Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

M.I.

pretraživanje - pokretanje
napredna pretraga
Samo egzaktan termin: Datum od: do: Traži u: Sortiraj prema:
Pronađeno tekstova:

Zakon Yakovlev protiv Zakona Magnitsky

Spor između SAD-a i Ruske Federacije u vezi "Zakona Magnitsky" ulazi u novu fazu. Ruska Duma je dala podršku "Zakonu Yakovlev", koji predstavlja odgovor Ruske federacije na zakon usvojen od strane američkih zakonodavaca.

Doktrina Merkel i Leopardi za Saudijsku Arabiju

Njemačka kancelarka Angela Merkel vodi posve drugačiju vanjsku politiku od svojih prethodnika – tako Berlin prodaje najsuvremeniju njemačku vojnu tehniku režimima s veoma lošom reputacijom što se tiče zaštite ljudskih prava. Njemačka je dugi niz godina vodila jednostavnu i striktnu vanjsku politiku: državama koje su imale ozbiljne probleme po pitanju poštovanja ljudskih prava - nije prodavala oružje.

Situacija u Europi: od Venecije do Farskih Otoka, val separatizma potresa Stari kontinent

Pobjeda flamanskih nacionalista na lokalnim izborima u Belgiji, dogovor u Velikoj Britaniji o referendumu o odvajanju Škotske, veliki prosvjedi u cilju traženja neovisnosti Venecije od Italije i katalonsko još odlučnije traženje neovisnoati od Španjolske, sve su to znaci novog vala separatizma koji zapljuskuje Europu. U Belgiji je Bart De Wever, voditelj Novog flamanskog savezništva i novi gradonačelnik Antwerpna, gospodarsko najvažnijeg grada u Belgiji, najavio raspisivanje referenduma o neovisnosti Flandrije od valonskog dijela Belgije kao i "konfederalno" uređenje države.

Nove sankcije EU protiv Irana i izmišljena iranska opasnost

Europska Unija je odobrila nove sankcije protiv Irana, koje uključuju i zabranu kupnje iranskog plina. Sankcije zabranjuju i sve transakcije između europskih i iranskih banaka s iznimkama koje se tiču transakcija namjenjenim humanitarnoj pomoći, kupovini hrane ili lijekova.

Kubanski program besplatnog "obrazovanja za sve" kao primjer odgovorne socijalne države

Kvaliteta života ne zavisi samo od visine bruto društvenog proizvoda – dobrim dijelom zavisi i od usluga, koje može pružiti odgovorna socijalna država. Dobar primjer predstavlja Kuba, koja je po navodima kubanskog Ministarstva za obrazovanje (MINED) u samom vrhu država na području obrazovanja, što potvrđuju i podaci najrelevantnijih međunarodnih institucija za obrazovanje u svijetu, kako javlja Prensa Latina.

Somalija: Al-Shabab spremni na odlučujuću bitku

Borci somalijskog Al-Shababa se prema izvorima, koji su blizu pobunjenicima i koji su informaciju dali za Press TV, spremaju na svoju možda posljednju veliku bitku u blizini grada Mogadiša, u Somaliji. Prema tim izvještajima, borci Al-Shabab pokreta poslije povlačenja iz mnogih strateški važnih gradova i regija Somalije, više nemaju odstupnicu gdje bi se mogli skloniti.

Analiza: Hoće li se Katalonija odvojiti od Španjolske i kakve bi bile posljedice?

Kriza u Europskoj Uniji i sve brži koraci prema "federalnoj Europi" kakvu zamišljaju najznačajniji europski službenici, predstavlja katalizator za sve izraženije separatističke pokrete u nekim europskim državama. Najviše pažnje je trenutačno usmjereno prema razmiricama centralne španjolske vlade sa Katalonijom, ali odmah poslije toga mogle bi sličan put slijediti još Škotska (VB) i Flandrija (Belgija).

Kraj