Volio bi da dijelim optimizam gospodina Dugina u vezi nadolazeće Trumpove administracije.
Vidim Trumpov novi-stari smjer kao rat s Iranom, daljnje povećavanje granica Izraela i daljnji nastavak naoružavanja Ukrajine uz dnevno-političke nebuloze, i potencijalno nove virusne ratove protiv kineske komunističke partije.
Ruski filozof i politolog Aleksandar Dugin nada se skorom ukidanju američkih sankcija kako bi mogao posjetiti zemlju i doživjeti ono za što vjeruje da će biti povijesna politička promjena pod novoizabranim predsjednikom Donaldom Trumpom. U utorak je Ministarstvo financija SAD-a objavilo sankcije protiv Centra za geopolitičku ekspertizu (CGE) sa sjedištem u Moskvi, think tank-a koji je osnovao Dugin, optužujući ga za "poticanje društveno-političkih napetosti i utjecaj na biračko tijelo SAD-a tijekom izbora u SAD-u 2024." Tvrdi se da je CGE koristio deepfake-ove i alate umjetne inteligencije za širenje neistina dok je djelovao po nalogu ruske vojne obavještajne agencije (GRU). Moskva stalno negira miješanje u američke izbore. Reagirajući na najnovija ograničenja, filozof je u subotu rekao: “Nadam se da će mi 2025. ukinuti sankcije. Želim posjetiti SAD. Tamo imam mnogo dobrih prijatelja.” Sam Dugin je pod američkim sankcijama od 2015. zbog onoga što Washington vidi kao njegovu ulogu u akcijama koje “prijete teritorijalnom integritetu Ukrajine”. Naziv je došao nakon državnog udara u Kijevu 2014. koji je podupirao Zapad, a koji je izazvao snažnu pobunu u Donbasu, sada dijelu Rusije, koju je Dugin podupirao.
Nastavio je reći da “uživa u 'bro-revoluciji' i 'woke' skretanju udesno. Vrlo sam znatiželjan o novom 'saeculumu' i First Turn-u.” Filozof je očito mislio na ideju da je nakon Trumpova ponovnog izbora Amerika ušla u novi povijesni ciklus - kakav se događa jednom u nekoliko generacija. Dugin je Trumpovu pobjedu nad demokratkinjom Kamalom Harris opisao kao "pravu ideološku revoluciju" koja će na kraju otvoriti put Americi da se oslobodi hiperindividualizma, 'cancel' kulture i mržnje prema vlastitom nasljeđu. Dugin je poznat kao gorljivi branitelj tradicionalnih vrijednosti, vanjskopolitički jastreb i ideolog 'euroazijstva', ideje geopolitičkog bloka koji ujedinjuje Europu i Aziju kako bi se suprotstavio zapadnom liberalizmu. Zapadni mediji često ga nazivaju 'Putinovim mozgom', zbog njegovog navodnog utjecaja na ruskog predsjednika.
RT.com