X
VELIKA AKCIJA: Od jeseni do jeseni - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Uganda

pretraživanje - pokretanje
napredna pretraga
Samo egzaktan termin: Datum od: do: Traži u: Sortiraj prema:
Pronađeno tekstova:

Uganda: žestoki sukobi militanata i vojske na granici s DR Kongom

Vojska Ugande odbacila je niz napada u blizini zapadne granice s Demokratskom Republikom Kongo - u sukobu je ubijeno više desetaka militanata. Dužnosnici u Kampali ističu kako se radi o plemenskom ustanku na prostoru regije bogate naftom.

advance.hr

Nevjerojatno, ali istinito - dvije godine nakon lov na vještice se nastavlja: SAD šalje vojsku i zrakoplove u Ugandu kako bi lovili Josepha Konya

Vanjskopolitičke ambicije se danas više no ikad ranije oslanjaju na medijsku propagandu koja ima za cilj proizvesti ono što istaknuti američki autor i profesor Noam Chomsky naziva "stvaranje pristanka". U tom kontekstu nema konkretnijeg primjera od notorne kampanje pod nazivom "Kony 2012" ("2012" u nazivu stoji za argument da Kony "mora biti ulovljen" do kraja 2012.

Diskriminacija i politika: zakoni protiv homoseksualaca u Ugandi kao vanjskopolitički čin prkosa

Do koje je mjere današnje vanjskopolitičko rivalstvo otišlo pokazuju nam primjeri u kojima se u ovaj sukob namjerno uvlače manjine koje same po sebi nemaju nikakve vanjskopolitičke konotacije. U vrijeme Hladnog rata ideološki sukob se primarno svodio na dvije oprečne ekonomsko-društvene doktrine: slobodnotržišni kapitalizam Zapada i državno-socijalistički ustroj Istoka.

Predsjednik Ugande Yoweri Museveni pozvao katarske investitore da iskoriste "povoljne" poslovne prilike

Predsjednik Ugande, Yoweri Museveni, pozvao je poduzetnike s Bliskog istoka, naročito iz države Katar, da investiraju u Ugandu koja im nudi "povoljne" poslovne prilike, ponajviše u prerađivačkom sektoru i u ekstrakciji prirodnih resursa, prenosi glavni ugandski dnevni list New Vision. Predsjednik Museveni se sastao s bivšim šefom vijeća za kulturu države Katar, Sheikh Saoud bin Ali al Thanijem, jučer u glavnom gradu Ugande, Kampali.

Uganda zabranila prosvjede, socijalni nemiri zbog korupcije se ipak nastavljaju

Dugogodišnji predsjednik Ugande, Yoweri Museveni, zabranio je organizaciju "Aktivisti za promjene" koja je prošle godine u fokus svoje kampanje stavila rastuće cijene hrane i goriva, ali i posramila njegovu dugogodišnju vladavinu. Musevenijeva administracija ove srijede je skupinu proglasila "nezakonitim društvom", prozvavši ih za uništavanje imovine i gubitak života.

Izbili neredi za vrijeme prikazivanja filma "Kony 2012" na sjeveru Ugande

Većina stanovnika na sjeveru Ugande nema pristup internetu, ali mnogi su čuli da je veliku globalnu popularnost stekao film "Kony 2012". Zbog velike znatiželje, jedna je organizacija odlučila organizirati javno prikazivanje filma "Kony 2012" u gradu Lira, na sjeveru Ugande.

Kraj