Nakaradne regulative: oko 10% sve proizvedene hrane se baci jer ne zadovoljava "estetske" uvjete
U svijetu u kojem toliko ljudi gladuje, ne samo u zabačenim dijelovima Afrike, već i u dobrom djelu Europe - oko 10% sve proizvedene hrane se baca samo zato što ne zadovoljava estetsku vrijednost.
Da pojasnimo - radi se o savršeno normalnoj, jestivoj hrani koja se baca samo zbog toga jer ne zadovoljava kozmetičke standarde. Mrkva koja nije idealno duga ili krumpir koji nije savršeno okrugao nijedan supermarket od proizvođača ne želi kupiti. Prodajni centri formirali su kupovne navike svojih potrošača, tako da danas kupci - bez imalo logike - traže povrće koje izgleda "kao s kataloga".
Zbog modernog konzumerizma tone i tone povrća se baca dok gotovo sve europske države u panici rade prognoze, analize i planove kako u budućnosti nahraniti vlastito stanovništvo.
Poštovani, za čitanje cijelog ovog teksta morate biti pretplatnik.