X
VELIKA AKCIJA: Od proljeća do proljeća - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja

"Libyagate": znali sve o napadu i namjerno skrivali detalje od javnosti

Jeffrey T. Kuhner, konzervativni kolumnist lista The Washington Times i voditelj radio emisije "The Kuhner Report" u Bostonu (nekima poznat i po opsežnim tekstovima vezanim uz političku scenu u Hrvatskoj), u svom najnovijem tekstu osvrnuo se kontroverzni napad na američke djelatnike u libijskom gradu Bengazi. Posebno se osvrnuo na najnovije informacije koje su procurile u javnost ovog tjedna. Naime, kako prenosi ABC News i drugi mediji, prema e-mail porukama koje su poslane od strane State Department-a drugim dužnosnicima - dok je napad u Bengaziju još bio u tijeku - ističe se kako iza napada stoji organizacija Ansar al-Sharia. Drugim riječima, ove poruke pokazuju kako je Obamina administracija od samog početka znala tko je izveo napad u Bengaziju (tekst prve e-mail poruke).
S tom tezom slaže se i Kuhner te navodi kako pravu istinu skrivaju od javnosti kako se ne bi ispostavilo da je SAD napadom na Libiju direktno pomogao ekstremističkim skupinama da zavladaju još jednom državom.

Kuhnerova sugestija da je SAD trebao vojnim zrakoplovima braniti zgradu konzulata svakako je pretjerana i on cijelu situaciju promatra iz striktno pro-američkog stajališta. Primjerice, za Kuhnera je sasvim normalno da američke bespilotne letjelice kruže Libijom. No, činjenica stoji da je Obama nastojao na sve načine "ublažiti" posljedice ovog napada. Kao prvo, imamo priču o kontroverznoj video snimci na Youtube-u, no do sada je već poznato kako u Bengaziju nije bilo nikakavih prosvjeda po tom pitanju. Štoviše, prosvjedi - pa čak i sama spoznaja o anti-muslimanskom filmu - krenuli su tek dan iza, tj. nakon što su međunarodni mediji zapravo skrenuli pozornost na kontroverzni film. Nasilje u Egiptu, Tunisu, Jemenu i drugdje donekle je poslužilo i kao dimna zavjesa oko napada koji se zbio u Bengaziju.

Drugo - neposredno nakon što su se pojavile slike mrtvog američkog ambasadora, mediji su krenuli u još jedan "spin" pa se tako intenzivno pisalo da se ambasador zapravo "ugušio od dima", da bi nekoliko dana nakon krenula možda i najveća diverzija koja sugerira kako su skupine očitih militanata zapravo "spašavale" ambasadora. Sve ove diverzije - baš kao što i primjećuje Kuhner u svom osvrtu - služe samo jednom cilju: da javnost ne otkrije što se desilo s Libijom nakon američke invazije, kakve skupine kontroliraju gradove i ljude te koji je utjecaj ekstremističkih organizacija kao što je Al Qaida.

Poštovani, za čitanje cijelog ovog teksta morate biti pretplatnik.

Poštovani, riječ je o tekstu starijem od 60 dana te je stoga komentiranje zatvoreno.
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:
 
1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
Ograničena akcija
AKCIJA! 1-godišnja pretplata!
 75 €  50 €  
(mogućnost plaćanja i na rate:
4.16 € mjesečno*)
*Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Specijalna ponuda je ograničena, iskoristite je dok traje!


 
Pristup samo ovom tekstu
5 €
Umjesto pretplate možete kupiti pristup samo ovom tekstu.
Izaberi
Uplatom ćete imati pristup ovom tekstu
Drugi tekstovi neće Vam biti dostupni (osim ako i za njih ne uplatite pristup)
Putem ovog koraka kreirat će Vam se korisničko ime tako da ako želite možete jednostavno proširiti svoj pristup uplatom jedne od regularnih pretplata.

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.