X
VELIKA AKCIJA: Od proljeća do proljeća - 1 godina pretplate za  540 kn  360 kn!
NOVO: Od sad mogućnost plaćanja i na rate! 30 kn / mjesečno
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

Vladimir Kapuralin

pretraživanje - pokretanje
napredna pretraga
Samo egzaktan termin: Datum od: do: Traži u: Sortiraj prema:
Pronađeno tekstova:

Eva Golinger: "SAD ima tehnologiju kojom se moglo ugroziti život Huga Chaveza"

Informativna redakcija Sin Tregua iz Nikarague koja je umrežena s autentičnim lijevim pokretima i partijama širom svijeta poslala je Socijalističkoj radničkoj partiji jedan indikativan osvrt Eve Golinger, urednice venecuelanskog dnevnika Correo del Orinoco Internacional,koji se odnosi na silazak sa životne scene predsjednika Venezuele Huga Chaveza. U nastavku je integralni tekst prevedenog članaka.

EUROF: "Samo putem jedinstva i solidarnosti brane se prava radničke klase"

Inicijalna suradnja između najveće svjetske organizacije klasno orijentiranih sindikata WFTU i Socijalističke radničke partije SRP-a, kojoj je cilj povezati i uključiti radničke organizacije iz Hrvatske u ovu značajnu i utjecajnu sindikalnu organizaciju nastavlja se. O tome je već ovdje pisano na linku: WFTU snažno osuđuje imperijalističku agresiju u Maliju: "Orkestrirani sukob zaraćenih strana je još jedan u nizu krvavih događanja na ranjenom afričkom kontinentu " i Grčka: 36 sindikalnih čelnika PAME brutalno napadnuto i uhapšeno.

WFTU snažno osuđuje imperijalističku agresiju u Maliju: "Orkestrirani sukob zaraćenih strana je još jedan u nizu krvavih događanja na ranjenom afričkom kontinentu "

Svjetska federacija sindikata (World Federation of Trade Unions - WFTU) snažno osuđuje vojnu intervenciju francuske "socijalističke" vlade Francoisa Hollanda u suradnji s ostalim imperijalističkim snagama u Maliju, koristeći kao izgovor intenzifikaciju sukoba između vojske Malija i naoružanih grupacija, koje tvrde da se bore za neovisnost sjeverne provincije Azawad. Vojna se intervencija prikazuje kao odgovor na traženje predsjednika Malija Dioncounda Traore; koji je imenovan na tu dužnost nakon vojnog udara u ožujku prošle godine.

Brojni državnici Latinske Amerike u Venezueli kao podrška narodu koji je izašao na ulice radi obrane Bolivarijanskog revolucionarnog procesa

Tisuće pristaša Huga Chaveza zauzeli su centar Caracasa sa snagama Velikog patriotskog pola, sastavljenog od Komunističke partije Venezuele, PCV i Ujedinjene socijalističke partije Venezuele, PSUV u znak podrške mandataru, trenutno hospitaliziranom na Kubi. Od ranih jutarnjih sati sljedbenici iz raznih dijelova zemlje okupljali su se u blizini palače Miraflores da bi izrazili svoju podršku nositelju vlasti i odluci Vrhovnog suda TSJ, kojom se omogućava odgoda predsjedničke inauguracije do Chavezovog oporavka.

Kraj