŠITI UKIDANJE PRIVATNOG VLASNIŠTVA KOJE PREDSTAVLJA PRVI I OSNOVNI ČIN NADVLADAVANJA OTUĐENJA. TIME SE ČOVJEK OSLOBAĐA POSJEEDNIČKOG DRŽANJA SPRAM ZBILJE.
  A TO SE MOŽE POSTIĆI SAMO REVOLUCIONARNOM PRAKSOM PROLETARIJATA KOJI JE MATERIJALNO ORUŽJE I SRCE EMANCIPACIJE ČOVJEKA=.

  Prikaži cijeli komentar
 18. 0
  TOLIŠ
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:41 | 22.05.2012.
  OPET OVAJ ANTROPOIDNI ,HOMO EREKTUS,TAKOZABNI=MOTIKA -LOPATA= SU ANALOGIJA NJEGOVOM NAZIVU I STUPNJU POIMANJA OKOLINE KOJI JE,TEK NA NIVOU OPAŽANJA ,PA NA OVOM PORTALU ,SVIJETIOVNOG KARAKTERA ,PLASIRA SVOJA NERAZBORITA VIĐENJA SEBE I SVOJE OKOLINE ,JER OPAŽANJE,KAŽE HEGEL,NAJČEŠĆE SU PRIVID ILI PRIČIN ILI ZABLUDA ,A KOD OVE NAŠE MOTIKE ,JE IZRAZ ANTROPOIDNOG STUPNJA HOMO EREKTUSA KOJI BAULJA OD PREDMETA DO PREDMETA .
  ZATO ,POŠTOVANI MOTIKA, KLONITE SE OVIH SVIJETOVBIH PORTALA JER SU ONI ZA MISLEĆE LJUDE,A NE ZA VAŠ STUPANJ SVIJESTI.IMATE GLAS KONCILA ,GLASILO ZLOČINAČKE KATOLIČE CRKVE ,I TAMO SE MOŽETE OGLAŠAVATI .
  Prikaži cijeli komentar
 19. 0
  karantanac
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:19 | 17.05.2012.
  Astor35,izvinjavam se jer nisam bio pročitao tvoj predlog u vezi one motike pa sam ga praktično ponovio,ali nije na odmet.
  Prikaži cijeli komentar
 20. 0
  karantanac
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:05 | 17.05.2012.
  Gospodo/drugovi komentatori pošto je više nego očigledno da je motika američki provokator predlažem da ga se ubuduće ignoriše, da se sa njim ne upušta u raspravu, da mu se ne daju ni plusevi ni minusi,jednostavno kao da ga nema.
  Prikaži cijeli komentar
 21. 0
  Sikert
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:20 | 17.05.2012.
  [email protected]

  Ništa ne razumiješ, nemaš stav ni o čemu. Kažeš "nitko nikoga neće zatupiti, opametiti, obezvrijediti ako ovaj sam na to ne pristane."
  Nisam primjetio da ti je itko ovdje dao pristanak, a ti nas ipak svakim slijedećim postom pokušavaš zatupiti još više.
  Daj operi suđe, ženska glavo.
  Prikaži cijeli komentar
 22. -1
  gemma
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:29 | 16.05.2012.
  @spunk,
  nitko nikoga neće zatupiti, opametiti, obezvrijediti ako ovaj sam na to ne pristane.
  A ako misliš na prosvjećivanje: narod se teško prosvjećuje pojednostavljivanjem.
  Brangelina usvaja gladnu djecu, dakle - dobrotvor je.
  Političari su pokvareni, dakle - prestanimo plaćati poreze. Ili još bolje - ubijmo ih.
  Formula je ista.
  Posljedica tog banaliziranja je žeđ za krvlju, što reče @aquaring. Nažalost, ti najžedniji, svi do jednog, teško da su ikada pokupili i šljivu na oku u školskom dvorištu. I uvjereni su da ih čeka mjesto na tribinama a ne dolje, u prašini.
  Prikaži cijeli komentar
 23. +1
  aquaring
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  16:34 | 15.05.2012.
  dajte nam rat,željni smo krvi.
  Prikaži cijeli komentar
 24. +2
  LunaLu
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:33 | 15.05.2012.
  mislim da kriza uopste nije eksplicitno finansijska, takva bi se odavno i lako resila i samo bi nas zagolicala po tabanima.
  Stvaran problem covecanstva je mnogo ozbiljniji - vrednosna kriza
  antiology.blogspot.com/2012/04/sistem-vrednosti.html
  Prikaži cijeli komentar
 25. +1
  spunk
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:20 | 15.05.2012.
  gemma,ako dobro znamo na kojoj razini funkcioniraju ljudi,kako bi ih trebalo obrazovati?
  Kiluminatima ide izvrsno(zatupili su više od pola svijeta)-jer izvrsno poznaju ljudsku psihologiju.Spustili su se na razinu modnog mačka,velikog brata,survivora,Brangeline.....
  Biti jako mudar sebe radi - je O.K.,ali istovremeno beskorisno...

  Osrednja ideja koja potiče entuzijazam vrijedit će deset puta više od briljantne ideje koja nikoga ne inspirira.
  Mary Kay Ash

  Nalazim da je film inspirativan...I reći velike stvari na način razumljiv i djetetu čak nije ni osrednje,već genijalno...
  Prikaži cijeli komentar
 26. -3
  gemma
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  13:07 | 15.05.2012.
  Izvolite našiljiti minuse:
  filmić je toliko infantilan i plitak da bole oči!
  Da rezimiramo: vlade i političari služe tome da dobrodušnom, humanom, moralnom, etičnom i radišnom narodu otimaju pare kojima kupuju oružje i ubijaju druge ljude. Da nije njih, taj dobrodušni, humani, moralni, etični narod, stavljao bi taj novac svaki mjesec u kasicu-prasicu a onda, kao skupi dovoljno, na kraju godine izgradio, npr. bolnicu. Sljedeće godine cestu. Pa školu. Pa starački dom, pa vatrogasni.... Možda bi, ako je baš zbilja dobar narod, podmetnuo i vlastita pleća pa za vrijeme godišnjeg nalio deku za tu bolnicu...
  Mislim, zašto da ne? Za početak, u vlastitoj se kući poigrajte tax-free igre: istresite mjesečne plate na stol pa pustite da svatko uzima koliko i kada hoće - i trogodišnjak i tinejdžer i senilna baba, pas, mačka, susjed...
  Dakako da su političari stoka. Osim onih u Švedskoj. Boliviji. Argentini. Kubi... Jel tako? A odobravanje ovako manipulativnog, bljutavog, razvodnjenog uratka dokazuje da je i većina civilizacije trogodišnje derište kojemu netko odrastao treba objasniti da nije pametno gurati prst u utičnicu...
  Prikaži cijeli komentar
 27. +1
  spunk
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  12:07 | 15.05.2012.
  [email protected] jednostavno,a genijalno...
  Kada bi djeci u školi,ili već u vrtiću(pametniji su od nekih odraslih ljudi i još im mozak nije ispran) počeli puštati filmić-zapravo remek djelo....bilo bi puno manje glupih ljudi ispranog mozga...

  Larken Rose-GENIJALNI AUTOR
  Website: Larken Rose
  OSNOVA SVIH PREVARA-VLADA,VLAST,AUTORITET

  freedomsphoenix.com/Writer-Bio-Page.htm?EditNo=240
  Larken Rose, a self-described "tax heretic" and enemy of the state, is the author of three books, one video, and countless articles, among other things. He is unapologetically and unconditionally committed to ending the "federal income tax" deception, and more importantly, the more fundamental fraud underlying the entire notion of "government" and "authority."
  Prikaži cijeli komentar
 28. +2
  Fiuman24
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  01:14 | 15.05.2012.
  Drago mi je sto na forumu ima ljudi koji kuze da ne postoji “ teorija zavjere “ vec da postoji zavjera . Jedan cinik je davno rekao “ Postoje samo dvije vrste ljudi koje ne vjeruju u zavjeru ; oni koji u njoj aktivno sudjeluju I neuke budale . " Za 911 bi vec svi trebali znati pa da ne ponavljam . Ako zelite cvrsti dokaz evo vam jedan uklesan u kamen , poznati Georgia Stones , ogroman spomenik na raznim jezicima koji govori o populaciji planete Zemlja od ne preko 500 milijuna ljudi . Nezna se tko ga je financirao . Da za veliki spomenik u pravnoj drzavi SAD nezna se tko ga je financirao I napravljen je mimo dozvole Ali I dalje stoji . Nitko nista formano pravno nezna Ali spomenik stoji . Teorija ? Ma dajte molim vas .
  Prikaži cijeli komentar
 29. +2
  nada
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:32 | 14.05.2012.
  youtube.com/watch?v=VzmMqpYOTdg&feature=plcp
  Ima li nade za izlecenje sljepila ili ne?
  Prikaži cijeli komentar
 30. +1
  patkovic
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  21:48 | 14.05.2012.
  nek se tresu gaće debelima, uštimali su si automate i male poreze pa se sile i zezaju nam ćerke misleći da će to trajati
  Prikaži cijeli komentar
 31. +1
  astor35
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:21 | 14.05.2012.
  Back To Motika, Misljenja sam da vecina nas ovdje je upoznata sa teorijama zavjere.Mozda su neka knjska djela posluzila kao inspiracija odredjenim politickim strukturama u ostvarivanju odredjenih politickih ciljeva.Ujedno sam procitao dosta toga od Ickea,Swerdlova,Sitichina i dr..i zaista ...covjek odleti u neku drugu stvarnost i potrebno mu je trjeznjenje od onoga sto je procitao.Da normalno je da se pogleda i druga strana i da se razmisli o svemu i donese zakljucak,bar bi tako svaka normalna osoba trebala napraviti.Nije bitno da li pojedinac vjeruje u teoriju zavjere ili da se sve dogadja random (pukim slucajem).Opce je nebitno da li ces vjerovati u iluminate ,masone....i ostale,bitno je nakon upoznavanja obiju strana price u sto vecoj mogucoj mjeri sagledati situaciju u kojoj se vecina gradjana nalazi,kako u nas tako i u svjetu(cast iznimkama).Nakon sagledavanja cjelokupne situacije u posljednjem desetljecu pa i ranije,puno puno vise drzi vodu teorija zavjere,ma kako ona suludo i nevjerovatno zvucala.Cesto puta sam ne zelim da vjerujem da je to istina,zelim da vjerujem da su to osobe koje su eto nasle zanimljiv nacin za stjecanje zarade (a ima i takvih),ali dogadjanja u svjetu idu bas onim tokom o kojem su mnogi teoreticari zavjere,a isto tako i drugi mislioci ranijeg doba ,opisali u svojim djelima ili izjavama.I na kraju samo da spomenem 09.11.,ono je cisto rusenje zgrade dinamitom (stapinom),postoji program koji snima rusenje zgrade i tocnom brzinom se uvjek urusava zgrada koja se minira.Da je se srusila od udara aviona,brzina urusavanja bi zbog nosive konstrukcije, bila znatno sporija,a velika vjerovatnost bi bila i da se gornjih nekoliko katova prevrne sa strane.
  Prikaži cijeli komentar
 32. +1
  marko frendić
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:40 | 14.05.2012.
  @BTM - tvoja misija na Advanceu? Misija? Kako to misliš? To je kao da pričaš da prosječni tupan 5 sati pred TV-om dnevno ima misiju. Nema, naprosto je tamo. Podučavaš marksiste kritičkom mišljenju? Ti o marksizmu, kritičkom mišljenju ili mišljenju uopće ne znaš otprilike ništa. To tvrdim na temelju par tjedana tvojih ispraznih postova. Ne govorim ti to da se nešto svađamo, već realno sagledavam stvar - ne zavaravaj se da nešto ovdje možeš podučiti.
  Astor35 je vjerojatno u pravu.
  Prikaži cijeli komentar
 33. +3
  savjest
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:16 | 14.05.2012.
  Evo, jedan podatak koji nam je stigo mailom, od nepoznatog autora, odlućili smo ga objaviti tako da svi vidite tko ustvari kontrolira svijet i sve što se na njemu događa. I mi smo se za pojedine države začudili, ali eto to su zadnji relevantni podaci koji se mogu pribaviti....  Rank country Debt - external Date of Information

  1 United States $ 13,450,000,000,000 30 June 2009 est.

  2 United Kingdom $ 9,088,000,000,000 30 June 2009 est.

  3 Germany $ 5,208,000,000,000 30 June 2009 est.

  4 France $ 5,021,000,000,000 30 June 2009 est.
  5 Netherlands $ 2,452,000,000,000 30 June 2009 est.

  6 Spain $ 2,410,000,000,000 30 June 2009 est.

  7 Ireland $ 2,387,000,000,000 30 June 2009 est.

  8 Japan $ 2,132,000,000,000 30 June 2009

  9 Luxembourg $ 1,994,000,000,000 30 June 2009 est.

  10 Switzerland $ 1,339,000,000,000 30 June 2009 est.

  11 Australia $ 920,000,000,000 31 December 2009 est.

  12 Canada $ 833,800,000,000 30 June 2009 est.

  13 Austria $ 832,400,000,000 30 June 2009 est.

  14 Sweden $ 669,100,000,000 30 June 2009 est.

  15 Hong Kong $ 631,100,000,000 30 June 2009 est.

  16 Denmark $ 607,400,000,000 30 June 2009 est.

  17 Greece $ 552,800,000,000 30 June 2009 est.

  18 Norway $ 548,100,000,000 30 June 2009 est.

  19 Portugal $ 507,000,000,000 30 June 2009 est.

  20 Russia $ 369,200,000,000 31 December 2009 est.

  21 Finland $ 364,900,000,000 30 June 2009 est.

  22 China $ 347,100,000,000 31 December 2009 est.

  23 Korea, South $ 333,600,000,000 31 December 2009 est.

  24 Turkey $ 253,200,000,000 31 December 2009 est.

  25 India $ 232,500,000,000 31 December 2009 est.

  26 Brazil $ 216,100,000,000 31 December 2009 est.

  27 Poland $ 201,200,000,000 31 December 2009 est.

  28 Mexico $ 177,000,000,000 31 December 2009 est.

  29 Indonesia $ 150,700,000,000 31 December 2009 est.

  30 Hungary $ 150,300,000,000 31 December 2009 est.

  31 United Arab Emirates $ 128,600,000,000 31 December 2009 est.

  32 Argentina $ 108,600,000,000 31 December 2009 est.

  33 Romania $ 95,480,000,000 31 December 2009 est.

  34 Kazakhstan $ 93,210,000,000 31 December 2009 est.

  35 Ukraine $ 88,920,000,000 31 December 2009 est.

  36 Israel $ 84,690,000,000 31 December 2009 est.

  37 Taiwan $ 82,680,000,000 31 December 2009 est.

  38 Czech Republic $ 76,830,000,000 31 December 2009 est.

  39 South Africa $ 73,840,000,000 30 June 2009 est.

  40 Saudi Arabia $ 72,450,000,000 31 December 2009 est.

  41 Qatar $ 63,160,000,000 31 December 2009 est.

  42 Philippines $ 62,730,000,000 31 December 2009 est.

  43 Chile $ 60,900,000,000 31 December 2009 est.

  44 Thailand $ 60,650,000,000 31 December 2009 est.

  45 New Zealand $ 58,920,000,000 31 December 2009 est.

  46 Croatia $ 55,500,000,000 31 December 2009 est.

  47 Slovenia $ 53,200,000,000 30 June 2009 est.

  48 Pakistan $ 52,120,000,000 31 December 2009 est.

  49 Iraq $ 50,290,000,000 31 December 2009 est.

  50 Bulgaria $ 49,280,000,000 31 December 2009 est.

  51 Malaysia $ 48,260,000,000 31 December 2009 est.

  52 Colombia $ 47,330,000,000 31 December 2009 est.

  53 Venezuela $ 43,410,000,000 31 December 2009 est.

  54 Latvia $ 38,010,000,000 31 December 2009 est.

  55 Lithuania $ 36,430,000,000 31 December 2009 est.

  56 Sudan $ 36,270,000,000 31 December 2009 est.

  57 Lebanon $ 34,470,000,000 31 December 2009 est.

  58 Kuwait $ 33,490,000,000 31 December 2009 est.

  59 Peru $ 30,040,000,000 31 December 2009 est.

  60 Egypt $ 28,450,000,000 31 December 2009 est.

  61 Serbia $ 26,240,000,000 2007 est.

  62 Vietnam $ 26,060,000,000 31 December 2009 est.

  63 Bangladesh $ 23,220,000,000 31 December 2009 est.

  64 Estonia $ 22,540,000,000 31 December 2009 est.

  65 Morocco $ 20,060,000,000 31 December 2009 est.

  66 Sri Lanka $ 19,450,000,000 31 December 2009 est.

  67 Cuba $ 19,440,000,000 31 December 2009 est.

  68 Singapore $ 19,200,000,000 31 December 2009 est.

  69 Iran $ 18,730,000,000 31 December 2009 est.

  70 Tunisia $ 18,110,000,000 31 December 2009 est.

  71 Monaco $ 18,000,000,000 2000 est.

  72 Belarus $ 17,080,000,000 31 December 2009 est.

  73 Ecuador $ 13,310,000,000 31 December 2009 est.

  74 Angola $ 12,830,000,000 31 December 2009 est.

  75 Uruguay $ 12,610,000,000 31 December 2009 est.

  76 Korea, North $ 12,500,000,000 2001 est.

  77 Cote d'Ivoire $ 12,080,000,000 31 December 2009 est.

  78 Panama $ 12,040,000,000 31 December 2009 est.

  79 Dominican Republic $ 11,850,000,000 31 December 2009 est.

  80 Jamaica $ 11,550,000,000 31 December 2009 est.

  81 El Salvador $ 11,510,000,000 31 December 2009 est.

  82 Bahrain $ 10,870,000,000 31 December 2009 est.

  83 Congo, Democratic Republic of the $ 10,000,000,000 2007 est.

  84 Nigeria $ 9,689,000,000 31 December 2009 est.

  85 Bosnia and Herzegovina $ 8,415,000,000 31 December 2009 est.

  86 Costa Rica $ 8,057,000,000 31 December 2009 est.

  87 Afghanistan $ 8,000,000,000 2004 est.

  88 Kenya $ 7,729,000,000 31 December 2009 est.

  89 Georgia $ 7,711,000,000 31 December 2008 est.

  90 Syria $ 7,621,000,000 31 December 2009 est.

  91 Guatemala $ 7,489,000,000 31 December 2009 est.

  92 Oman $ 7,474,000,000 31 December 2009 est.

  93 Burma $ 7,373,000,000 31 December 2009 est.

  94 Tanzania $ 7,070,000,000 31 December 2009 est.

  95 Jordan $ 6,715,000,000 31 December 2009 est.

  96 Libya $ 6,491,000,000 31 December 2009 est.

  97 Yemen $ 6,245,000,000 31 December 2009 est.

  98 Ghana $ 5,840,000,000 31 December 2009 est.

  99 Zimbabwe $ 5,821,000,000 31 December 2009 est.

  100 Bolivia $ 5,349,000,000 31 December 2009 est.

  101 Congo, Republic of the $ 5,000,000,000 2000 est.

  102 Nicaragua $ 4,700,000,000 31 December 2009 est.

  103 Macedonia $ 4,656,000,000 31 December 2009 est.

  104 Mauritius $ 4,567,000,000 31 December 2009 est.

  105 Nepal $ 4,500,000,000 2009 est.

  106 Armenia $ 4,470,000,000 30 June 2009 est.

  107 Ethiopia $ 4,229,000,000 31 December 2009 est.

  108 Mozambique $ 4,159,000,000 31 December 2009 est.

  109 Cambodia $ 4,157,000,000 31 December 2009 est.

  110 Moldova $ 3,970,000,000 31 December 2009 est.

  111 Uzbekistan $ 3,630,000,000 31 December 2009 est.

  112 Algeria $ 3,389,000,000 31 December 2009 est.

  113 Honduras $ 3,315,000,000 31 December 2009 est.

  114 Zambia $ 3,313,000,000 31 December 2009 est.

  115 Paraguay $ 3,310,000,000 31 December 2009 est.

  116 Liberia $ 3,200,000,000 2005 est.

  117 Laos $ 3,179,000,000 2006 est.

  118 Iceland $ 3,073,000,000 2002 est.

  119 Guinea $ 3,072,000,000 31 December 2009 est.

  120 Gabon $ 3,065,000,000 31 December 2009 est.

  121 Somalia $ 3,000,000,000 2001 est.

  122 Cameroon $ 2,929,000,000 31 December 2009 est.

  123 Mali $ 2,800,000,000 2002 est.

  124 Senegal $ 2,763,000,000 31 December 2009 est.

  125 Netherlands Antilles $ 2,680,000,000 2004 est.

  126 Azerbaijan $ 2,411,000,000 31 December 2009 est.

  127 Papua New Guinea $ 2,320,000,000 31 December 2009 est.

  128 Niger $ 2,100,000,000 2003 est.

  129 Trinidad and Tobago $ 2,079,000,000 31 December 2009 est.

  130 Madagascar $ 2,054,000,000 31 December 2009 est.

  131 Uganda $ 2,050,000,000 31 December 2009 est.

  132 Burkina Faso $ 1,840,000,000 31 December 2009 est.

  133 Tajikistan $ 1,805,000,000 31 December 2009 est.

  134 Botswana $ 1,651,000,000 31 December 2009 est.

  135 Sierra Leone $ 1,610,000,000 2003 est.

  136 Chad $ 1,600,000,000 2005 est.

  137 Mongolia $ 1,600,000,000 2008 est.

  138 Albania $ 1,550,000,000 2004 est.

  139 Turkmenistan $ 1,400,000,000 2009 est.

  140 Gaza Strip $ 1,300,000,000 2007 est.

  141 West Bank $ 1,300,000,000 2007 est.

  142 Seychelles $ 1,250,000,000 31 December 2009 est.

  143 Benin $ 1,200,000,000 2007 est.

  144 Burundi $ 1,200,000,000 2003 est.

  145 Namibia $ 1,184,000,000 31 December 2009 est.

  146 Central African Republic $ 1,153,000,000 2007 est.

  147 Malawi $ 1,091,000,000 31 December 2009 est.

  148 Belize $ 954,100,000 2008 est.

  149 Guinea-Bissau $ 941,500,000 2000 est.

  150 Bhutan $ 836,000,000 2009 est.

  151 Guyana $ 804,300,000 30 September 2008 est.

  152 Barbados $ 668,000,000 2003 est.

  153 Montenegro $ 650,000,000 2006 est.

  154 Gambia, The $ 628,800,000 2003 est.

  155 Maldives $ 589,000,000 2009 est.

  156 Lesotho $ 581,000,000 31 December 2009 est.

  157 Swaziland $ 534,000,000 31 December 2009 est.

  158 Suriname $ 504,300,000 2005 est.

  159 Aruba $ 478,600,000 2005 est.

  160 Djibouti $ 428,000,000 2006 est.

  161 Haiti $ 428,000,000 31 December 2009 est.

  162 Antigua and Barbuda $ 359,800,000 June 2006 est.

  163 Grenada $ 347,000,000 2004 est.

  164 Bahamas, The $ 342,600,000 2004 est.

  165 Cape Verde $ 325,000,000 2002 est.

  166 Sao Tome and Principe $ 318,000,000 2002 est.

  167 Saint Kitts and Nevis $ 314,000,000 2004 est.

  168 Eritrea $ 311,000,000 2000 est.

  169 Saint Lucia $ 257,000,000 2004 est.

  170 Comoros $

  Ukupan dug svih prelazi 59321 milijardi dolara. Dovoljno da se ozida skoro 600 kilometara zida širokog 1 metar i visokog jedan metar novčanicama od 100 dolara. Ne izgleda strašno. A da sad uključimo štampariju dolara koja štampa 150gramski papir 20,000 na sat. To je tek 3 tone na sat po stroju. Ta jedna mašina bi morala raditi 24 sata non stop 23 godine. Sa 23 mašine bi posao obavili u godinu dana.

  Samo se možemo diviti toj velikoj količini novaca koju treba vratiti. Dobra je riječ koju treba, ali istina je da taj novac nikad neće biti realno stvoren. A prema tome se ni ne može vratiti.

  Novac ne može biti realno stvoren jer FED, ECB i ostale centralne banke po zakonu ne smiju raditi beskamatnu emisiju preko državnih proračuna.

  Dobro je da imamo Grču pa da iz njenog primjera vidimo kuda sve vodi. Da bi vratili dug morali bi sve što su napravili sa pozamicom vratiti i još kamate. Tj. Čak i kad bi mogli vratiti glavnicu vratili bi se u stanje prije podizanja kredita sa saldom manjim za kamate. A da su onda imali toliko novaca koliko sada trebaju platiti kamata vjerojatno i ne bi dugo uzimali kredit. Bolje rečeno da bi vratili dug bez prodaje zemlje morali bi pasti doslovce na prosjački štap i vjerojatno ostati uopće bez gotovine u opticaju. Nemoguće je vratiti porezima ono što je profitom zarađeno. Trebli bi sve profite i zarade oduzeti (osim onoga što je potrošeno u inozemstvu) da bi skupili što više novca. Nikakvi porezi ih ne mogu spasiti jer sustav ne producira novi novac. Jedino iz trgovinskog suficita mogu otplatiti dugove.
  Prikaži cijeli komentar
 34. -4
  BackToMotika
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:32 | 14.05.2012.
  teorije zavjere: ja ih proucavam radi info ali sam oprezan. djeluju na emotivnoj razini cime utjecu na lakse prihvacanje iste info iz drugog izvora. nakon susreta sa teorijom zavjere covjek se mora trijezniti. procitati nesto kontra te kriticki razmisliti.
  protokoli: podvala ili kompilacija tehnika vladanja ali sve izgleda kao da se dogadja upravo po njima.
  potapanje broda luizitanije - pripremljeno od usa (domaci primjer - borovo selo. poslali ih da poginu da razbjesne hrv. javnost. znaci, to se tako radi. znaci, metoda nije strana ljudskom karakteru.). pearl harbour - ameri su znali da japanci dolaze, pustili su. 9/11 - previse indicija da se znalo. nisu htjeli sprijeciti.
  a sad: titanic - skoro do u detalj predvidjen u knjizi morgana robertsona "the wreck of titan". 9/11 - slicno, netko je napisao knjizevnu fikciju desetak godina ranije. (nisam mogao naci kako se knjiga zove premda je prije par mjeseci internet bio prepun referenci. ne znam zasto i kako je nestalo sa neta. ako netko zna, molio bih da kaze naslov. hvala.).
  moguci zakljucak: netko dobije ideju iz knjizevnog djela da bi da bi se nesto bas takvo moglo uraditi. dogadjaj koji bi bio od izuzetne politicke koristi. dalje: ista stvar sa protokolima. cini se da se hitler inspirirao upravo protokolima. moguce da netko drugi slijedi nacrt predstavljen upravo u protoklolima. ne moraju biti zidovi.
  za kraj evo dobrog linka: 2012-transformacijasvijesti.com/opcenito/william-milton-c...
  Prikaži cijeli komentar
 35. 0
  gemma
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  16:04 | 14.05.2012.
  @BTM... aj' priznaj konačno pučanstvu jel spadaš u radnićku klasu ili buržoaziju, da znamo dal' da se osvrćemo il' da obilazimo?
  :)))
  Prikaži cijeli komentar
 36. +4
  Fiuman24
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  15:23 | 14.05.2012.
  1. Illuminati stvarno postoje I oni su autori Protokola , medju svim su nacijama I vjerama pa tako I medju Hrvatima . Vole se skrivati iza paravana religije , liberalizma , nacionalizma I drugih sminkerskih pokreta . 2 . Rjesenja za krizu postoje u vidu biodinamickog poljodjelstva , plazma energije vidi Keshe na netu I direktne demokracije putem verzije Facebook programa sa podatcima o raspolozivim resursima . 3. Pravi problem je metafizicki zato treba raditi vipassana meditaciju I odasiljati metta - ljubav , milosrdje prema svima pogotovo # 1 . 4. Za kraj , ne ici na ulicu jer je illuminatski rezim nabrijan , spreman za fajt I polomiti ce vam kosti . Provokatori tipa ovih na forumu koje ste skuzili poceti ce paliti I bacati bombe na policiju pa ce vam uvesti vandredno stanje , a to je NDH version 2.0 iliti New World Order . 4 Reich Bogatih minus 95 % nas koje nazivaju “ beskorisne izjelice ". Dokazite I'm da nismo sa inteligencijom . Sretno I znajte da niste sami u Galaksiji . Ovo je puno veca igra od onoga Sto oni misle da jeste . Reakcija na depopulaciju biti ce burna . To je finalna kap koja ce preliti casu .
  Prikaži cijeli komentar
 37. +4
  Volim Iran
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:38 | 14.05.2012.
  @astor35
  potpisujem
  Prikaži cijeli komentar
 38. +3
  astor35
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  14:32 | 14.05.2012.
  Ljudi ,mislim da se ne bi trebali osvrcati na preglupe komentare od Back To Motika.Covjek konstantno pise kontra svih na forumu(podrzavam razlicito misljenje),ali to u njegovom slucaju nije.Znajuci da je ljudima puna kapa neoliberalno kapitalisticko kriminalne demagogije,kojoj je po svemu sudeci jedini cilj (iako zvuci nevjerovatno) ,unistenje srednjeg staleza i porobljavanje vecine(cinjenica).BTM ce se nadovezati samo na komentare ,nikad svoje misljenje i obrazlozenje svog misljenja ne iznosi,mislim da to sve govori o liku koji se krije iza tog nicka.Ocigledno je BTM dobro uhljebljen od vladajuce garniture i spada u manjinu pucanstva kojima ovaj rezim osigurava ljep zivot naustrb vecine.Sigurno ne spada u radnicku klasu koja mora da zivi od svog rada,jer da spada ,a ovakve nebuloze pisati,hmmmm....Zato pozivam sve ljude koji komentiraju na Advance-u,da ignoriraju likove poput Back To Motika,Lopata...i njima slicne,ne davati pluseve ni minuse,jednostavno ignorirati.
  Prikaži cijeli komentar
 39. +2
  spunk
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  11:50 | 14.05.2012.
  [email protected]" Ovaj program teško može biti nacionalni i ne traži državu."
  Slažem se,prenijeto je (mislim od svećenika-Vinko),koji je to efikasno elaborirao-dao najkraće tumačenje nečeg tako širokog,esencijalnog za shvaćanje događanja u svijetu(pokretača svega)...Svi se pitaju-što je to u ljudskom biću,što ga tjera prema ....:(...
  E, pa eto nekih odgovora....
  "Zato ću završiti pitanjem: koliko se sadržajnih i programskih dijelova ovoga spisa nastalog prije 110 godina ostvarilo u 20. stoljeću?"
  Poanta:Ideologije koje dijele ljude su put prema promašaju...Zaključak dviju predratnih WW2 njemačkih stranaka koje se radi nemogućnosti dogovora za zajednički cilj(PROTIV DIKTATURE ZLA) nisu oduprle nacionalsocijalizmu -mi smo fašizmu dali da zakrvari svijet..Tema pod Glasnost-NACIONALSOCIJALIZAM-počeci,dolazak na vlast-PARALELE prema današnjici(sve je to isto....)..
  TEŠKA EKONOMSKA SITUACIJA,rane zaostale u ljudima(Nijemcima) iz prvog svjetskog rata(nepravde Versajskog ugovora)koje se nikad ne zaliječe jer mir nije pravedno riješen;na površinu isplivavaju čudni likovi(Hitler),propagandna mašinerija ih uzima pod svoje( i to bankar Hugenberg i špijun (veleposlanik) Papen,zakulisnim igrama kiluminati ih dovode na vlast,dokidanje svih ljudskih prava,uzimanje svih zakonskih ovlasti....FAŽIZAM se rađa .Oni koji bi eventualno mogli zaustaviti pakao-svađaju se međusobno(a kasnije,ako i progledaju, zakonom se zabranjuju..itd..)..Usporediti s današnjicom...
  Prikaži cijeli komentar
 40. 0
  gemma
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  11:42 | 14.05.2012.
  @BTM nije plaćeni, pa ni običan provokator. Samo je malo nemiran. A vi ste površni. A priori vas iznervira pseudonim, izgubite živce, koncentracija padne, ne da vam se čitati riječ po riječ, automatizmom kljucnete minus i ajmo dalje "u boj, u boj!!"
  Šta ja znam... meni je drago, kad ponekad previše zatupim i zabrazdim, imati prijatelja koji će me "ošamariti". Radije nego onog koji će me tapšati po ramenu i uvjeravati me kako je sasvim u redu tupiti i dalje.

  A što se "krvi i oružja" tiče, promiče vam (nam) jedan važan detalj: i od nižeg ima niže. Pa kad revolucija zaista zakuha, svatko, baš svatko, dobije svog klasnog
  neprijatelja!
  Prikaži cijeli komentar
 41. +4
  ctahko
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  10:33 | 14.05.2012.  @BackToMotika nije običan provokator. On je plaćeni provokator koji u saradnji sa različitim službama pokušava locirati moguće potencijalno opasne protivnike vladajućih režima na Balkanu i tako pripremiti podatke za nadolazeća vremena socialnog bunta, pobune i konačno anti-neoliberalne opšte i verovatno oružane revolucije u Evropi.
  Prikaži cijeli komentar
 42. +1
  Nostradurus
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:22 | 14.05.2012.
  @spunk, Prema nekim izvorima (ivona živković net) Protokle su napisali jezuiti. A tvoj navod opravdava ovu sumnju. Ako je to istina, onda sami sebi daju alibi da su nevini (Jezuiti). S obzirom što se događa u židovskoj državi, prije će biti da su Jezuiti pisci protokola. Ovaj program teško može biti nacionalni i ne traži državu. Jer kako kažu, raširenost po svijetu im je prednost.
  Prikaži cijeli komentar
 43. 0
  sss
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  09:12 | 14.05.2012.
  sikert

  ne radi ti ovaj link od patriota
  Prikaži cijeli komentar
 44. -8
  BackToMotika
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  08:55 | 14.05.2012.
  @marko: jahtica? ne, nemam ali mogla bi jedna u najam ovoga ljeta. ne volim se ja isticati. nazovimo to skromnoscu. vrlinom. minus? samo na advanceu. sobicak? pa necemo sad ispunjavati imovinske kartice. vrijedjanja? znam i to ali to nije u mom karakteru. privatizacija? pojasnit cu jednom zgodnijom prilikom. clanak je vec zastario. samo ukratko: znamo da hrt, hac, hep ... posluju na teret poreznih obveznika i potrosaca. socijalizam je ukinut za radnike u proizvodnji pa ..., znas vec. tj. svima jednako. to je zadatak koji politika ne moze provesti po samoj prirodi politike. moja misija na advanceu? poducavam marksiste kritickom razmisljanju. ako hoce.
  Prikaži cijeli komentar
 45. -8
  pogled sa strane
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  06:54 | 14.05.2012.
  ta teorija da je to sve bankarska urota ne stoji bas na jakim nogama.bankari rade po formulama i nemaju dodira sa zivotom. zato su njuihovi potezi okrutni. jos gori su stock.dealeri jer oni se vode samo instiktom pa ponekad naprave jos vecu stetu.nevolja je sto se desio sraz puno losih istovremenih poteza.
  zato milsim da ne postiji nekla urota protiv naroda. pa bankari bi viljeli da narod moze placati sve svoje dugove.
  Prikaži cijeli komentar
 46. +1
  josee
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  02:16 | 14.05.2012.
  @sikert - ocito nisi procitao moj komentar ranije pa evo jos jednom:

  Heroism on command, senseless violence, and all the loathsome nonsense that goes by the name of patriotism - how passionately I hate them!
  Albert Einstein

  osobno ne bih rekao da mrzim nego da smatram irelevantnim ali posto je citat...
  Prikaži cijeli komentar
 47. +3
  spunk
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  01:26 | 14.05.2012.
  Kako je jasno da se stvari ne odvijaju slučajno,već su dobro smišljene,organizirane stoljećima;izvrstan uvid daju protokoli...Radi izbjegavanja svih mogućih promašaja dobro je znati...

  UVOD
  Popularni spis ili knjiga Protokoli sionskih mudraca tema je koju ću pokušati ukratko prikazati u ovom kratkom izlaganju. Autor knjige kao i njezin datum nastanka, misteriozni su problemi za mnoge znanstvenike i istraživače koji su došli do različitih i često puta oprečnih rezultata. Stoga ću se zbog propozicija rada distancirati od takvih pitanja i usredotočiti na sam sadržaj Protokola. Općenito se drži da su Protokoli tiskani već 1895. godine, a njezin pisac je židovska masonska loža odnosno njezin upravitelj. Sionski mudraci potpuno su uvjereni da će se njihov plan ostvariti i da se mora ostvariti. Tako oni pišu s jednom notom pozitivnoga proroštva.
  Slijedim izdanje Sergeja Aleksandroviča Nilusa (1862-1929) koje je inače temeljno za sva kasnija svjetska izdanja. S obzirom da knjigu prožimaju ideje jedne određene provenijencije u različitim izražajima pod više vidika, odlučio sam njezin sadržaj koji je predstavljen u 24. poglavlja ili protokola svrstati pod šest naslova odnosno cjelina.
  Ovaj spis dospio je u javnost tako što ga je ukrala jedna žena u Francuskoj potkraj 19. stoljeća, a Sergej Nilus ga je dobio i potom tiskao u prosincu 1905. godine u okviru svoje knjige “Veliko u malom i Antikrist kao bliza politička mogućnost”.

  PRAVO JE U SILI
  Već nam prvi protokol sionskih mudraca daje jasno do znanja o kakvom spisu je riječ. U prvom poglavlju jasno svjedoče da se bolji rezultati u upravljanju postižu silom i zastrašivanjem, nego akademskim raspravama. Zato sionski mudrac zaključuje “da je prema prirodnom zakonu pravo u – sili.” (45. str.). Kao i mnogo puta kasnije u drugim protokolima, misteriozni nam autor govori o vrlo dobrom poznavanju psihologije zavođenja mase, koja im uveliko pomaže u ostvarivanju planova na svjetskoj razini.
  Poslušnost u nutarnjim strukturama jest temelj svega. Sami sebe, odnosno masone, kažnjavaju tako da u to nitko ne posumnja, osim njihove braće, pa čak ni same žrtve. “Svi oni umiru kada je to potrebno.” (91. str.).
  Osmi nam protokol prvi put govori o njihovom osobnom, odnosno nacionalnom identitetu – prvi puta se konkretno spominju Židovi. Čitanjem ovog spisa često se dobiva dojam superiornosti nad gojimskim narodima koji su po njima ovce, a sebe smatraju vukovima.
  Moral nema ništa zajedničkog s politikom. Onaj vladar koji bi se ravnao prema moralu apolitičan je, i zbog toga njegovo prijestolje nije čvrsto jer se vladar mora koristiti lukavstvom i licemjerstvom. Na istoj liniji zaključuju da riječ pravo znači: “Dajte meni to što ja želim i dokazat ću vam da sam ja jači od vas.” (47. str.).
  Ubrzo se donosi načelo i pravilo židovsko – masonske vlade čija je krilatica: sila i licemjerje. Zato nasilje mora biti načelo, a lukavstvo i licemjerje pravilo svake vlasti koja se ne želi predati pod pritiskom agenata bilo koje nove sile. Stoga, u politici treba uzimati tuđe bez ustručavanja kako bi se uspostavila pokornost i vlast. Nadzor nad zavjerenicima, mistični prestiž vlasti, promicanje političkih zločina i mnoge druge stvari pomogle su da se u Protokolima nađu priznanja masonskog utjecaja za mnoga zla djela i ratove u povijesti.

  SLOBODA, JEDNAKOST, BRATSTVO
  Riječ slobodu sionski će mudraci izbacit iz ljudskog rječnika kao načelo životinjske sile, jer ona svjetinu pretvara u krvoločnu zvijer. U nadmenom govoru protiv nežidovskih intelektualaca ismijavaju ih kako nisu shvatili da su ponavljajući riječi sloboda, jednakost i bratstvo kao nesvjesne papige, te riječi u sebi proturječne. Ti intelektualci, od kojih su neki i vođe svjetine, samo su glasnogovornici izabrani iz mase, odnosno oni su u politici jednako slijepi kao i svjetina. Po njihovu shvaćanju, najvažnije je da čovjek u politiku bude upućen od svojih otaca unutar članova dinastijske obitelji koji su inače vrsni poznavatelji politike. To pojedinac može postići ako je školovan od djetinjstva, makar bio i glup.
  Obezvrjeđivanjem, tj. preusmjeravanjem sveučilišta i zamjenom klasičnog nauka nikli su brojni znanstvenici i genijalni savjetnici kompetentni za njihove poslove diljem svijeta. Govoreći u prvom licu plurala, autor priznaje da su u cilju postizanja svojih političkih planova crpili podatke iz iskustva povijesti i iz promatranja svakog pojedinačnog povijesnog stanja. U prilog tome konkretno svjedoče da njihove tvrdnje nisu isprazne i neutemeljene navodeći uspjehe destruktivnih učenja poput: darvinizma, marksizma i ničeizma.
  U svojem programskom djelovanju sionski mudraci se često služe psihologijom, a na prvi pogled čine se dobrim poznavateljima ljudskih poroka. Zato je njihova pobjeda olakšana time što se u relacijama s potrebnim ljudima uvijek igra “na najosjetljiviju nit ljudskoga uma računajući na pohlepu i nezasitnost ljudi za materijalnim dobrima.” (50. str.).

  ULOGA TISKA
  Masonerija se vodi jednim vrlo jasnim načelom: “Niti jedna informacija neće stići u društvo bez našeg dopuštenja.” (81. str.). U rukama suvremenih država velika je moć tiska koji pokreće misli naroda, kojim se utjelovljuje pobjeda slobode govora. Ponovno govoreći o židovskoj nadmoćnosti nad gojimskim državama priznaju kako su se koristeći tiskom domogli moći koja je danas sva u njihovim rukama. “Preko nje [tiska] utječemo, skrivajući se i dalje u sjeni i zaklonu, a zahvaljujući toj moći smo u naše ruke prikupili sve zlato, iako smo ga katkad morali uzimati iz potoka krvi i suza…” (52. str.).
  Spoznavši moć tiska, stavili su u svoj plan preodgoja načelo da njihova izdanja moraju biti jeftina i da se čitaju posvuda. Oporezivat će se književnici a osobito oni koji budu pisali protiv masonskoga carstva. Tako lakše mogu u prijestolnicama lagano stvarati provincijsko javno mnijenje u koje ne će nitko sumnjati a ići će njihovom velikom planu pod ruku.

  MEĐUNARODNA SILA
  Ovom naslovu potpuno ide u prilog priznanje da je francuska revolucija u potpunosti njihovo djelo. To djelo izvršila je međunarodna neranjiva sila koju, dok jedne države napadaju, druge je brane i podržavaju. Stvaranjem pojačane centralizacije uprave i mehaničkim reguliranjem svih radnji političkog života, donijet će nove zakone. Tim će se zakonima naše “carstvo proslaviti tako veličanstvenim despotizmom, koji će biti u stanju u svako doba i na svakomu mjestu spriječiti i ugušiti sva protivljenja nezadovoljnih gojima.” (60. str.).
  U biranju predsjednika država opet se služe manipulativnom politikom gdje namještaju izbor onih kandidata u čijim prošlostima ima neotkrivenih crnih mrlja, koje ih čine slijepim podložnicima.
  U svojim su planovima i nastojanjima oko globalne moći usredotočeni na čitavi svijet, ali Europa zauzima primarno mjesto. Zato će od nje i primiti krunu koja će vođu sionskih mudraca učiniti carem izraelskim – patrijarhom svijeta.
  Gospodarski ratovi su temelji židovske prevlasti za koju je veoma bitno da, ako je moguće, nijedan rat ne donese teritorijalnu korist. Kao što vrijedi da“države ne mogu, čak ni onaj mali, pojedinačni sporazum sklopiti a da mi tajno u njemu ne sudjelujemo,” (61. str.), tako isto i “ako neka država uloži kakav prosvjed protiv nas, to je samo radi forme i po našemu scenariju i rasporedu.” (70. str.).

  EKONOMIJA
  U međunarodno trgovinsko – industrijskoj konkurenciji, sve će nacije tražiti svoje koristi i u toj borbi ne će primijetiti svoga zajedničkog neprijatelja. Da bi se obistinio govor sionskih mudraca industrija treba poprimiti špekulacijski karakter čime ona izvlači iz zemlje cjelokupni svjetski kapital a gojime tako dovodi na razinu proletera. Sa tim kapitalom, kada bude potrebno, stvorit će opću gospodarsku krizu u mnogim europskim zemljama. Nakon govora o vrijednosti zlata, stoji da židovska “žrtva s naše strane vrijedi tisuću gojima pred Bogom.” (52. str.).
  XX. i XXI. protokol svojevrsni su financijski program njihove globalne politike. “Jedina osoba koja neće imati razloga pljačkati državnu blagajnu je vladar, jer je sve to njegovo vlasništvo.” (105. str.).

  RELIGIJA
  Kroz tradicionalno živu svijest o izabranom narodu, koju više puta spominju u Protokolima, jasan je program novog sionskog ustava koji otkriva jedan od primarnih ciljeva: “Okupiti naš po svijetu raseljeni narod.” (79. str.).
  Od svih religija, poimence spominju samo kršćanstvo, i to kao vjeru gojima. Kako je danas svuda proklamirana sloboda savjesti, misle da će lako slomiti kršćansku vjeru, a samim time i gojimske narode. To planiraju tako što će se kada dođe vrijeme, uvući u sama njedra papinske rezidencije otkuda neće nikada izaći. Ostat će tamo sve dotle dok ne potkopaju svu moć toga mjesta. U borbi protiv Crkve koristit će se kritikom “koja će izazvati raskol” (98. str.). Na koncu će car židovski postati pravi papa zemaljski što za njih znači patrijarh međunarodne crkve.
  Ne govore li možda sionski mudraci ponekad i istinu, jer u jednom protokolu zapisuju: “Jedino se s nama mogu mjeriti isusovci, ali smo ih mi uspjeli diskreditirati u očima nerazumne svjetine kao javnu organizaciju, dok smo mi kao tajna organizacija ostali u sjeni.” (61. str.). Jasno zatim priznaju da je, ako se izuzme Papinstvo, njihov jedini ozbiljni neprijatelj rusko samodržavlje.
  Posljednji XXIV. protokol govori o pripremanju nekoliko članova iz Davidove loze za kralja upućujući ih u skrivene tajne politike. Kralj židovski “u osobi gospodara svijeta, koji je od svetoga sjemena Davidova, mora svoje osobne sklonosti žrtvovati radi svoga naroda.” (116. str.).

  ZAKLJUČAK
  Jasna je misao ili poruka koja odiše cijelim spisom: pokoriti sve nežidovske narode pod vlast jedne svjetske vlade koja upravljajući iz sjenke teži novom svjetskom poretku.
  Kad bih spis ocjenjivao samo sa moralnog aspekta, odnosno s gledišta naravnoga zakona, jasno je da on predstavlja grubo kršenje temeljnih ljudskih vrednota i zbog toga mogu reći da je u sebi neprihvatljiv a time i nemoguć da posluži kao plan koji bi se poštivao na svesvjetskoj razini.
  Strategijski plan osvajanja i pokoravanja cijeloga svijeta, na jedan vrlo sofisticiran način, uprave svjetske masonske vlade mnogima može izgledati kao fino smišljena i zanimljiva priča. Zato ću završiti pitanjem: koliko se sadržajnih i programskih dijelova ovoga spisa nastalog prije 110 godina ostvarilo u 20. stoljeću?

  galaksija.com/protokoli.htm

  02 Jun 2005 by vinko


  Prikaži cijeli komentar
 48. +3
  cenzor
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  00:39 | 14.05.2012.
  Sikert i ostali patrioti, kak se predstavljate
  ...krasan vam je "Patriot" sajt ali nigdje spike o udbašu franji tuđmanu i njegovih 200 pljačkaško pretvorbenih obitelji, te kako je "Zagrebačka banka" opljačkana i još puno toga oko zaslužnih likova za tranziciju (čitaj pljačku) Domovine....brijete vi naravno, sve neke priče koje znamo, ali slabo ispod površine, odnosno tko je za sve to dao zeleno svjetlo, zar ne?...još kad se vidi i popis na kojem ima gospode sa kojima sam osobno razgovarao i nisu bili spremni "skinuti se do kraja", sumnjam u vašu vjerodostojnost. Uostalom pojavite se negdje i povedite...ako ste face, slijedit ćemo vas
  Prikaži cijeli komentar
 49. +2
  Sikert
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  00:07 | 14.05.2012.
  josee, Young Lust,marko frendić@

  J.... mu sunce momci. Sve o čemu pišete uz vašu i pomoć svih koji razmišljaju slično, može se ostvariti jedino ako se provede program napisan ovdje:http://patriotpokret.com.hr/
  Pridružite se. I proširite informaciju o ovome. Ako se ovdje okupe svi dobri ljudi, banksteri i njihove sluge u Hrvatskoj nemaju šanse izdržati ni do jeseni.
  Prikaži cijeli komentar
 50. +6
  sss
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  23:54 | 13.05.2012.
  BackToMotika:

  Ti si obicni provokator koji citas komentare i onda pises kontre samo da bi isprovocirao ljude a u biti pojma nemas o nicem.....
  Prikaži cijeli komentar
 51. +10
  marko frendić
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:20 | 13.05.2012.
  "Država je korumpirana, rasipna i neefikasna." Hahaha! Tako je. To je prvi moto koji ćeš kmetovima poput tebe usadit u glavu prije nego što kreneš u "privatizaciju", te rasprodaju strojeva, nekretnina i na kraju zemljišta. Efikasno upravljanje tvrtkom sastoji se od izbacivanja ljudi na ulicu, rasprodaje i kupovine jahte. Ultraefikasno upravljanje bivšom državnom imovinom sastoji se od preotimanja onoga što su građani financirali, izbacivanja istih na ulicu, tako da sad niti imaju imovinu, niti posao i kad je država na vrhuncu efikasnosti upravljanja, to se jasno vidi po 30-40% nezaposlenih. Još da si jedan od onih koji su odradili par takvih poslića od devedesetih na ovamo, svaćao bih. Koristilo ti je. Bio bi govno, ali mantrati ljudima da je država loš vlasnik, koristilo bi ti. Ali s obzirom da ne trkeljaš tu po sajtu s privatne jahte, već vjerojatno iz prosječne radničko-klasne sobe od par kvadrata, dok ti harač gura minus na maestru u nedozvoljeno, a ti indoktrinirano mekećeš što su ti usadili... Jednostavno si debil. Pljuju te, udaraju te po džepu i smiju ti se, a ti im držiš ljestve.
  Prikaži cijeli komentar
 52. +12
  YoungLust
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:13 | 13.05.2012.
  Jedino riješenje je potpuno svrgavanje ovog sistema i okretanje nekom zdravorazumskom sistemu. Moramo izbrisati granice kojima se dijelimo (nacionalne, vjerske..), prestati voditi ratove, koristiti znanje ne za ratove i vojsku nego za dobrobit svih..znate li da se sa jednogodišnjim buđetom Američke vojske sva uništena/potrošena zemlja u svijetu može pretvoriti u obradivu? Da imamo tehnologiju da nijednom biću na ovoj planeti ne fali baš ništa? Zemlja bi mogla biti raj u kojem ćemo raditi i doprinositi civilizaciji..a političari, kako možemo dopustiti da ovakvi ljudi odlučuju o ičemu..ako nam već treba politički sistem onda znanstvenici trebaju biti u njegovom vrhu..

  Nazalost premali broj ljudi ovo shvaca da se to moze nazvati bilo cime nego utopijom, volio bih drukcije ali bojim se da ce sve zavrsiti krvavom revolucijom ili ratom, u kojem slucaju sve ide ispocetka..ljudi su nezaposleni, nemaju novaca, frižider je sve prazniji svakoga dana, bijeda kuca na vrata, a zahvaljujući internetu možemo vidjeti i zašto, pa će to još ubrzati stvari..
  Prikaži cijeli komentar
 53. +7
  edo_faca
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:13 | 13.05.2012.
  Evropa je licemjerna u mnogo cemu,svima je jasno da ona vise ne moze funkcionisati,a ipak je po svaku cijenu odrzavaju,štaviše uvjeraju sve u EU da su stvari pod kontrolom,a one vec dugo nisu pod kontrolom,EU-je trenutno savez na silu,koji jedva opstaje,koliko dugo,to je pitanje.
  Prikaži cijeli komentar
 54. +5
  josee
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  22:00 | 13.05.2012.
  @mysky - dodatak na 1.
  No problem can be solved from the same level of consciousness that created it.
  Albert Einstein

  i moja dva dodatka:
  Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.
  Albert Einstein

  Heroism on command, senseless violence, and all the loathsome nonsense that goes by the name of patriotism - how passionately I hate them!
  Albert Einstein


  Prikaži cijeli komentar
 55. -14
  BackToMotika
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  21:57 | 13.05.2012.
  @resetirati: izjednaciti stedise i rasipnike. pustiti kriminalce i breivika iz zatvora.
  @nacionalizirati: drzava je korumpirana, rasipna i neefikasna.
  @ s. zizek: komedijas
  @ primjer islanda, arg., bolivije: sve kapitalisticke zemlje. ne mogu biti primjer. primjer je SK.
  @ provedbu ideologije: prvo eksperimentirati. kibuc, our. izvolite.
  @ srednja klasa: mnogobrojna, u zbiru najveci parazit. pola ih treba u tvornice.
  @ radnici: osnivati svoje OUR-e.
  Prikaži cijeli komentar
 56. +11
  mysky
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  21:07 | 13.05.2012.
  danas u nu2 je gost bio slavoj žižek i između ostalog je rekao dvije važne stvari (barem po mom mišljenju):
  1. problemi (o kojima govorimo) se ne mogu rješiti niti jednostavno, niti(samo) metodama iz prošlosti
  2. ako i neznamo rješenje problema, ne znači da ne treba na njih ukazivati i pokušavati tražiti što bolje rješenje

  Uostalom, zar jedna od definicija inteligencije nije upravo da je to "snalaženje u novonastalim okolnostima"; ali ne u onom ("našem balkanskom") smislu - "čovjek se sna"šo" :))
  Prikaži cijeli komentar
 57. +6
  sss
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  20:56 | 13.05.2012.
  Uzeti za primjer Island ,Argentinu,Boliviju......napraviti isto sto su oni( pise sve na netu za one koji ne znaju a zanima ih)
  ....ali ljudi to nece ovi smrdljivi politicari.....to moramo mi....kako poceti ? sa rusenjem ove Vlade, sa rusenjem svake iduce koja bude ista poput ove....pa sve dok ne dodjemo do Vlade koja ce biti za narod i spremna za promjene.....mislim da demokraticnije ne moze....
  Prikaži cijeli komentar
 58. +4
  marko frendić
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:18 | 13.05.2012.
  A države u ruke državnicima, a ne izdajničkim govnima.
  Prikaži cijeli komentar
 59. +4
  Volim Iran
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:07 | 13.05.2012.
  @ salter.
  Upravo to što si napisa,
  velike sustave od nacionalnog interesa obvezno u državne ruke.
  Prikaži cijeli komentar
 60. +5
  orwell_planet
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  19:04 | 13.05.2012.
  @salter
  Upravo tako, zemlje juzne amerike su nekako nadosle na pravu ulogu drzave.
  Prikaži cijeli komentar
 61. +12
  salter
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:59 | 13.05.2012.
  Resetirati kompletan sustav i početi od nule. Banke dugove ili da oproste ili da im se sudi za genocid. Ionako su već zaradile 10* više nego su pozajmile.
  Ono što treba biti državno vratiti državi (javna dobra i zajednički interes).
  Nešto kao što zemlje Južne Amerike rade.
  Prikaži cijeli komentar
 62. +3
  velociraptor
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:49 | 13.05.2012.
  Treba samo pogledati u povijest kako su se rješavale slicne krize i to primjeniti. Napr Abraham Lincoln i Andrew Jackson su rijesili problem pohlepnih banaka. Prvi je ubijen, a na drugog je pokusan atentat koji nije uspio.
  Prikaži cijeli komentar
 63. +16
  josee
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:49 | 13.05.2012.
  @backtomotika - oprosti sto te moram kritizirati no situacija je slijedeca: mozes imati najbolji automobil na utrci i opet zavrsiti zadnji (usporedba s Kimom i komunizmom - bez tvrdnje da je komunizam najbolji). Kako sam vec pisao, ideologija je jedno, provedba je drugo. Stavi krivu osobu da provodi ideologiju i imas "komunizam kakav znamo".
  @ostali - malo je zalosno sto ne primjecujemo i ne dajemo dovoljno paznje cinjenici da to nisu grcki problemi, europski problemi - to su ljudski problemi. Kada je bila katastrofa u japanu, nitko nije razmisljao da radijacij ne poznaje granice nego su, vise manje, svi okretali glavu i govorili kako je to u japanu, daleko. To je problem edukacijskog sustava, sustava drzava i svega ostaloga sto nas odvaja jedne od drugih umjesto da nas zblizava (kako bi Carl Sagan rekao - we all are stardust). Iskreno, ne znam sto je najbolje, ali znam sto nije ("i don't know what god is but i know what he isn't") a to sto nije, po mom misljenju, je ovaj sustav koji nema poveznicu s prirodnim, iskonskim stvarima gdje uzimamo sve zdravo za gotovo, bez razmisljanja o tome sto cemo ostaviti nasim potomcima i kako ce im biti. Nadam se da shvacate moje nezadovoljstvo ovim sustavom. Bilo vam drago ili ne, svidja mi se ideologija koja je predstavnjena u zeitgeistu (molim vas da se suzdrzite komentara kako je to utopija i sl) jer je bazirana na onome sto je bitno i na potrebama koje imamo (prije svega osnovnim potrebama - cist zrak, cista voda, smjestaj, zdrava hrana itd) ali i dalje ne tvrdim kako je to najbolje, savrseno, jer najbolje, savrseno i utopiju nikada necemo dostici zato sto konstantno napredujemo, evoluiramo (u trenucima izgleda kao da nazadujemo ali i to je dio evolucije).
  P.S. svim majkama, ako ih ima na ovom siteu zelim sretan majcin dan :)
  Prikaži cijeli komentar
 64. +6
  mad.max
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:38 | 13.05.2012.
  a da probamo sa slobodarskim komunizmom?
  Prikaži cijeli komentar
 65. +5
  orwell_planet
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:37 | 13.05.2012.
  G. Politi je dobro detektirao da se radi o napadu spekulanata na drzave. To je potpuno nova situacija u odnosu na dosadasnju povijest i uvjeren sam da ju nece biti moguce rijesiti na stare nacine.
  Paradigma drzave je u jednom trenutku promijenjena i na nju se danas primjenjuju ista pravila kao da se radi o poduzecu.
  Dakle, najprije bi trebalo redefinirati smisao drzave, a onda ce i ostale stvari sjesti na svoje mjesto.
  Prikaži cijeli komentar
 66. +2
  _killuminati_
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:31 | 13.05.2012.
  Gluposti to upravo ono sto elita i zeli
  Prikaži cijeli komentar
 67. -10
  BackToMotika
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:31 | 13.05.2012.
  komunizam, sve to lijepo, ali nista ne garantira da vlast nece biti ukradena od tipova kao staljin i kim. ne mozemo riskirati totalitarizam narocito ne sa danasnjim stanjem tehnologije. samoupravljanje ne nastaje spontano sto dokazuje da ni to nije prirodan sistem koji se moze samoodrzati.
  Prikaži cijeli komentar
 68. 0
  starlightmelody
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:30 | 13.05.2012.
  Orion89: Wellcome to the club! :))
  Prikaži cijeli komentar
 69. +17
  Volim Iran
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:14 | 13.05.2012.
  Motika, makni se sa portala i ne provociraj,
  pratim te duže vrijeme na advance i nikad pametno
  nešto nisi napisa.
  Prikaži cijeli komentar
 70. +13
  marko frendić
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:13 | 13.05.2012.
  Kakve veze Kim i Staljin imaju s komunizmom?
  Prikaži cijeli komentar
 71. -24
  BackToMotika
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  18:01 | 13.05.2012.
  sto cemo? uspostaviti komunisticki nwo sa likovima poput kima i staljina na celu?
  Prikaži cijeli komentar
 72. +1
  Orion89
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:56 | 13.05.2012.
  Iran, ne karikiraj stvari, znaš dobro na što sam mislio ;) fredii mi je bivši profil dok ga nisu obrisali, barem znate da ja nikad ne žalim prave krivce.
  Prikaži cijeli komentar
 73. +10
  Volim Iran
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:55 | 13.05.2012.
  Orion
  koliko ljudi i ovog trena najebe ni krivo ni dužno,
  pogledaj ovo najzadnje "Jadrankamen", ti bi žalio
  Orešara ?
  Prikaži cijeli komentar
 74. +5
  starlightmelody
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:54 | 13.05.2012.
  "Ljudi pametni i energični bore se do kraja, a ljudi glupi i beskorisni pokoravaju se bez ikakve borbe svim sitnim slučajnostima svog besmislenog postojanja."
  Prikaži cijeli komentar
 75. +6
  Orion89
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:48 | 13.05.2012.
  Ili recimo ovako, jesi li siguran da će samo oni koji su krivi visit na ulicama? Da možda neće biti i onih koji su krivo optuženi zato jer imaju nešto što netko to nešto želi? Zar ne mislite da je revolucija nešto najgore što se može dogoditi jer sjetite se francuske revolucije! 40 tisuća ljudi je dekapitirano i nisu svi bili krivi, na tisuće je još ovako umrlo da bi na kraju situacija ostala ista. Uostalom ovdje od vas da je itko spreman na revoluciju krenuo bi sam od sebe, a ne po netu pozivao druge ;)
  Prikaži cijeli komentar
 76. +6
  Bronko
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:47 | 13.05.2012.
  @Orion89
  Ajde samo na trenutak razmisli o ovome što govoriš... pogledaj malo oko sebe koliko se stanje srozalo u zadnjih 5 godina. Ako se nastavi ovako i idućih 5 ili 10, misliš da će ljudi to trpjeti zauvijek? Oružana pobuna nije ideologija nego konačna reakcija na podržaj. Naravno, neki su spremni životariti na kruhu i vodi i čekati bolji zagrobni život, ali samo neki.
  Prikaži cijeli komentar
 77. +1
  Orion89
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:42 | 13.05.2012.
  Vi naivni kao djeca mislite da je to voditi kao psa jeli? Ili da oni možda neće korisiti puno više od metaka? Sve što nastane u krvi, u krvi i nestane ;)
  Prikaži cijeli komentar
 78. +12
  Drvokradica
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:41 | 13.05.2012.
  Smrt kapitalizmu ! USTAJ ROBLJE !
  Prikaži cijeli komentar
 79. +12
  Pretender
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:38 | 13.05.2012.
  Orion89 , ti misliš ako to krene da je to lako ugušiti ... teško prijatelju , ako krene onda se jedino može završiti uz velike žrtve na strani ustanika , ali će na kraju debeli lihvari visiti po ulicama i trgovima , garantujem ti.
  Prikaži cijeli komentar
 80. +15
  Volim Iran
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:36 | 13.05.2012.
  Revolucija na vidiku.
  što prije to bolje.!!
  Prikaži cijeli komentar
 81. -6
  Orion89
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:33 | 13.05.2012.
  Ako i dođe do oružane pobune bit će brzo ugušena, jer države još uvijek imaju sasvim dovoljno novca za vojsku i policiju ;)
  Prikaži cijeli komentar
 82. +15
  Bizon
  pozitivna ocjena
  negativna ocjena
  odgovor na komentar
  17:33 | 13.05.2012.
  Šta je najgore slažem sa ovim Politijem. Radnici trpe do ludila, ko' da su programirani za mazohizam. Ali srednja klasa će biti ta koja će izvrnuti stvari i onda će se dogoditi kao i uvijek u povijesti - stara srednja klasa postati će nova vladajuća klasa. To ništa nije dobro ako se mene pita... radnici se moraju otkačiti od svoje pive i meksičkih serija i malo se zauzeti za sebe bogamu.
  Prikaži cijeli komentar
Želite ostaviti komentar? Postanite advance pretplatnik.